06-07-15

Rome

Oorspronkelijk hadden we voor januari naar Cyprus en Turkije geboekt maar daar het ietsje onrustig was in de maanden voor de gestelde datum kozen we er voor om te annuleren.

We zochten een andere bestemming en kleindochter koos voor Rome. In maart reisden we met mijn oudste dochter en oudste kleindochter. Allée, alle oudjes samen.

De eerste dag, maandag, regende het en dus parapludag. We kochten ieder een paraplu buiten Sophie die voorziende geweest was.2015 ROME mars2.jpg

We kozen ieder een ander kleur om ons zo te kunnen herkennen. Dat was zonder te rekenen op de talrijke toeristen die er ook een kochten aan de ambulante verkopers. Iedereen liep met een soortgelijk exemplaar rond en dus was het geen goed idee om ons naar gelang onze paraplu te herkennen. En zo liep ieder maar gewoon zijn eigen regenscherm achterna. We kochten ook nog een plastiek regenjasje met de vermelding ROME op de rug. Zo konden we die later bewaren naast die van Barcelona.

Rome is een prachtige stad! Zo veel te zien. We hebben er kilometers gestapt. De eerste dag gingen we op verkenning en deden zonder dat we het zelf beseften al heel de stad rond.

 2015 ROME mars1.jpg

We bezochten de Capucijnen crypte. Daarna gingen wij een eindje de Via Veneto op. Een van de meest prestigieuse avenue's, vooral in de jaren '60. We liepen er lags het Hard Rock Café en kochten een paar Pandora hangertjes in een juwelierszaak. Eentje voor de 50ste verjaardag van mijn dochter en een paar als souvenir van Rome voor mij.

2015 ROME mars.jpg

We wandelden langs de lange winkelstraten, langs de Piazza Di Popolo, tot aan het Coliseum. Verder Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, die spijtig genoeg onder de stellingen zat, wegens grondige herstellingswerken.

2015 ROME mars3.jpg

Nog verscheidene plaatsen en pleintjes tot aan het water van de Tiber. Aan de overzijdehet Hof van Beroep (Cassatie) en het San Angelo fort. En verder het Vaticaan.

2015 ROME mars4.jpg

Daar zouden we woensdag een beoek aan brengen. Nog meer straten, pleintjes en plaatsen.2015 ROME mars6.jpg Velen met overblijfselen uit het verleden. Dan langs de prachtige Piazza Navona.

Daarna stapten we op de sightseeing bus. Het is zo dat we tot de conclusie kwamen dat we alles gisteren al zagen!

De volgende dagen was het echt warm. De ambulante verkopers hadden hun paraplu's voor selfie-sticks omgewisseld en dat was voor ons een wonderbaarlijke aankoop! Zo konden we met zijn vieren op de foto Stoer

Rome photo Sophie2.jpg

We deden ons niet te kort ondertussen. Wij zijn er al voor gekend dat wij er steeds een gastronomische uitstap van maken.

2015 ROME mars5.jpg

De dag voor wij het Vaticaan wilden bezoeken, werd de aanslag in het Bardo museum in Tunis gepleegd. Daar door konden we alleen in de Sint Pieters Basiliek. De rest van het Vaticaan was afgeloten voor het publiek. Spijtig want dat loonde zeker de moeite om te zien.

2015 ROME mars7.jpg

Ten slotte wou ik niet terug naar huis zonder in dat fameuse sleutelgat gekeken te hebben! De wandeling van het Vaticaan tot daar zullen we niet gauw vergeten. Het was daarbij snikheet en heel ver van elkaar verwijderd. En dan moesten we nog berg op!

Rome photo Sophie3.jpg

Mijn man wachtte ons beneden op. Hij kon het niet meer aan om zo ver te gaan. We trachtten een taxi te pakken te krijgen en reden uitgeput terug naar het hotel. Toch wou mijn kleindochter er nog op uit om nachtfoto's te nemen!

Het zou hier nog uren kunnen voort gaan met vertellen. ROME een echte aanrader! Dus raad ik jullie aan om het zelf eens te gaan ontdekken.

P3200116.JPG

01-05-15

Even achteruit kijken "Barcelona"

In het begin van de maand November 2014 gingen we weer op reis.

2014 Barcelona.jpg Deze keer kozen we voor Barcelona. Tien jaar geleden waren we er al. We zagen toch verandering in sommige dingen.

We hadden een fijn hotel getroffen. Modern en alles er op en er aan.

2014 Barcelona1.jpg

Het was er mooi weer, buiten die ene voormiddag dat het pijpenstelen regende. Maar het hield ons niet binnen.

2014 Barcelona14.jpg

2014 Barcelona18.jpg

5 dagen stappen, eten, drinken en nog eens stappen, eten en drinken. Niet dat we dat thuis niet hebben, maar we leren graag hoe het er in een ander land "smaakt".

2014 Barcelona3.jpg

Barcelona, Spanje dus tapas, paëlla, sangria

2014 Barcelona7.jpg

2014 Barcelona8.jpg

maar nog ZO VEEL meer.

We gingen terug naar de vele plaatsen die we 10 jaar geleden bezochten,

2014 Barcelona13.jpg

2014 Barcelona5.jpg

zoals La Sagrada Familia die al weer een stuk bij gebouwd is.

2014 Barcelona12.jpg

Het Parc Guëll waar we dit keer niet vrij mochten rondlopen. Er was een verplichte circuit afgezet met een lint, zoadat je niet dicht bij de mooie mozaïeken banken kon. Ze lieten de mensen slecht druppelsgewijs binnen.

2014 Barcelona11.jpg

Wij bleven dus buiten en schoten de foto's van op een afstand. Gelukkig zagen we al dat moois al eens van dichtbij.

De kleurijke Mercat de la Boqueria.

2014 Barcelona2.jpg

Ijs voor elk wat wils, gebak en churros voor de zoetbekken

2014 Barcelona17.jpg

Op tijd en stond een drank en KOFFIE

2014 Barcelona4.jpg

Op de vooravond van ons vertrek gingen we eten in een restaurant , op aanraden van een vriendin en grote liefhebber van Barcelona.

2014 Barcelona15.jpg

De laatste dag is het redelijk warm voor een novemberdag 23 ° is toch mooi mee genomen! Een ideaal moment om naar het strand te gaan en er nog even te genieten voor we naar huis vliegen.

2014 Barcelona10.jpg

25-04-15

Back to my Roots

 Uitstap onder Knokkenaars "Knokke vroeger en nu" op zondag 19 april 2015

2015 Uitstap met  Knokke vroeger en nu.jpg

Van het Hart van Knokke met het treintje naar het Zwin, de Vrede, Oorlogsmuseum Ramskapelle.

Het was een zonnige winderige dag en op het toeristisch treintje kregen we de frisse wind ook nog tegen. Gelukkig had ik er aan gedacht mijn muts mee te nemen. Mijn vriendin lachte er mee toen ik hem liet zien. Naderhand vond ze het echter helemaal niet meer zo belachelijk.

2015 Uitstap met  Knokke vroeger en nu1.jpg

Knokke en omgeving op zijn mooist. Zon, Zee en goed gemutst gezelschap. Meer moest het niet zijn!

2015 Uitstap met  Knokke vroeger en nu2.jpg

Ijsjes lekken, aperitief op het Verweeplein, eten in het "Hart van Knokke" keuze tussen vispannetje, giro's of stoofvlees met frieten. Tot slot tombola waar we niets mee wonnen buiten een flinke dosis lach vitamines.

Wij waren goed uitgewaaid.

Dit alles deed ons de moeilijkheden met de trein vergeten. Namelijk geen trein tot Knokke. Het ging tot Brugge en dan een vervangbus nemen. De reis duurde 2uur. Gewoonlijk doen we er 1H30 op wat ook niet weinig is voor 100km.

 's Avonds was het een ander paar mouwen. Ieder kwart na het uur vertrok er een bus van het station in Knokke naar Brugge. We kregen te horen dat we de trein van 21h57 niet zouden halen omdat we pas om 22h in Brugge zouden zijn. Dat was dikke pech want de volgende reed pas om 23H20!

Bij aankomst in Brugge om 3 minuten voor 22h zien we sommigen lopen.

Na een vluchtige blik op het aankondigingsbord en met onze benen in de nek begonnen we met de, kleine, stroom mee te rennen. Spoor 9 op het einde van de gang! Als we hem halen zijn we gered. Anders 1h20 wachten. Slechte coördinatie toch. Kon die bus niet om 21h vertrekken? Hij stond daar toch maar.

De trein naar Welkenraedt, op spoor 9, stond op het punt te vertrekken. Maar de treinbegeleider zag de stroom lopende mensen de roltrap op vliegen en wachtte tot we netjes, met onze tong tot op de grond, op de eerste de beste bank neer ploften.

En zo kwamen we na een heel gezellige dag om middernacht thuis met een hoop grappige herinneringen.

We dachten allen dat we de dag er op ziek zouden zijn door die koude wind. Niemand van ons hield er echter niet meer van over dan een frisse neus.

 

10933994_782648175149338_7098462057018742215_n.jpg

Dit is het toeristisch treintje waar mijn vader (uiterst rechts), in de jaren '60, mee reed.

Hier lees je er meer over bij mijn Knokse "moat" (klik)

 

27-03-15

Familie nieuws

Ik ging deze voormiddag met mijn schoondochter en kleinzoon Emeron naar de prénatale echo.
Na verloop belde mijn zoon om te zien hoe het was, waarop Emeron erg enthousiast uit roept: " Papa c'est un garçon, il a une kekkette!" "Papa het is een jongen, hij heeft een piemel."
Daar stonden we dus te blinken met het grote nieuws en met groot publiek in de hall.
We verwachten dus nog een kleinzoon.

We hebben anders ons deel wel gehad deze morgen, met onze Emeron. Het eerste kwam toen hij wou weten hoe de baby er zou uit komenOnbeslist  Zijn mondje stond niet stil, na het nieuws dat hij een broertje krijgt, waar hij enorm blij mee is.

P1150483.JPGIn het begin was dat niet zo. Hij dacht dat ze hem niet meer wilden en hem zouden vervangen met een baby!

Toen mijn schoondochter zei dat ze ook blij zou geweest zijn met een meisje zei hij dat het de volgende keer wel een meisje zal... zijn.

Als we naar het toilet gingen wou hij alleen een mannen toilet! Hij kijkt op de deur en ziet dat er een vrouw op staat dus, neen. Later aan het cafétaria nog eens checken of er wel een mannen wc is. Ik kon hem overtuigen dat één er van voor de mannen was. Gelukkig stond er geen teken op, oef...

Aan de balie vroeg hij zijn mama wat ze daar moest doen. Een afspraak regelen vertelde ik hem. Met wie moet ze rendez-vous maken? Amaai die is nog erger dan haar man zelf Knipogen

Hopelijk verteld zijn mama hem volgende keer NIET dat ze op contrôle gaat dan wil hij WEL naar school.

 

01-02-15

Fantastisch!

Het was een bijzonder goed gelukt verjaardagsfeest. Al mijn kleinkinderen voor één keer bijeen.

70 ans.jpg

Ik werd zelfs als werelds beste oma bekroond

70 ans1.jpg

en de jongste had een boodschap voor ons allemaal

Janvier 2015.jpg

Volgend jaar moeten we nu de acht proberen samen op de foto te krijgen Lachen

31-01-15

Ouder worden of oud zijn?

 

 

folieballon+birthday+70+jaar+45cm.jpg

Nu ben ik zo ver.

Gewoonlijk ben ik ieder jaar enthousiast als ik verjaar maar deze keer heb ik wel een ander gevoel. Ik kan het niet zou gauw uitleggen waarom.

70 klinkt ineens ZO oud. En daarbij denk ik dan dat mijn ouders het niet hebben gehaald. Mama was nog maar 56 jaar jong en papa 63. Dit jaar zouden ze respectievelijk 97 en 96 geweest zijn. Maar zo kan ik hen eigenlijk niet voorstellen.

Morgen zullen we pas deze verjaardag vieren, met kinderen en kleinkinderen. Dan is iedereen vrij. Ik hoop steeds dat ze er allen bij zouden zijn...

* * *

Een kleine troost is dat ik nog mee kan doen met hen allen want het word deze tijd wel moeilijk om "BIJ" te zijn.

 

Oud worden in deze tijd.

 

Het is gewoon niet voor te stellen,

 

 Je moet met een mobieltje bellen,

 

 Je kunt er ook een tekst op lezen

 

 Je moet altijd bereikbaar wezen

 

 En dat kan dus niet gewoon

 

 Met een vaste telefoon.

 

 Wil je een treinkaartje kopen,

 

 Nee, niet naar de balie lopen,

 

 Daar is niemand meer te zien,

 

 je kaartje komt uit een machien.

 

 Je moet dan overal op drukken

 

 in de hoop dat het zal lukken.

 

 Pure zenuwsloperij,

 

 achter jou zie je een rij

 

 kwaad en tandenknarsend staan,

 

 want de trein komt er al aan.

 

 Bij de bank wordt er geen geld

 

 netjes voor je uitgeteld.

 

 Want dat is tegen de cultuur,

 

nee je geld komt uit de muur.

 

 Als je maar de code kent,

 

 anders krijg je nóg geen cent.

 

 Om je nog meer te plezieren,

 

 mag je internetbankieren

 

 Allemaal voor jouw gemak,

 

 alles onder eigen dak.

 

 Niemand die er ooit om vroeg:

 

 blijkbaar is het nooit genoeg.

 

 Man, man, man wat een geploeter,

 

 alles moet met een computer

 

 Anders sta je buiten spel.

 

 Op www en punt be

 

 vind je alle informatie,

 

 wie behoed je voor frustratie?

 

 Als dat ding het dan niet doet,


30-01-15

Goodbye

 

 Vandaag is het je uitvaart Demis. Het ga je goed hierboven. R.I.P.

 

26-01-15

Bedroefd

Vandaag ben ik vreselijk bedroefd en erg aangedaan. Mijn groot idool is gestorven. Ik had nooit gedacht dat het mij zo diep zou raken.

Scan.jpg

Ik woonde verscheidene voorstellingen van hem mee en had ook het genoegen hem persoonlijk te ontmoeten.

 

Rust in vrede Demis Roussos

 

04-01-15

Slekkevet

Ja zo voel ik mij "slekkevet of zo vet als een slak". Dit wil zeggen dat ik inderdaad een paar kilos bij gekomen ben.

Eerst dacht ik dat het aan een kledingstuk dat ik een maat te klein gekocht had, maar al gauw bleek dat alles een beetje strak zat.

In het begin van de Kerstvakantie ging ik met een vriendin de stad in. We gingen enkele winkels binnen en zo keek ik naar iets nieuws uit om aan te trekken bij de feesten. Ik hou wel van die glitter dinges en er hing dit jaar heel wat van. Maar het lijkt er op dat iedereen een maatje 36 heeft.

Plots zag ik iets naar mijn goesting maar "Neen Emmy, dat is niet voor ons! Veel te klein!" Denk je't? "Ja zeker weten!"

En ze had wel gelijk. Een 38 is al heel lang vervlogen tijd. Nu is het tussen de 42 en 44. En nu hoor ik jullie wel zeggen dat is helemaal niet te dik. Bij de berekening van je gestalte, lengte en gewicht valt dit wel mis uit. Ik begin een vierkantige vorm aan te nemen. Als je er dan de hoekjes af vijlt kan ik vlot rollen.

Ik besloot dus om iets uit mijn eigen garderobe te kiezen. Op oudejaar haalde ik de charleston jurk uit die ik onlangs aan mijn vriendin leende voor een verkleed feestje. Ze had de schouderbandjes iets ingekort omdat de halsopening nog al laag uit gesneden was. Ik had hem gekocht voor mijn 65ste. Nu bijna 5 jaar geleden.

Dit kleed voelt zacht en gemakkelijk aan. Maar ik dacht dat ze hem ook in de breedte ingenomen had. De waarheid is echter dat ik iets meer uitgezet ben.

Nieuwjaarsdag deed ik een ander kleed aan en het pastte als een worst in een te klein vel. Waardoor het dan ook weer te kort word.th.jpg

Ik moet er dringend iets aan doen. Maar in de winter smaakt alles wat ik klaar maak zo lekker en van beweging komt er ook niet veel. Ik zit liever knusjes in de zetel en draai me 's morgens nog eens om in mijn warm nestje. Als ik een vette buik en rolletjes in mijn liezen heb is het hoog tijd er iets aan te doen! Beter voorkomen dan genezen denk ik er bij.

 

Vanaf morgen, vliegt iedereen er weer in naar het werk of naar school. En ik ga proberen het beter te doen om er zo'n 4 à 5kg af te krijgen. Het is een kwestie van zich beter te voelen.

Geen dieet maar kleinere porties en meer beweging. Dat zal het zijn.

http://www.jouwgewicht.nl/bmi-meter.php Volgens deze meter ben ik er net iets boven zoals ik al dacht.

03-01-15

Kotsbeu!

Romantische paraplu.jpg

Het heeft de hele dag niet op gehouden. Geef mij maar droog, koud vriesweer.

Dan kan men er tenminste eens uit om een wandeling te maken!