31-12-14

Een fijn eindejaar en...

Laat 2015 een jaar zijn vol

Gezondheid en Vreugde

zonder pijn of verdriet.

Zo dat je er

het hele jaar van Geniet.

Nieuwjaar 2015.jpg

 

23-12-14

Mag ik even

Mars divers 2013-001.jpg

20-12-14

Rustig aan

Brussel, Magda 2009 090-001.jpg

Rustig aan het eindejaar tegemoet...

16-12-14

19 Jaar geleden

Scan0026-001.jpg

 

15-12-14

Waarom?

564865_10151390983891495_496745084_n.jpg

Waarom ze na een lange reis afstappen, voor hun eindbestemming, is een raadsel!

24-11-14

Wie was er bij?

 

Zondag hadden wij een reuze leuke dag in Antwerpen, waar we naar het Fakkelteater zouden gaan in de namiddag.

We gingen met de trein en wandelden van daar naar het restaurant van iemand die we al kennen sinds het begin van ons samen zijn. Dus al bijna 40 jaar. Wij aten er een overheerlijke pizza.

Daarna wandelden we nog wat in de hoogstraat waar ik een lieve vriendin en haar man tegen kwam. Heel leuk want ik kom eigenlijk nooit iemand tegen die ik ken!

We gingen samen koffie drinken en dan haastten we ons naar het teater waar we "April in Parijs" met Annick Ségal en Bart Van Avermaet gingen zien (Rosa en Waldek uit thuis waar we grote fan van zijn). Maar zij hadden ons ook gezien en ze kwamen ons even gedag zeggen in de bar, waar Pascale van F.C. de kampioenen ook zat.

Zoals gewoonlijk van elks een foto genomen!

Antwerpen Fakkelteater1.jpg

17-11-14

PORTO

Voor ik hier verder ga wil ik eerst nog onze reis naar Portugal, die we dit jaar in mei deden, beschrijven.

Onze trip naar Portugal ging deze keer niet naar Lissabon maar naar Porto.

De reis verliep vlot en we kwamen er toe met een prachtige zon. We gingen van het vliegveld met de metro tot in het centrum van de stad en dan een eindje lopen tot aan ons hotel.

Dit leek op een oud, groot herenhuis. Vriendelijk onthaal en familiale sfeer. Dit stelde ons gerust want over Porto zelf hadden we niet zo veel informatie. Het moet toch gezegd worden dat Portugezen heel fijne mensen zijn.

Porto 20145.jpg

Na ons iets verfrist te hebben gingen we op verkenning en gingen we een stukje eten.

We namen een hap op een terras. Er was veel bedrijvigheid en we zagen een grote stoet Portugezen voorbij gaan. Het was, naar we begrepen, een protest tegen het dure leven. En nu de Europese verkiezingen voor de deur stonden, een goed moment.

Porto 2014.jpg

Wij stapten een eindje mee en kwamen zo meteen al langs een paar historische plekjes. Zoals het mooie station van Sao Bento.

Porto 20141.jpg

We gaven onze ogen de kost want Porto was zo anders dan Lissabon. We zakten af tot aan de Douro. Na een eindje lopen hebben we ons op een terras genesteld. Het was prachtweer!

Porto 20143.jpg

Tegen de late namiddag gingen we over de grote brug naar de andere kant om iets te eten in een klein restaurant langs het water. Nu stak er een fris briesje op. Het voelde veel frisser aan en ik kreeg zelfs een dekentje om me in te duffelen. Geen goed idee want straks zou ik het daar moeten laten liggen.

Porto 20142.jpg

We kregen te horen dat het de volgende dag zou regenen. Dat kwam ook uit. Het regende pijpestelen. Dit hield ons echter niet binnen. Plastic regenjasje gekocht en vooruit! We bezochten een heel gekende bibliotheek waar we na 10h geen foto's meer mochten nemen. Spijtig want het was echt de moeite dit mooie oude huis.

DSC06416.JPG

Een eindje verder na een paar keer te schuilen zagen we een ander pand die al even mooi was. Je kon er producten uit Portugal kopen.

Porto 201410.jpg

Tegen de middag was de regen over maar het was wel nog grijs en koud. Bij het wandelen zagen we een van die typische oude trams en besloten er een ritje mee te maken.

DSC06421.JPG

Zo gingen we tot aan de laatste brug voor de Douro zich in zee wierp. Heel mooie omgeving. Daar we geen tour op de Douro gepland hadden zou dit toch al een voorsmaakje zijn.

We gingen na afloop iets eten en het goot weer bakken water.

DSCI0050.JPG

De dag er na gingen we weer naar de andere kant van de stroom, om er iemand te treffen die bij de toeristische bussen werkte, die ons de eerste dag heel wat tips over het bezoeken van Porto had gegeven. Zij had echter verlof. Toch kochten we een biljet en deden een grote rondrit. De beste manier om een stad waar je de eerste kaar komt te verkennen.

Porto 201411.jpgPorto 20147.jpg

Porto 20148.jpg

Het weer stond weer om mooi. Restaurant, wandeling langs de stroom en daarna de winkelstraten aan doen.

Porto 20146.jpg

Porto 20149.jpg

 

De volgende dag nog een hele tijd rondgekuierd en dan werd het stil aan tijd om onze bagage op te pakken en de terugreis aan te vangen.

Weer of geen weer deze korte reizen doen ons geweldig deugd. Ver van de dagelijkse sleur waar men zich toch altijd IETS aan trekt. Vroeger konden we het ook minder. Dan moest je werken en had moest men het met minder doen.

Dus GENIETEN zo lang het kan.

Porto 20144.jpg

 

29-10-14

Etentje

Zondag waren we weer eens samen met onze vrienden voor een etentje. Wij zijn vier gezinnen en doen ieder nu en dan eens iets om gezellig samen te eten en bij elkaar te komen.

Deze keer was het weer van het begin tot het einde Pico Bello in orde!

Diner chez Sabrina.jpgHapjes en aperitief waar bijna geen einde aan kwam.

Diner chez Sabrina1.jpg

De sfeer zat er diep in! Wij zijn dan ook een vrolijke bende.

Diner chez Sabrina2.jpg

Verwen koffie en nog een paar slaapmutsjes. Ja want dit etentje duurde tot de dag er na.

Wij kregen immers nog B&B en diner als toetje. Het werd iets zoals een weekendje uit...

24-10-14

Waar is de tijd

 Op 24 oktober 1964  stapte ik voor het eerst in het huwelijksbootje... 50 jaar geledenRécemment mis à jour1.jpg

20-10-14

Herfst

 

De laatste mooie nazomerse dagen in kleur.

DSC06747-001.JPG