08-03-18

Het leven ten huize van...

De kleine Aaron heeft zich intussen al goed ingeburgerd in zijn school. Hij begint al een paar woorden in het Nederlands te brabbelen. Babbelen doet hij zowiezo nog niet veel, zelfs niet in het Frans, thuis.

Hij heeft wel nog enige ongemakken bij het proper zijn, maar het gaat de goede kant op.

Afgelopen tijd kwam er weer wat beweging in mijn doen en laten. Sinds ik mij heb voorgenomen om regelmatig vrienden of familie te gaan opzoeken. 

Ik vertelde al dat ik mijn twee zussen ging bezoeken in Januari. Daarop volgde een bezoek aan mijn nicht die in een rusthuis is.

IMG_2079.JPG

Voor mijn verjaardag op 31 januari nam mijn dochter ons mee voor een uitstap naar Knokke. Eerst stopten we in Sluis. Zo kon mijn man zoals gewoonlijk vis gaan kopen.

Een nicht zag, na een bericht dat ik sociale media zette, dat we daar waren en kwam ons vlug vervoegen om een aperitief te drinken.

IMG_2160.JPG

Een kort en leuk weerzien en ook meteen weer iemand, na lange tijd, terug gezien!

In die dagen bracht ik nog een bezoek aan een vriendin in Knokke. Bijna ieder jaar zien we ons terug rond onze verjaardag. We schelen pas enkele dagen en kennen ons zo ongeveer al vanaf 6 maanden na onze geboorte. Onze ouders en grootouders waren al met elkaar bevriend.

YFVJ0263.JPEG

Intussen had ik een reis naar Zweden voor mijn man geboekt. Zijn zoon vierde zijn 50ste verjaardag!

Roberto 50 ans (14).jpg

Roberto 50 ans (8).jpg

De dag voor zijn vertrek hebben wij nog mijn verjaardag en die van mijn jongste dochter hier thuis gevierd. Traditie getrouw met de kinderen en kleinkinderen. Met als thema "zet een hoed op"

XWDL1256.JPEG

OHTW9049.JPEG

Ik kon niet mee naar Zweden want had al veel vroeger een concert met The Mavericks, in Leuven voorzien op de datum van zijn feest.

IMG_2451.JPG

Dat wou ik voor geen geld missen. Ze hadden hun feestje maar een week vroeger moeten plannen.

Mijn dochter was mijn begeleidster naar Leuven waar ik een paar vrienden van de "thuisreis" ontmoette.

IMG_2414.JPG

We hadden het toeval wel een handje toegestoken door half en half af te spreken. Het was een daverend concert. Puur genot!

IMG_2459.JPG

Mijn man ploeterde zo maar 10 dagen door de sneeuw in Zweden. Het was er bitter koud.2018 Roberto 50 ans.jpg

De kleinkinderen waren ginder ook blij met het bezoek van farfar(opa)

2018 Roberto 50 ans1.jpg

Emeron uitte nogmaals zijn ongenoegen toen hij hoorde dat Nono op reis was. Hij klaagt iedere keer als we op reis gaan, dat we hem nooit eens meenemen en vooral naar het buitenland. Dat is zijn grote wens.

Ik broedde intussen een plan uit om hem toch maar eens de reis van zijn leven te geven. En zo gauw mogelijk.

Het is gelukt. We nemen hem in de paasvakantie mee, voor een vliegreis, 8 dagen naar Kreta in een Clubhotel all-in. We hopen dat het de reis van zijn dromen word.

We hebben het hem deze week verteld en hij sloot zich 5 minuten in zijn kamer op. Het leek wel alsof Tarzan in zijn kamer zat, zo'n gebrul!! Toen hij zijn vreugde totaal verwerkt had kwam hij naar buiten en zei dat we zijn spaarpot maar moesten leeg halen. Deze stond bij ons en was voor deze gelegenheid bedoeld.

Daar kijken we nu naar uit. Intussen misschien nog een uitstap naar Leuven plannen, om enkele inkopen te doen.

En wie weet, misschien nog een afspraak met vrienden intussen?