09-02-18

Belangrijk moment

Vandaag mocht onze kleine Aaron(2,5jaar) dus zijn eerste schooldag beleven. Eigenlijk is het voorschoolse opvang. 

Vroeger gingen de kinderen pas vanaf drie jaar naar de kleuterschool. Hun eerste dag was toen begin september of na de Paasvakantie. Tegenwoordig mogen ze ook na ieder verlof "instappen". Zoals krokus-, herfst-, Kerstvakantie, e.a.

In het begin van de week mocht hij 's morgens al één kwartier blijven. Gisteren 2 uur en vandaag de hele voormiddag.

Hij vind het leuk want hij weent niet en speelt graag met kinderen en ander speelgoed dan hij thuis heeft. Hij vind het zelfs spijtig als hij naar huis moet.

Er was alleen een moeilijk moment toen hij ineens de klas van zijn broer voorbij zag gaan! Daar heeft hij wel een traan gelaten. Ik had al eens aan deze situatie gedacht en het zelfs aan mijn zoon en schoondochter gezegd dat het dan moeilijk zou zijn voor alle twee. Als de kleine man zijn broer zou zien en voor de grote als hij het kleintje zou zien schreien. Het zal wel wennen!

27999640_10214990218005852_358168957_o.jpg

Op deze dag denk ik nog aan het begin dat Emeron naar school ging, en dit ongelooflijke gebeurde!Klik

Wij waren er toen allemaal niet goed van. De volgende dag om 10h, hadden zijn ouders zich rechtover de school gepost uit schrik dat het nog eens zou voorvallen.
Wij hadden veel vragen, zoals wanneer zagen ze dat hij mankeerde en hoeveel tijd hij weg was, waar ze hem precies vonden dicht of ver van school. Het is daar wel een drukke buurt op minder dan 100 meter van de Heyzel!
Als hij buiten ging met een andere persoon is die wel erg onverantwoordelijk. Om 10H zijn er geen ouders meer die binnen en buiten gaan!
Ik denk toch dat de grootste fout bij de opvang van de school ligt.

Sindsdien hebben ze wel aan de veiligheid gewerkt. In het begin werkte het niet echt als er onvoorzichtige ouders af leveranciers de deur niet goed dicht trokken en het op een kier lieten staan. Nu hebben ze er een 2de deur voor geplaatst.

Het kan natuurlijk nooit 100% zekerheid bieden.