18-01-18

Aarde, water, vuur en wind.

Vroeger was ik binnenin redelijk onrustig als er storm kwam. Nu niet meer echt.
Toch volg ik de nieuwsberichten met een bang hart, van wat er zoal gebeurt, door de wind.
Bomen omgewaaid, bossen en sommige wegen afgesloten, geen trein op sommige lijnen. Vandaag sommige scholen dicht.
Altijd even bangelijk, dus voorzichtigheid "geblazen".

Toen we gisteren boodschappen deden zag ik een kastje voor onder de lavabo. Het onze was aan vervanging toe. Ik wist echter niet of de afmetingen gepast waren. Na het opgemeten te hebben was het te laat om nog eens naar de winkel te rijden. We zouden dat morgen nog kunnen doen en terwijl een paar dingen kopen die we vergeten waren.

We gingen er deze morgen achter, ondanks het hevige weer. Daarbij in gedachten hoe gevaarlijk het was met deze wind. Overal zagen we afgerukte takken. Er lag zelfs een wc, zo één zoals ze gebruiken op de werf, op zijn zijde. Heel even glimlachte ik met de gedachte dat er misschien iemand op zat toen die omver viel.

Onderweg hadden we allebei in gedachten:"Wat als er één van die bomen omver viel...op een wagen". Een eindje verder zagen we dat de weg versperd was, door een omver gewaaide boom.

storm.jpg

We reden een hele weg om en waren blij terug thuis te komen.

De nieuwsberichten waren niet schitterend. Boom in het water, scheepvaart verstoord. Trempolin op de treinsporen, treinverkeer onderbroken. Waals Brabant één dodelijk slachtoffer een boom op haar auto gevallen.

In Nederland ging het er het ergst aan toe.

Aarde, Water, Vuur en Wind.

Vier natuurelementen die we niet moeten uitdagen.

 

17-01-18

Tournée Générale

today is a new day.jpgZo, ik ben in gang geschoten met mijn tournée Générale!

Niet deze die we kennen om gedurende een maand geen alcohol te drinken, zoals iedereen zich nu wel zal indenken.

Deze générale tour gaat er over om afspraak te maken met familie en vrienden, die ik niet meer gezien heb in het verlopen jaar. 

Gisteren was ik bij mijn oudste zus. We hadden heel veel bij te babbelen. En ik beloofde dat er deze keer niet zo lang meer zal over gaan voor wij ons nog eens zien. Mijn nichtje, haar dochter was er ook.

Volgende week is het de beurt aan mijn jongere zus. Wij zagen ons laatst, toen we aan het sterfbed van ons jongste zusje zaten. Dat was geen leuk moment. Ook weeral bijna 3 maand geleden...Het is dan pas dat je er over nadenkt hoe vlug het kan gedaan zijn en je niets meer hebt kunnen zeggen. We horen nu en dan wel eens iets van elkaar maar zien, dat is toch iets anders.

Een paar vrienden wachten nog even tot het weer betert. In de lente is het natuurlijk leuk. Dan kunnen wij op stap met mekaar. Beetje gezellig tafelen en eventueel de stad of het dorp waar we afspreken te verkennen. En ook fotograferen. 

15-01-18

Leven!

Leven en iedere dag er het beste uit halen!

Vandaag legde ik dan maar een afspraak vast met mijn oudste zus. Het is al ZO lang geleden dat we elkaar zagen! Het is voor morgen.

Van nu af aan heb ik mezelf beloofd mijn agenda aan te vullen met afspraken met vrienden en ook sommige verdere familieleden.

Men staat er eigenlijk niet bij stil hoe de tijd voorbij vliegt.

carpe diem.jpg

12-01-18

Zomaar...

f980dd99e61d6e035459ed8767f7b33c.jpg

Lees meer...