22-01-18

To be or not to be?

Ik zag op internet een vraag die luidde als volgt.

Wat wou je later worden als je kind was en ben je het ook geworden?

Mijn wens was om air hostess te worden. Toen ik hoorde dat je dan vrijgezel moest blijven (dat was vroeger zo) veranderde ik van gedacht. Want trouwen en kinderen krijgen wou ik wel!

Dan koos ik maar voor kleuterjuf. Of een eigen winkel houden. Ik werd geen van de twee.

Baby dreams.jpgMaar kleine kinderen heb ik heel mijn leven rond mij gehad. Als tiener ging ik met kindjes wandelen en ook babysitten. Mijn mama kreeg nog een kind toen ik 16 was. En toen mama stierf kwam zus(14) bij ons inwonen. 

Intussen had ik zelf al drie kinderen. Ik zorgde een tijdje voor de kinderen van mijn jongere zus toen ze ging bevallen en niet goed wist wanneer dit kindje zou komen. Haar twee kinderen bleven toen drie maanden! 

In mijn tweede huwelijk kreeg ik nog een kind. En zo zat ik op 42 jarige leeftijd nog in de luiers. Mijn oudere kinderen kregen kinderen. Ik was jonge moeder en grootmoeder tegelijk.

Nu worden ze allemaal groot, de oudste 31 en het jongste 2jaar en half.

Een van mijn kleindochters huwde in augustus. Ik hoop nu dat ze gauw aan kindjes beginnen dan heb ik misschien nog het geluk om overgrootmoeder te worden. Dan liefst een meisje voor een viergeslacht. 

Daar zijn de jong gehuwden het niet helemaal eens. Zij willen, als het zover is, liever eerst een jongen. En ah het maakt niet uit als ze maar gezond zijn.

 

Wat ben ik nu uiteindelijk geworden? 

MAMA

het mooiste woord op wereldrond!

Commentaren

Heel mooi en heel juist. Een meisjes-viergeslacht, evengoed als een jongens viergeslacht. Helaas gaat bij de meisjes de achternaam niet mee naar de kinderen. Ach ja, wat maakt het uit?

Gepost door: Feniks | 22-01-18

Reageren op dit commentaar

Ik was pas vijftien toen ik pertinent wist dat ik voor sociaal assistente wilde leren. Ik ben wel afgestudeerd als sociaal adviseur wat een zwaardere studie richting was. En na een jaartje lerares beroepspraktijk in de sociale school van De Haan ,heb ik dan 36 jaar in Knokke gewerkt als sociaal assistente!!

Gepost door: magda | 22-01-18

Reageren op dit commentaar

Prachtige carrière heb je achter de rug Magda!
Vooral omdat je deed wat je wou doen.

Gepost door: Emmy | 23-01-18

De jongelingen zijn al niet echt heel erg jong meer.. je hebt lang moeten wachten eerdat de kans om overgrootmoeder te worden erin zat hè. Mijn moeder werd dat op 45-jarige leeftijd al.. zij had ook echt een levenscarrière als moeder, hoewel ze graag had doorgeleerd. Maar ja, in vroeger tijden moest je als je in een arbeidersgezin opgroeide gewoon zo snel mogelijk gaan werken hè, om geld binnen te brengen. Dus stond ze met 15 jaar (toen de leerplicht was afgelopen) in een schoenenwinkel als verkoopster. En als je trouwde en kinderen kreeg, was het toendertijd meteen gedaan met werken en verdiende je man in z'n eentje het inkomen.. mijn moeder was nog geen 19 toen ze trouwde.
Ik heb als kind altijd gezegd dat ik schooljuffrouw wilde worden.. het werd wel zoiets.. ik heb m'n kleuterleidsters-akte. Maar toen ik van school kwam was er door bezuinigingen helemaal geen werk in het onderwijs en toen ben ik als peuterleidster aan de slag gegaan, in een peuterspeelzaal in een buurthuis. Dat heb ik 11 jaar gedaan.. en toen kreeg ik door personele veranderingen een knap vervelende vent als nieuwe baas en had ik bijna een burn-out. Toen ben ik daar gestopt.. en omdat we altijd heel graag een hond wilden, maar niet als we alle twee werkten, ben ik blijvend gestopt. Ik ben nu dus al een hele tijd een vrij goed betaalde hondenoppas haha. Tot ieders volle tevredenheid. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-01-18

Reageren op dit commentaar

Op 45 jaar overgrootmoeder is heel vroeg hé. Ik vind grootmoeder op 41 al vroeg.
Ik trouwde ook op 20jarige leeftijd en toen ik 26 had ik al 3 kinderen.
Jij deed dus toch iets wat je wou doen. Leuk!
En zoals je zegt moesten we vlug gaan werken. Ik was ook 15.

Gepost door: Emmy | 23-01-18

Oh oeps.. je hebt gelijk.. dat kan bijna niet hehe (nou ja.. als iedereen op haar 15e moeder werd, dan kan het.. maar dat werden ze bij ons in de familie niet hoor hehe).. ik vergiste me. Ze werd natuurlijk pas grootmoeder op haar 45e.. ze werd pas op haar 71e óvergrootmoeder.. in 2004. Als jouw kleindochter opschiet, scheelt dat niet zoveel met jou hè. :-)

Gepost door: mizzD herself | 23-01-18

Ik heb inderdaad met kinderen gewerkt, wat ik altijd gewild heb.. heb ze nooit zelf willen hébben en dat is ook uitgekomen. ;-)
Maar toen ik op de basisschool zat, zei de onderwijzer van de vierde klas dat ik journaliste moest worden, omdat ik zo goed kon schrijven. Nu was ik véél te verlegen om dat ooit te gaan worden, voor de journalistiek moet je toch wel een beetje brutaal zijn juist hè. Maar nu schrijf ik dus al bijna 12 jaar op m'n blog.. en dat is dus ook iets dat ik héél graag doe..! :-)

Gepost door: mizzD | 23-01-18

@mizzd il rekende ook op 15 jarigen maar dat was dan wel voor ieder heel jong hé.
Als het nog dit jaar komt zal ik 73 zijn.

Gepost door: Emmy | 23-01-18

Reageren op dit commentaar

Ja met je blog ging je de journalistieke weg op.

Gepost door: Emmy | 23-01-18

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.