21-01-18

Skynet en de blogs?

zomaar (4).jpgIets meer dan 12 jaar geleden startte ik deze blog. In het begin wist ik niet wat dit in hield. Nu en dan zag ik "maak een blog aan". Maar wat was dit eigenlijk? Ik aarzelde heel lang, maar toen mijn man voor een tijdje naar Frankrijk was en ik heel veel tijd voor mezelf had, waagde ik het.

De naam "Babbelhoekje" had ik al in gedachten omdat ik er altijd aan dacht een soort weekblad met mijn vriendin te maken. Daarin wilden wij vertellen wat er zo allemaal gebeurde rondom en bij ons.

Toen ik een beetje door de blogs bladerde zag ik dat het zoiets als een dagblad of dagboek was, waar iedereen zijn zegje deed. Ieder naar zijn eigen interesse. 

Vóór ik de grote stap zette probeerde ik een eigen webpagina te maken.  Het was ingewikkeld en daarom koos ik voor een kant en klare persoonlijke pagina bij Belgacom Skynet. 

Vele jaren heb ik er een intens plezier aan gehad. Vooral in het begin toen je om de haverklap het script en design van je blog zelf kon aanpassen en veranderen. Soms werd ik hier in geholpen door een andere blogger.

Vanaf de eerste dag, begon je in de commentaren andere mensen kennen. Skynet organiseerde zelfs eens een blogger bijeenkomst. Daar ontmoette ik voor het eerst een paar mensen die mijn blog regelmatig bezochten en ook commentaar gaven.

Later maakten bloggers ook afspraken met elkaar. Echte vriendschappen zijn er uit ontsproten. Wij hielden zelfs tweemaal een blogger bijeenkomst. De eerste keer was een groot succes. De tweede keer was het minder. Dit lag niet aan de beheerders er van maar aan de slechte timing. Vakantie, communie of een verlengd weekend.

Na een tijd veranderde Skynet het script en konden we er niet zelf meer mee experimenteren. Het werd moeilijker en sommigen haakten af omdat de fun er af was.

Toen kwam Facebook, twitter en zo...De meesten schakelden over en verdwenen van de blogs. Ik maakte ook een FB account en zo volgde ik mijn blogmaatjes, die nu vrienden heetten, verder op.

Ik begon met mijn blog op een computer. Later deed ik verder op een laptop. Daar ik met mijn tijd mee ga kijk ik nu ook langs mijn tablet of IPhone. 

Mijn probleem nu is dat ik met de laptop nog steeds met mijn oude E-mail en wachtwoord, kan inloggen om op mijn blog te schrijven. Deze E-mail gebruik ik voor niets anders meer omdat er alleen maar reclame en spam op komt.

Als ik nu met mijn tablet bezig ben zou ik wel eens iets op mijn blog willen schrijven maar geraak ik er niet op met mijn gegevens. Belgacom is nu Proximus geworden en waarschijnlijk ligt het daar aan. Toch geraak ik er ook niet op met mijn Proximus gegevens.

Om raad vragen bij Skynet? Daar krijg je nooit antwoord! En ik ben bang dat als ze je een zekere raad geven het helemaal om zeep is en dan helemaal niet meer op mijn blog geraak. Er zijn zelfs enige vrienden bloggers die op een ander moesten herbeginnen omdat ze er niet meer op geraakten. Ze dachten daarbij zelfs dat hun blog gekraakt werd. Maar is dat wel zo?

Op 1 April stopte ik mijn blog maar onlangs kreeg ik een ingeving dat ik toch nu en dan iets moest posten.

Beste blogmaatjes, Facebookvrienden als jullie hier langs komen aarzel niet om jullie bevindingen neer te pennen. Of gewoon een teken te geven dat jullie ook zo'n mooie herinneringen aan die blogjaren over gehouden hebben.

Tatty-tot-ziens.gif

Commentaren

Je inloggegevens zijn inderdaad het emailadres waar je je ooit mee aangemeld hebt bij Skynetblogs.. en een wachtwoord. Ik heb zelf (nog) geen tablet of smartphone, maar ik snap het probleem niet zo.. inloggegevens kun je toch overál gewoon op gebruiken? ook al is het een adres dat je niet meer gebruikt? Als je mail van Skynet wilt ontvangen kun je ergens dat adres veranderen.. dat staat in het controlepaneel.
Momenteel zijn er nogal wat moeilijkheden bij Skynet.. ik weet niet wat er aan de hand is.. maar dat hebben we in de loop der jaren vaker meegemaakt hè.. en uiteindelijk kwam het toch altijd weer goed. Er zit trouwens tegenwoordig weer iemand die de mailtjes beantwoord hoor.. maar dat doen ze pas als ze eerst getracht hebben het probleem te verhelpen.. blijkbaar is dat de nieuwe mode.. éérst verhelpen en dan vragen of het probleem zich nog voordoet.. nou ja, van mij mag dat ook.. áls ze de problemen maar verhelpen hè.
In de topjaren was er veel meer interactie tussen de bloggers, dat is waar.. het was een soort van theekransje hehe. Maar er was ook veel kaf onder het koren.. aandachttrekkers, ruziemakers en anoniemelingen die vervelende opmerkingen maakten.. dáár hebben we nu al een hele tijd geen last meer van gehad en die mis ik ook echt niet. Ik heb een hekel aan facebook.. ik hoor er ook echt foute dingen over.. ik hoef het niet. Laat mij maar gewoon bloggen hoor.. dan kan ikzelf bepalen of en hoeveel tijd ik eraan besteed.. fb is me te dwingend wat dat betreft.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-01-18

Reageren op dit commentaar

@Mizzd: Het is inderdaad raar dat ik vanop mijn tablet niet kan inloggen. Ik doe het met de gegevens dat ik ook op de computer gebruik. Maar krijg steeds een foutmelding van verkeerd mailadres of wachtwoord. Op de blogs kan je nu ook je mailadres veranderen zoals jij zegt maar dit is niet voor als je inlogt.
Ik had toen ook met enige ruziemakers te doen maar gelukkig gingen die er uit of kon ik ze er uit gooien. Eén er van zie ik wel op FB omdat ik haar naam kende.
De vriendschap die we met sommigen sloten nemen ze ons echter niet meer af, hé.
Met gsm of tablet gaat er ook veel informatie verloren want het word niet weergegeven zoals op PC.

Gepost door: emmy | 21-01-18

Emmy ik kan je helemaal volgen in je relaas. Ik was 12 jaar aan het bloggen toen ik echt problemen kreeg! In het begin werden die opgelost door skynet maar op een dag kon ik helemaal niet meer inloggen. IK kreeg allerlei raad tot het aanmaken van een nieuwe blog . Dat lukte niet en het was zovenaamd mijn fout terwijl ik letterlijk deed wat zij schreven! Op een dag was ik personage non grata! Een nieuwe blog maken bij skynet lukte niet meer! Ik kreeg toen een bericht van iemand uit het Noorden van Nederland die voor mij een nieuwe blog heeft aangemaakt. IK vertrouwde die man en ook zijn vrouw, want tenslotte moest ik een paswoord doorgeven. Ik kreeg het in mijn eentje niet voor mekaar. Die man heeft me een tijdje op weg geholpen want bij problemen nam hij mijn blog over en met een filmpje toonde hij dan wat ik moest doen in het vervolg. Zonder zijn hulp was ik wellicht heden niet meer aan het bloggen. Ik moet wel elk jaar een som betalen maar dat heb ik er wel voor over . Geen problemen meer en dat maakt bloggen ook leuker.

Gepost door: magda | 22-01-18

Reageren op dit commentaar

Ja echt helpen hebben ze nooit gedaan. Sommige blogs waren zelfs gewoon weg.
Ik zou het zonde vinden als mij dit overkwam na zovele jaren.

Gepost door: Emmy | 23-01-18

Reageren op dit commentaar

Goed je hier terug te zien! Jou teruggevonden via mizzD. Ik heb ook problemen met mijn skynetblog. Als ik "mijn blog" klik komt er een zogenaamde blog op naam van mijn man en een andere omamoetjeblog. Begrijpe wie begrijpen kan! Hij heeft niet eens een blog. Ik dacht dat ik zonder kon maar nu en dan denk ik ook "dat zou ik op mijn blog willen zetten". Mijn foto-plezier is er ook een heel stuk minder door geworden nu ik het met niemand kan delen. In elk geval veel plezier nog met je af-en-toe blog.

Gepost door: omamoetje | 24-01-18

Reageren op dit commentaar

Leuk ook weer iets van jou te horen omamoetje.
Kan jij dan niets meer posten ?
Groetjes.

Gepost door: Emmy | 24-01-18

De commentaren zijn gesloten.