17-01-18

Tournée Générale

today is a new day.jpgZo, ik ben in gang geschoten met mijn tournée Générale!

Niet deze die we kennen om gedurende een maand geen alcohol te drinken, zoals iedereen zich nu wel zal indenken.

Deze générale tour gaat er over om afspraak te maken met familie en vrienden, die ik niet meer gezien heb in het verlopen jaar. 

Gisteren was ik bij mijn oudste zus. We hadden heel veel bij te babbelen. En ik beloofde dat er deze keer niet zo lang meer zal over gaan voor wij ons nog eens zien. Mijn nichtje, haar dochter was er ook.

Volgende week is het de beurt aan mijn jongere zus. Wij zagen ons laatst, toen we aan het sterfbed van ons jongste zusje zaten. Dat was geen leuk moment. Ook weeral bijna 3 maand geleden...Het is dan pas dat je er over nadenkt hoe vlug het kan gedaan zijn en je niets meer hebt kunnen zeggen. We horen nu en dan wel eens iets van elkaar maar zien, dat is toch iets anders.

Een paar vrienden wachten nog even tot het weer betert. In de lente is het natuurlijk leuk. Dan kunnen wij op stap met mekaar. Beetje gezellig tafelen en eventueel de stad of het dorp waar we afspreken te verkennen. En ook fotograferen. 

Commentaren

Is het dat? een hele maand niet drinken? ik ken die hele uitdrukking niet, hoewel er een tijdje geleden een Canvas-televisieprogramma was van Jean Blaute en een Engelsman en dat heette ook zo volgens mij.. daar keken we graag naar, maar daar werd genoeg in gedronken hehe.
Is wel een goed plan, mensen op te zoeken die je al lang niet zag, vooral als het zelfs familie is. Je ziet het.. aan je jongste zusje en aan Lucretia.. het kan zomaar ineens afgelopen zijn.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-01-18

Reageren op dit commentaar

@Mizzd: En wie weet zien wij ons ook nog eens...
De 1ste keer was het op de blije blogger bijeenkomst BBB.
Eens belde Lu'ke mij omdat ze in Brussel was, nota bene met jou Mizzd.(dat vertelde ze me later) Het moest een verrassing zijn. Ik was op mijn werk en kon niet komen. Heb er echt heel veel spijt van gehad.

Gepost door: Emmy | 18-01-18

Ja, dat weet ik nog.. maar verrassingen gaan weleens mis hè, dat is dan jammer.
Die eerste BBB vond ik erg leuk.. was laatst nog es in Puyenbroeck ( de hond uitlaten die tijdens de uitvaart de hele tijd in de auto had gewacht) en moest er weer aan terug denken.
Kwam wel vaker in Puyenbroeck na die BBB, maar dat kwam omdat lu'ke daar vlakbij woonde.. en dan was het handig de hond (Axel toen nog) daar eerst even uit te gaan laten, voor we doorreden om op visite te gaan.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-01-18

@mizzd dat heet eigenlijk tournée minérale!
Het programma met Blauten was inderdaad tournée générale

Gepost door: Emmy | 19-01-18

Reageren op dit commentaar

Ik heb ook het voornemen om mensen die je kent eens meer op te bellen, te bezoeken of uit te nodigen. Ik bel nu elke maand naar de familie in Canada en ook regelmatiger naar de Luxemburgse famile. Maar goed ben ik nog niet gestart door ziek te zijn: de familie dichtbij heb ik nog niet eens kunnen bezoeken om te nieuwjaren door ziek te zijn. Zo zie je maar dat je niets mag uitstellen

Gepost door: magda | 19-01-18

Reageren op dit commentaar

@Magda,als vriendinnen van elkaar staan we dan ook op elkaars lijstje hé.
Ik wens je vlugge beterschap dan kunnen we afspreken!

Gepost door: Emmy | 21-01-18

De commentaren zijn gesloten.