02-02-17

Wenslijst

oudjes.jpgDe eerste dag van dit jaar zaten we allen samen, mijn kinderen en kleinkinderen. En toen klonken we samen op een gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar.

Maar we klonken vooral op een gezellig en warm familie jaar. We wensten elkaar iets meer te zien dan anders en ook samen dingen te doen zoals uitstappen, samen gaan eten of zelfs eens een weekend ergens met zijn allen te gaan logeren.

Ik had ook een speciale wens. Dat was, dat ik tenminste eens in het jaar, met mijn acht kleinkinderen op de foto kwam. Dat is niet altijd te doen. Soms moet er eentje juist werken of een ander studeren of is er gewoon één niet.

Het lukte toch al twee keer. Eén toen ze nog met zeven waren en één verleden jaar toen de laatste een paar maand oud was.

Mijn andere aankondiging was dat ik hen 10€ meer zou geven bij hun verjaardag.

We somden ook heel wat feestjes op die we dit jaar absoluut moeten vieren:

Een dochter, en ook haar man die 50 worden.

Mijn man 80 in Mei.

Zoon en schoondochter 10de huwelijksverjaardag.

Een kleindochter die in Augustus trouwt.

Oudste kleindochter die dit jaar volledig afgestudeerd is en dus haar eigen weg kan gaan als gespecialiseerde dokter. Tot nu toe was ze nog assistent dokter.

En het kwam zelfs zo ver dat we al lachend verklaarden dat als je dit jaar niets te vieren had uitgesloten zou worden.

Gelukkig was er in ieder huishouden wel iets te vieren.

Bij ieder van deze opsomming werd het glas, met groot kabaal, geheven.

Op internet zag ik heel wat mensen met een lijst van goede voornemens en ook “te doen” lijsten.

Ik zag ook een idee om iedere week iets positiefs op een briefje te schrijven en het in een bokaal te stoppen tot het volgende Nieuwjaar en dan eens te lezen wat je zo allemaal geschreven had.

Ik vond het niet onmiddellijk iets voor mij. De eerste week wist ik al niet meer wat ik op zo’n papiertje zou schrijven. Dat ik een gelukkige week achter de rug had? En de volgende week ook?

Ik had wel een wenslijst voor mezelf. Dat zou ik ook in een bokaal kunnen doen. En als ik dan eens een moment vrij heb er een briefje uit halen en doen wat erop staat.

Eén iets had ik al op nieuwjaarsdag gezegd. Namelijk een rit in een limousine maken met een fles bubbels. Een speciale reden moet ik er niet voor hebben.

Emeron had het in zijn geheugen opgeslagen en dacht dat ik dit voor mijn verjaardag had gewenst.

Toen mijn oudste kleindochter mijn verjaardag bij haar organiseerde dacht het manneke dat het grote moment met die limousine aangebroken was en dat hij samen met mij dat ritje zou doen.

Ik heb hem dus beloofd dat als het ervan komt hij samen met mij die rit mag maken.

Verder wil ik eens naar Berlijn omdat ik er in een randgemeente geboren ben en graag de plaats zien waar mijn ouders tijdens de oorlog vertoefden. (Mijn man wil dan weer naar Sicilië)

Nog eens een city trip naar Amsterdam.

De sterke drang om weer eens naar Lissabon te gaan zit er ook bij. Ik weet niet waarom deze stad zo’n aantrekkingskracht op ons heeft.

Weer eens afspreken met een of meerdere school, FB of blogvrienden. En dat zijn er wel een paar!

Dat bokaal, emmertje of boompje raakt zeker vol met wensen!

Geen “bucketlist” dat heeft een andere betekenis voor mij, vind ik.

Commentaren

Als al die wensen uitkomen, blijft er niks te wensen over emmy! ;-)))
Wat leuk dat er zoveel feestjes te vieren zijn in de familiekring.. dat wordt vast een heel leuk jaar dan! En jullie hebben al zoveel voorpret ervan gehad..! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 02-02-17

Reageren op dit commentaar

olala ,ik wil ook wel een paar van jou wensen overnemen hoor!! Nog eens naar Lissabon zeg je , ik wil best meegaan hihi! Kruipen we eens samen in zo'n limousine met een fles bubbels, dat wordt lachen geblazen ? Dit jaar kom ik mee naar boterhammen in het park ! We gaan dan niet op citytrip zoals we al jaren doen maar wel begin november naar Wenen.Berlijn staat ook op een lijstje misschien voor volgend jaar... Je ziet plannen zijn er genoeg en het is nu dat we het moeten doen terwijl de gezondheid het nog toelaat!!!

Gepost door: magda | 07-02-17

Reageren op dit commentaar

Ja ik heb eigenlijk nog heel veel wensen maar je kan niet alles hebben hé. Het één na het ander zou ik zeggen.
Jij en ik in een limoesine dat word een katastrofe met die bubbels ;-) en als er dan ook nog een zoetigheid bij zou zijn...

Gepost door: emmy | 09-02-17

De commentaren zijn gesloten.