16-12-16

Ik zag ze vliegen

Mijn dochter nam deze zomer deel aan een wedstrijd die ze samen met vijf anderen won.

De beloning was een luchtdoop met een Seaking hélikopter van het Belgisch leger.

Het evenement had plaats einde november en ze mocht een paar genodigden mee nemen. Ze nam ons en haar jongste dochter mee.

Die dag was het een vreselijke regendag. We waren al bang dat het niet zou doorgaan. Op weg langs de autostrade stortregende het zonder ophouden.2016-11 Novembre1.jpg

Toen we in Koksijde aan kwamen was het nog niet beter. We gingen ergens eten en trakteerden onszelf op een heerlijke warme chocolade.

2016-11 Novembre2.jpg

En toen was het tijd om naar de Basis te gaan. Onderweg zei ik dat als we mochten meevliegen ik dat wel zag zitten. Mijn man en kleindochter ook.

 Een bus wachtte op ons, om ons naar, de ongeveer 500 meter afgelegen, vliegveld te voeren.

We keken naar de hélikopter die klaar stond en mochten even in de hangar een kijkje nemen. Er werd gevraagd wie mee vloog en iedereen was er bij. Dat ging goed. Het regende niet meer en we stapten vol verlangen over de piste naar het toestel.

2016-11 Novembre.jpg

We stapten in en zochten elk een plaatsje.

Vol verlangen eens "van de grond te gaan" in een hélikopter!

Als we goed en wel zaten kwam de begeleider ons het spijtige nieuws melden dat alleen de winnaars van de wedstrijd mee mochten.

2016-11 Novembre6.jpg

GROTE TELEURSTELLING voor ons.

Dochterlief dus alleen vloog boven Plopsaland en een heel stuk langs de kustlijn. Wij zagen ze weg vliegen en weer terug landen. De piloot had hen een paar seconden laten voelen hoe het is om plots in een luchtgat te zitten. Een hevig moment die hen wel zal bij blijven.

 

Commentaren

Ach Emmy, je hebt al meer gehad dan de doorsnee mens, eventjes een zitje in een helikopter, moet je maar denken

Goed weekend, liefst zonder regen hé

Gepost door: omamoetje | 16-12-16

Reageren op dit commentaar

Ja eigenlijk wel omamoetje. We hebben er toch in gezeten en gezien hoe het er uit ziet. Ik had een leuk plaatsje gekozen juist tegenover de deur waar ze langs een koord naar beneden geheisd worden. Ze hadden gezegd dat ze die eventjes open zouden doen. hahaha ik was er echt benieuwd om en dacht zelfs niet dat ik er wel uit zou kunnen Vliegen.

Gepost door: emmy | 16-12-16

Oooh..een vluchtje in een helikopter.. dat staat nog steeds op mijn bucketlist.. ik zou dat echt enorm vervelend hebben gevonden als ik daar uit gestuurd zou worden hoor! Maar aaach.. het was nu eenmaal voor de winnaars.. ook wel logisch natuurlijk! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-12-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.