10-12-16

Lissabon eens anders (deel 1)

Tussen de boeking en de reis met "thuis" boek ik ook nog eens een citytrip naar Lissabon. Waarom weer Lissabon? Het is altijd een vraag "waar gaan we eens naartoe?" Daarbij kijken we naar allerlei plaatsen die we echt nog willen doen maar steeds vallen we terug op Lissabon. De stad waar we ons hart aan verloren. Wij voelen er ons zo goed als thuis.

We hebben net de tijd om wat te bekomen van Andalousie, valiezen uitpakken en de was te doen voor we weer weg zijn.

P1210631.JPGAls ik begin af te tellen op mijn FB pagina zet onze vriendin Magda een reactie: "Dan zien we ons ginder?" Ik denk dat ze aan het zwanzen is omdat we eens afspraken om samen, in het najaar, naar Lissabon te gaan. Het kwam er echter nooit van. En wat blijkt? Ze gaat er samen met enkele vriendinnen op citytrip. Toevallig zitten we op hetzelfde uur in hetzelfde vliegtuig! En tot overmaat logeren we ook nog eens in hetzelfde hotel. We konden het niet beter treffen. Samen op reis en dan toch weer niet helemaal samen...

We zien ons alleen bij het ontbijt. Daarna volgen zij hun planning.

Wij doen het rustig aan. We zijn er niet naartoe getrokken als toerist.

 Dit keer hebben we voor een redelijk chic hotel gekozen. We worden er verwelkomt door een portier in groot ornaat, die de deur van onze taxi, bij het uitstappen, open houd. Wat mij een beetje doet lachen. Het voelt een beetje "Pretty Woman" aan. Hahaha...Ik denk daarbij aan een voorval in Rome, met mijn dochter en kleindochter.

2016 Lisbonne2.jpg

In de kamer als we de TV willen aanzetten krijgen we eerst een bericht te lezen...Persoonlijk aan ons gericht. Na de middag word er op de deur geklopt. Het blijkt een ober te zijn die ons een flesje Porto en enkele koekjes komt brengen, om ons Welkom te heten. Waw dat kregen we nog nooit elders.

2016 Lisbonne3.jpg

's Middags gaan we in ons vertrouwde restaurant eten. De vroegere eigenaar is er niet meer. Het voelt niet meer zoals voorheen en de overige dagen gaan we er niet meer. Ook omdat de nieuwe uitbater ons voorloog dat de andere op vakantie was, om ons toch in zijn zaak te houden!

Daarna gaan we wandelen. We zitten een tijdje aan het water, lopen een er een eindje langs en bekijken hoe veel Lissabon aan het veranderen is. Ze hebben er alles aan gedaan om het héél toeristisch en moderner te maken. Toch zonder iets aan de oude en historische gebouwen te veranderen. Dit zou de charme weg nemen.

2016 Lisbonne4.jpg

We nemen onze dagelijkse portie gepofte kastanjes. Je kunt ze hier altijd krijgen!

2016 Lisbonne5.jpg

Iedere morgen bij het ontbijt vertelt Magda wat ze overdag bezocht hebben. Ze hebben een zeer drukke planning. Wij deden dit alles bij onze vorige bezoeken.

Bij het wandelen ontdekken we deze nieuwe zaak waar we kunnen zien hoe de fameuse Pasteis de Nata gemaakt worden. We zagen dit vroeger al eens in Bélem.

2016 Lisbonne10.jpg

Wij zien ook hoe de Ginjinha likeur in een Ginjeria, (kleine bar waar je de likeur kan dégusteren en ook kopen)geleverd word. Gewoon zoals je mazout voor de verwarming zou in doen. Van de citerne wagen recht in het vat van de bar.

2016 Lisbonne7.jpg

Op het dak van het hotel kan men, vanaf de avondschemering, op het terras. Dit is een paar trappen hoger gelegen dan de bovenste verdieping. Daar is de Rooftop bar en je hebt er een panoramisch zicht over Lissabon.

In de zomer moet het hier heerlijk zijn. Misschien ook wel te druk. Wij zijn nu in November en de avonden zijn fris. Na een paar foto's gaan we toch liever binnen in de bar op het gelijkvloers zitten.

2016 Lisbonne11.jpg

Overdag is het steeds warm en mooi terrasjes weer. Een regenbui krijgen we ook nu en dan maar dat blijft nooit duren zoals bij ons.

2016 Lisbonne6.jpg

Bij het wandelen zien we deze schilder aan de slag. Hij schildert de elevador da Bica. Dit soort tram zijn superleuk. Dit moet je gedaan hebben. Zij rijden je zowel de steile heuvels op als af. En brengen je in de meest populaire wijken. Een echte reis in de tijd.

Commentaren

Als ik zie wat jullie allemaal gezien hebben ,dan ben ik overtuigd dat ik nog eens moet teruggaan naar Lissabon. Er is ook zoveel te zien en wij hebben deze keer de voornaamste bezienswaardigheden gedaan. Weet je dat je die Pastei de Nata kunt vinden in Sluis!!!! In de Emte bij het binnenkomen van Sluis . Niet te geloven hé! En ze zijn erg lekker! Gaan we eens samen terug naar Lissabon, dan kun je me al die mooie plekjes eens laten zien.

Gepost door: magda | 14-12-16

Reageren op dit commentaar

Misschien lukt het ons wel eens hé Magda. Ja hier in Brussel kan je ze ook op verscheidene plaatsen krijgen. Maar of ze echt zo lekker zijn als de Portugezen ze proeven weet ik niet. Voor ons zijn ze natuurlijk wel lekker ;-)

Gepost door: emmy | 14-12-16

machtig mooi!!

Gepost door: fotorantje | 23-12-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.