01-12-16

Thuisreis Andalusië / 15-11-'16 / Dag5

Zaterdag, dit is dan al de helft van onze vakantie. We gaan naar Sevilla, de 3de uitstap die we geboekt hebben. Aan de laatste twee doen we niet mee.

We hebben weer Renzo aan boord. Het is een lange reis met een tussenstop halverwege.

Als we Sevilla binnen rijden gaat het langs brede lanen met grote villa's of paviljoenen. Overblijfselen van de grote wereldtentoonstelling van 1929.

2016 THUISREIS Andalusia39.jpg

Eerst wandelen we door het prachtige Park Maria Louisa, genoemd naar Marie d'Orléans die een deel van de tuinen van het Kasteel San telmo aan de stad Sevilla schonk. Een prachtig , uitgestrekt park vol geschiedenis en oh zo romantisch!

2016 THUISREIS Andalusia40.jpg

Als we het park aan de andere zijde uitwandelen staan we voor de Plaza d'España (klik). Niet te geloven hoe mooi dit is. Geheel met azulejas bewerkt. Het lijkt wel een plaats uit porselein. De zon staat hoog aan de hemel en het is hier zelfs te warm.

2016 THUISREIS Andalusia42.jpg

2016 THUISREIS Andalusia43.jpg

P1210376.JPG

Van hieruit wandelen we naar het centrum. Nog een beetje uitleg van onze gids en dan vrije tijd om iets te gaan eten en enkele souvenirs te kopen.

2016 THUISREIS Andalusia44.jpg

2016 THUISREIS Andalusia47.jpg

2016 THUISREIS Andalusia48.jpg

Na de middag verzamelen we ons terug op de afgesproken plaats waar onze gids ons over geeft aan een lokale gids. We krijgen allemaal een hoofdtelefoon met zendertje. Zo kunnen we de uitleg dat de gids ons geeft van op afstand horen en moeten we niet rond haar geschaard staan. 

2016 THUISREIS Andalusia45.jpg

Wij lijken allemaal wel reporters een gelegenheid voor Renzo om even grappig te doen. We wandelen het Alcazar (klik)binnen, wandelen langs prachtige tuinen de gebouwen, rijk aan geschiedenis.

2016 THUISREIS Andalusia46.jpg

En onze dag is nog niet ten einde. Nu gaat het naar de Kathedraal van Sevilla (klik). Hier hebben we ook een hele tijd voor nodig. Mijn man bleef buiten op een bankje. Het was een te vermoeiende dag voor hem. 

2016 THUISREIS Andalusia49.jpg

 Deze avond bij het thuiskomen kijken we nog naar de thuisaflevering. Dan gaan we ons opfrissen voor het diner en  fotografeer ik de prachtige zonsondergang van op ons balkon. Het is 19h40.

2016 THUISREIS Andalusia50.jpg

Bij het eten verwelkomen we Annick Segal(Rosa), Vanya Wellens(Femke) en Geert Hunaerts(Peter) die zo juist aangekomen zijn. Ze gaan van tafel tot tafel om iedereen gedag te zeggen!

2016 THUISREIS Andalusia51.jpg

Een superleuke maar heel vermoeiende dag.

 

Commentaren

Emmy, was een mooie vakantie en zeker genoten van de uitstap naar Sevilla! Nader kennis gemaakt en en norm genoten P.S. Hebben ook de dezelfde fb kennis ! CHRISJE !

Gepost door: tony vandyck | 01-12-16

Reageren op dit commentaar

Ja Tony het was een aangename kennismaking en later dan ontdekken dat je ook nog een kennis van Chrisje bent! Dat is ook weer een toeval.

Gepost door: emmy | 01-12-16

O wat is het daar mooi en zeggen dat wij plannen hebben om met ons zes volgend jaar naar Sevilla te reizen!!! Dus ga ik je verslag extra goed lezen en bekijken :-)

Gepost door: magda | 01-12-16

Reageren op dit commentaar

Magda Sevilla is de max! Hopelijk doe je het volgende vakantie met je vriendinnen. Je kunt het wel doen in een citytrip zoals naar Lissabon.
Ik zou het ook graag nog eens doen op mijn gemak dan.

Gepost door: emmy | 01-12-16

Sevilla was inderdaad de moeite waard. Mooie gebouwen. En je kon het niet beter omschrijven. Er was zo veel te zien dat 1dag tekort was.

Gepost door: annemie | 01-12-16

Reageren op dit commentaar

Neen met een dag hebben we niet genoeg hé Annemie. Maar zoals ik al eerder zei het is om ons een voorsmaakje te geven om er later op Eigen initiatief naar toe te gaan.

Gepost door: emmy | 01-12-16

De commentaren zijn gesloten.