25-11-16

Thuisreis Andalusië / 14-10-'16 / Dag4

De 4de dag gaat het naar Cadiz (klik). Om 8h15 stipt vertrekken we.

Wij hebben Renzo in de bus. Hij begint al meteen met grappen te vertellen. Tot onze spijt mag dat echter niet de hele rit duren anders heeft de gids geen woord meer te plaatsen. Renzo nestelt zich dan maar knusjes in zijn zetel en slaapt een stukje roes uit. Hij was gisteren nog tot laat, of was het vroeg, in de bar.

P1210205.JPG

Iedere keer als hij er een beetje bij is krijgen we een grap te horen. En na iedere uitleg van de gids krijgen we: "Dos servezas por favor". En iedereen doet mee. We vervelen ons niet met Renzo! 

In Cadiz aangekomen maken we eerst een panoramische bustocht die ons langs de allermooiste plekjes rijd.

We stoppen aan La Caleta het strand van Cadiz. Dit is het oudste gedeelte van de stad en ook het kleinste strand die een beetje apart ligt van het grote strand.2016 THUISREIS Andalusia28.jpg

Bij laag water liggen de vele vissersbootjes te wachten en mijmeren om op het water te dobberen. Van hieruit zien we de burcht van San Sébastian. Deze ligt op het uiteinde van een km lange landtong. Aan de andere zijde zien we iets hoger het kasteel van San Catelina.

2016 THUISREIS Andalusia29.jpg

Onze gids verteld er alles over en wij luisteren en kijken. Eigenlijk te veel om alles te onthouden. Deze excursies hebben eigenlijk het doel om ons een klein gedacht te geven en om ons aan te zetten er één of ander plaats uit te pikken om er op eigen houtje eens terug te keren. (Dat is ons gedacht er over)

Nog even poseren bij deze majestieuse, driehonderdjarige boom.

2016 THUISREIS Andalusia30.jpg

Dan gaat het naar een ander gedeelte van de stad. Aangekomen op de Plaza España 2016 THUISREIS Andalusia31.jpgwandelen we verder langs een prachtige weg naar de pitoresque smalle straatjes

2016 THUISREIS Andalusia37.jpg

en bereiken zo de Plaza de laz Flores.

2016 THUISREIS Andalusia32.jpg

Van hieruit krijgen we een paar uur vrij om op ontdekking te gaan, koffie drinken of enkele souvenirs te kopen.

2016 THUISREIS Andalusia34.jpg

Wij bezoeken eerst de overdekte markt (stokkepaardje van mijn man) voor we verder door de leuke smalle winkelstraatjes kuieren.

2016 THUISREIS Andalusia33.jpg

Op een plein willen we een paar tapas met een drankje nuttigen. We moeten echter veel te lang wachten en veranderen van terras.

Op een bordje zien we een aanbieding 2 biertjes en Tortilla of 2 biertjes met iets anders. Iets dat we niet verstaan. Bah tortilla kennen we dat is heel gewoon dus kiezen we voor het andere.

Wij krijgen het bier, brood en bestek. Wij benieuwd wat er gaat komen... Enkele minuten later krijgen we een bord met balletjes in tomatensaus, op een bedje van aardappelschijfjes.2016 THUISREIS Andalusia35.jpg

Hahaha dat was dan ook maar heel gewoon en toch zo speciaal voor mij want in Brussel kan je bijna geen balletjes in tomatensaus (klik) vinden. Alle frituren zijn Turks of anders en daar verkopen ze geen balletjes meer.

En dan is het weer tijd om bijeen te komen, terug op de Plaza de laz Flores. Onze vrienden zitten er al. Een lokale inwoner geeft een stukje Flamenco en Renzo heeft iets gevonden voor zijn kleine Amélia. Hij heeft goede smaak daar zal ze schattig mee zijn.

2016 THUISREIS Andalusia36.jpg

Terug in het hotel, kunnen we nog lunchen.

De dag gaat verder met de thuis quiz in de Bar Salon. Wij slaan er ons niet zo slecht door maar zijn niet bij de eersten.

Vlug even profiteren voor een foto met de fantastische aanwezige thuisacteurs, vergezeld met een muziekale noot met Renzo aan de piano.

2016 THUISREIS Andalusia38.jpg

Deze avond geeft de showman, Renzo, een optreden.

Commentaren

En dat is weer super weergegeven.

Gepost door: annemie | 25-11-16

Reageren op dit commentaar

Het blijft allemaal geweldig mooi, maar in dít postje valt voor mij vooral die boom op.. prachtig!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 25-11-16

Reageren op dit commentaar

Wat hebben jullie allemaal vele gezien en gedaan! Mooi verslag. Enne ik zie daar ook van die azulejos !

Gepost door: magda | 27-11-16

Reageren op dit commentaar

Prachtig!!

Gepost door: Nelly en Henri Bomans-Vannieuwenhoven | 29-11-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.