19-11-16

September enz...

Deze maand begint met een belangrijk moment. Emeron's eerste dag naar de grote school!

2016-9 Septembre3.jpg

Hij heeft het wel nog moeilijk met de Nederlandse taal maar doet geweldige vooruitgang nu ze leren lezen.

Langs alle kanten horen we dat hij een gave voor tekenen heeft. Hij tekent namelijk altijd alles tot in de kleinste détails. Iedere tekening is een verhaal op zich zelf.

Half September gaan we met familie naar een diner-spectacle met Fabian le Castel.

2016-9 Septembre5.jpg

Heel lekker eten en een amusant optreden. We hebben ons weer goed geamuseerd.

Intussen knappen we in huis het gelijkvloers, binnen en buiten, op. 

De huurders van het 1ste verdiep zeggen ook hun appartement op. Het word er te klein nu de kinderen groot worden. Weer opknapwerk in het verschiet.

2016-9 Septembre4.jpg

De tijd vliegt voorbij en we gaan weldra op reis met "thuis".

Het weekend er voor zijn we uitgenodigd op de 50ste verjaardag van een man die we leerden kennen op de thuisreizen. Het feest gaat door in Gent.

De jarige had veel mensen verwacht maar de meesten stuurden hun kat. Ik vond het zielig. Hij had alles voorzien voor een groot feest. De zaal, eten en drinken, spektakel.

Wij boekten een B&B voor de gelegenheid. Een andere vriendin en haar vriendin, die al eens mee was op thuisreis, kwam helemaal uit Holland voor de gelegenheid.

We lieten het niet aan ons hart komen dat er zo weinig kwamen opdagen. Onze gastheer en zijn familie ook niet. En we maakten er een geweldig feest van.

Eventjes in een ander millieu... De show mensen met o.a. Sabijn (jazz en bleus) die in het plat Gents zong,h en Liz Richards (travestie) die op een moment een hele reeks Amsterdamse meezingers bracht. Sjonge jonge was me dat effe leuk. Vooral als je deze liedjes al van in je prille jeugd kent omdat ze thuis ook gezongen werden.

2016-10 octobre.jpg

Ik stuurde zelfs de rolstoel van Armand in een wilde Polonaise! De weinigen die er waren bleven tot het einde met een tevreden gevoel en een herinnering te meer.

De dinsdag die er op volgde vertrokken we naar Andalousie met de thuis-fans en acteurs.

Net voor we op reis gaan verhuisd mijn oudste kleindochter van uit Yvoir naar Brussel om haar laatste jaar, als dokter assistent, af te maken.

Na 10 jaar studie word ze dan officiel gespecialiseerde dokter! Wij steken een handje toe bij de verhuis.

Haar zus, mijn 2de kleindochter, die een tijdje geleden met haar verloofde in een eigen huis ging wonen liet ons weten dat we alvast 5 augustus 2017 vrij moeten laten. Ze gaan trouwen! Geweldig nieuws.

Commentaren

Zooo.. het was al een grote knul, maar nu is het officieel hè! kijk 'm eens stoer poseren met zijn schooltas op de rug.. de tijd vliegt! :-)

Echt niet netjes als mensen toezeggen te gaan komen en dan wegblijven.. zo'n man maakt dan al die kosten voor niks en een té grote zaal is voor een feest vaak een dooddoener. Maar gelukkig hebben jullie je toch vermaakt en de sfeer gered.. ontzettend fijn voor deze Abraham!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 19-11-16

Reageren op dit commentaar

Zeker weten dat het er eng uitzag voor deze man. Hij had zeker voor 100 à 150 mensen gerekend. We waren hoogst met dertig! Zijn familie er bij gerekend. We hebben ons toen geweldig maar zonder moeite ingezet om er een groots feest van te maken. We waren "in the mood" en hebben ons echt allemaal samen tot op het einde geamuseerd.
Ja de tijd gaat snel. Emeron is nu een groot en toch nog een jong kind. Zijn broertje is intussen ook al één jaar en wij worden ook Klein en ouder ;-)

Gepost door: emmy | 19-11-16

De commentaren zijn gesloten.