28-06-16

En zo was het in Juni

Juni, zomermaand, was niet zo fameus wat het weer betreft. Het regende haast iedere dag en velen liepen waterschade op in ons land. Ook in onze gemeente kwamen er huizen en autos onder te staan.

Gelukkig kregen wij niet veel mee van deze ellende. Alleen de plantjes op mijn balkon zien er ellendig uit. Ze zijn verzopen.

Verder hadden we wel andere dingen om het hoofd. Namelijk de voorbereidingen om naar het huwelijk van een nichtje te gaan. Dit was in Frankrijk, in de gemeente Santeny, op ongeveer 25km van Parijs. Wij zouden er een vierdaagse citytrip van maken.

P1200250.JPG

De schrik om er niet te geraken stond ons nabij toen er hier gedurig gestaakt werd bij het openbaar vervoer. Dit kon nadelen hebben bij de Thalys. En in Frankrijk staakten er ook verscheidene maatschappijen.

Intussen is de voetbalgekte voor het EK uitgebroken en weten de mannen en ja ook wij de vrouwen wat te doen.

Sommige matches liggen heel gevoelig als het om België tegen het land van de partner of vrienden gaat. Zelfs onze beginnende supporter (Emeron) had het wel eens erg te verkroppen. De match tussen België en Italië schoot bij hem in het verkeerde keelgat toen de ploeg van zijn vader won tegen Rode Duivels. Hij was er niet goed van. We moesten hem de regels nog eens goed uit leggen en dat ze beiden nog kansen hadden. Hopelijk spelen ze niet tegen elkaar voor de finale...

2016-6 juin2.jpg

De reis naar Frankrijk liep vlot. Alleen bij het instappen op de Thalys had ik mijn bedenkingen. Er word zo gezegd veel voor de beveiliging hier in Brussel gedaan dat ik het raar vond dat er geen één controle van papieren of bagage was. We konden zo maar op de trein stappen!

Bij het terug keren uit Parijs ging het er aan toe zoals op de vlieghavens. Bagage scannen en ook door een controle portiek lopen. Verder aan iedere deur van de trein een hostess.

Enfin, voor het huwelijk kwam de familie van overal toestromen. Wij logeerden bijna allemaal in hetzelfde hotel. Klein maar gezellig. Leuk om van bij het ontbijt, aan bekende gasten, goede morgen te kunnen zeggen. Zo maakten we kennis met de familie uitbreiding. Vele kindjes in de jaren dat we elkaar niet zagen.

Het weer was niet anders dan bij ons. Mooi maar nu en dan hevige vlagen. We hoopten dan ook op een beetje meer zon.

De gemeente Santeny is nogal afgelegen en we waanden ons iets verloren daar in het midden van niets.

2016 Mariage Anna -Fabien11.jpg

Gelukkig was er op 5 min van het hotel een fantastisch goed restaurant-Pizzeria. De eerste avond zaten we er met 26 familieleden te eten en bij te praten. Er werd ook gehuild bij de gedachte om diegenen die er niet meer zijn om het mee te maken.

2016 Mariage Anna -Fabien8.jpg

Zaterdag morgen gingen we, te voet, de gemeente verkennen. Charmant, maar om hier te verblijven heb je echt een auto nodig!

2016 Mariage Anna -Fabien.jpg

 

Maar binnen leek de zon te schijnen. Het was een prachtige dienst met Gospel songs en een gezellige sfeer. Geen al TE plechtig en vervelend kerkgedoe.

2016 Mariage Anna -Fabien6.jpg

Tussen de huwelijksplechtigheid en het feest hadden we de tijd om terug naar het hotel te gaan, ons voor het avondfeest klaar te maken en naar de match België-Ierland te kijken. En "les petit Belges" overwonnen met 3-0!

Het feest in het Kasteel van Santeny was prachtig. De kinderen kregen een aparte opvang met diner en animatie in een van de mooie zalen. En zo verliep alles rustig voor de groten.

Aperitief, diner, het oplaten van lampions, de huwelijkstaart en dan het bal. Zoals in een sprookje. Ze hebben lang gewacht maar verdienen hun geluk!

2016 Mariage Anna -Fabien7.jpg

2016 Mariage Anna -Fabien12.jpg

 

2016 Mariage Anna -Fabien9.jpg

Zondag waren we voor de brunch, die de hele dag duurde, in hun huis uitgenodigd.

2016 Mariage Anna -Fabien5.jpg

Als je fotograafeerd sta je er niet dikwijls op maar ik was er wel bij hoor, zie hier maar...

2016 Mariage Anna -Fabien13.jpg

Tegen de avond vertrokken sommigen al naar huis. Een deel bleef om 's anderendaags, maandag, Euro Disney te bezoeken. Het was hier dan ook de Marne streek. 

Wij wilden in Parijs gaan kuieren. Het weer zag er goed uit tot we in het station aan kwamen. Wij waren pas 100 meter op weg dat het weer begon te regenen. Het hield niet meer op tot we die avond vertrokken.

Wij gingen eten in een restaurant en brachten de rest van de namiddag door bij familie, die ons kwam oppikken, in Parijs.

2016 Mariage Anna -Fabien10.jpg

 

P1200369.JPG

 

Het hele weekend

is zo verlopen.

Mooi bij het vertrek

naar gemeente,

kerk,

feest, Parijs.

Heftige regen

bij aan komst.

 

 

 

De laatste zondag van deze maand was het weer feest. Het "Melhor do Portugal" in het Jubelpark.

2016 Meilleur do Portugal BXL.jpg

Feest omdat we er samen met onze Portugese vrienden, uit Vlaanderen, naar toe trokken. We hadden elkaar al een tijdje niet meer gezien.

P1200637.JPG

En...onze avond viel in het water. Het stortregende plots. We gingen schuilen onder een van de eettenten.

2016 Meilleur do Portugal BXL6.jpg

Er heerste een uitgelaten sfeer en ik had zicht op de gebluste BBQ en kon mijn lachen niet bedwingen bij het zien van de verzopen sardientjes en dit lied schoot mij daarbij te binnen...

https://youtu.be/mUwVDdBQE5E

  

Commentaren

Emeron zal het wel leren om tegen verlies te kunnen
jullie dagen zijn goed gevuld
een bruidskleed als uit een sprookje

Gepost door: fotorantje | 30-06-16

Reageren op dit commentaar

Het was inderdaad een kleed, voor een niet zo jonge meer, prinses. Ze hebben lang gewacht maar ik denk dat het een sprookje voor hen is.

Gepost door: Emmy | 03-07-16

Een fantastische maand als je al die beelden bekijkt! En zelf zie je er als een adellijke dame uit op het trouwfeest!!

Gepost door: magda | 02-07-16

Reageren op dit commentaar

Ja Magda mijn kinderen vergeleken me met "The Queen" ;-)

Gepost door: Emmy | 03-07-16

De commentaren zijn gesloten.