30-05-16

"To Do" & "Done" in Mei

Mijn kalender voor deze maand stond vol gekrabbeld met "to do" (te doen).

Op 5 Mei beginnen we met de Eerste Communie van ons nichtje. Kerk in Wemmel en het feest in Zaventem.

familie,vrienden,verjaardag,communie

7 Mei naar Yvoir bij mijn oudste kleindochter voor de eerste BBQ van het jaar. familie,vrienden,verjaardag,communieHet is snikheet die dag. Een mooie wandeling langs de Maas na de middag.

familie,vrienden,verjaardag,communie

Zondag 8 Mei hebben we moederdag. Dit jaar kwam iedereen zoals het voor hen paste. Mijn jongste werkte dit weekend. We gingen die dag samen met mijn jongste dochter en haar man bij de Griek eten.

Toen ik onlangs even bij mijn vriendin in Knokke langs ging had ik haar beloofd één dag alleen voor haar vrij te maken. Donderdag was het zo ver. We gingen samen eten en deden een grote wandeling rond het Zegemeer. Daarna koffie en gebak bij haar thuis. Ze was enorm blij over deze dag. Nu ze bijna niet meer ziet kan ze namelijk niet meer alleen gaan wandelen. Het weer was ook van de partij. Een van de zeldzame zonnige dagen in deze meimaand.

14 Mei waren we op de Thuisdag in Sint Niklaas. We kwamen er veel kennissen tegen en waren vooral blij onze favoriete acteurs weer eens te ontmoeten.

familie,vrienden,verjaardag,communie

familie,vrienden,verjaardag,communie

19 Mei is mijn jongere zus jarig. Daar ook naar toe in Mechelen. Etentje, terras en veel gebabbel en gelach. Het was ook al een tijd geleden.

familie,vrienden,verjaardag,communie

21 Mei staat mijn man op de jaarlijkse rommelmarkt in onze gemeente.

familie,vrienden,verjaardag,communie

Mijn man verveelde hem toch nog ondanks de drukte van deze dagen. We kunnen er toch niet gedurig uit? Ik stelde voor om naar de andere kant van Brussel te gaan. Ik zag daar Piñata's. Emeron had dit eens op Tv gezien en had er graag een gehad voor zijn verjaardag. Ik vond ze echter nogal duur! Dan maar geen dacht ik en we gingen iets eten in een klein restaurant. Om zelf een Piñata te maken had ik geen zin of inspiratie.

Maar mijn man zei: "Ik ga er een maken!" Bij het thuis komen begon hij er meteen aan. Toen ik die grote bol zag kreeg ik het idee van wat het moest worden.

familie,vrienden,verjaardag,communie

We kregen er alle twee plezier in en zouden hem op de 28ste( verjaardag van mijn man)

familie,vrienden,verjaardag,communie

 in familiekring laten af slaan. Jongens, jongens wat hebben we er plezier aan gehad! Papa en Nono verloren er zelf bijna het hoofd bij.Hahaha...


Op woensdag 25 Mei was het Emeron's verjaardag. Hij vierde het die dag in school. De dag er voor bakte ik wafeltjes voor de kinderen van zijn klas. We gingen die dag ook nog geschenken halen. Vrijdag avond bracht ik hem mijn geschenken. Zaterdag aten we taart voor de twee jarigen, en zondag nog eens bij mijn zoon. Daar was het met de familie van mijn schoondochter. Nog eens om Emeron zijn 6de verjaardag te vieren.

familie,vrienden,verjaardag,communie

Voor de 26ste had ik tickets, als verjaardagsgeschenk, voor mijn man besteld. We gingen "Il Volo" zien. Drie Italiaanse jongens die van hun prille jeugd tot nu 3 jonge mannen, een geweldig parcours af legden. Zalige avond was het!

familie,vrienden,verjaardag,communie

Tussen in nog enkele kleinigheden...

familie,vrienden,verjaardag,communieEn om Mei te beëindigen deed ik nog iets dat niet voorzien was. Ik heb me namelijk bezeerd bij het snijden, van een wortel in blokjes. Hoe dit kan?
Ik legde de wortel op het rooster in de groentesnijder(gadget uit Alfredo's kast) en duwde met alle kracht omdat het een harde bleek te zijn.
Plots schoot hij er door en ik gleed met mijn ribben op het apparaat. Resultaat? Redelijke pijn bij het bewegen. Zeker een gekneusde rib!
Van een handig keukenhulpje gesproken...Volgende keer wortelen in schijfjes of geraspt met mijn eigen elektrische snijder, dat is veiliger!