24-04-16

Lang geleden...

In mijn jeugdjaren woonden we een tijdje in Limburg met mijn ouders. Eerst in Genk en daarna nog een jaar in Hasselt. Ik deed er mijn Plechtige Communie en zo bleven er heel wat namen in mijn hoofd hangen.

Ik was toen tussen de 12 en 14 jaar en schoolplichtig dus. Zo maakte ik enige goede vriendinnen. Eén er van, uit Genk, zag ik nog, nu en dan, omdat we buren waren geweest en we hadden ook een vastere band. Onze ouders ook. Toen we terug naar Knokke gingen wonen had ik nog altijd mijn vaste vriendin uit mijn jeugdjaren, die ik nooit uit het oog verloor en waarover ik hier al menige keer schreef.

Met de jaren begin ik me dan af te vragen wat er van al die meisjes en jongens geworden is. Hebben ze verder geleerd? Zijn ze gehuwd en hebben ze kinderen? En dan vraag je, je ook af of zij ook nog wel de herinnering aan jou hebben.

Een meisje zag ik per toeval, een tiental jaren terug, in Genk op de 1ste Mei. Daar is er dan jaarmarkt, rommelmarkt en de Mei stoet! Het was een vluchtig weerzien. We hadden er vóór nog contact tot ongeveer de jaren '70.

En zo begin je dan te denken aan de anderen. Na veel navraag en zelfs telefoontjes lukte het niet om maar iemand te vinden. Tot internet kwam en vooral Facebook! Zo vond ik een vriendje, de krantenjongen terug. En nu ook weer een vriendin die met mij in Hasselt in de klas zat. Ik had nog een paar foto's van toen en zo ging de bal aan het rollen.

Via via kreeg ik te horen dat dat ene meisje wel degelijk mijn vriendin van toen was. Het duurde nog een paar maand voor we dan besloten een afspraak te maken. Daar moeten we nu toch niet zo lang meer mee wachten want je weet maar nooit!

Dinsdag was het zo ver. We kozen er voor elkaar in Knokke te zien. Aan het station zagen we elkaar terug na zo vele jaren en we waren eigenlijk niet zo heel veel veranderd.

Eerst zaten we een uur met een drankje ons levensverloop te vertellen. Daarna gingen we eten en we zaten uren van ons wederzijds gezelschap en een lekkere maaltijd te genieten.

2016-4 avril4.jpg

We rekten het gebabbel nog even uit met een heerlijk ijsje en koffie. Een gezellig gesprek gaat altijd vlot aan tafel vind ik.

Het weer was ons ook goed gezind. Een stralende zon maar toch een fris briesje zoals je aan zee wel mag verwachten.

We maakten nog een lange wandeling tot aan de dijk want ik ben niet aan zee geweest al ik die niet gezien heb!

2016-4 avril5.jpg

Dan nog even binnen springen bij mijn Knokse vriendin. Ik kon haar deur toch niet voorbij gaan nu ik er zo dicht bij was.

Na beloofd te hebben eerstdaags nog eens naar Knokke te komen speciaal voor haar was het tijd om op te stappen.

En er worden al plannen gesmeed met mijn Hasseltse vriendin om elkaar terug te zien!

2016-4 avril3.jpg

 

 

 

 

Commentaren

Mooi verslag Emmy! Ik kan het best geloven dat de dag voorbij is gevlogen. Gegeten in Scharpoord ? Het ziet er in elk geval allemaal lekker uit!

Gepost door: magda | 25-04-16

Reageren op dit commentaar

Ja Scharpoord Magda waar we gewoonlijk gingen eten aan het standbeeld is het gedaan en het Hart van Knokke ook dus werd het Scharpoord. Mijn vriendin dacht dat ik haar naar een verlaten plaats leidde maar toen we er aan kwamen was het stampvol.

Gepost door: Emmy | 26-04-16

Scharpoord wordt héél druk bezocht 's middags. Je kunt er goed eten voor een redelijke prijs. Veel alleenstaande mensen gaan er eten.

Gepost door: magda | 26-04-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.