29-03-16

Vakantie

Ik had zoveel plannen in mijn hoofd over wat we zouden kunnen doen met Emeron in de vakantie. Zoals hem ondersteunen bij het leren fiets rijden met twee wielen. Hij wil namelijk sinds een tijd niet meer dat die twee extra wieltjes aan zijn fiets hangen maar het met twee wielen rijden heeft hij nog niet onder de knie.

Reeds twee keer was er fietsdag in school maar hij nam de fiets niet mee omdat hij er zich om schaamde. Op een woensdag namiddag, tijdens de krokusvakantie, besloten mijn schoondochter en ik naar het park te gaan en het hem te leren. Toen het niet meteen lukte leidde hij ons al gauw af naar de speeltuigen in het park. De dagen er voor had het geregend en wij, de kinderwagen, onze schoenen en de fiets zaten onder de modder. 

2015-12 ferme nos pilifs.jpg

Een tijdje er voor waren we al met een paar schoolkinderen en hun ouders naar een boerderij geweest. Daar hadden ze zich kunnen uitleven door schuif af te spelen op een modderige berm en in de bomen klimmen.

2015-12 ferme nos pilifs1.jpg

Nu in het Paasweekend bleef hij bij zijn ouders. Papa had verlof en dan zijn ze beter met zijn allen samen.

Vandaag denk ik er over hem te halen maar op naar het park te gaan zal er zeker weer niet in zitten. Het heeft deze dagen weer behoorlijk veel geregend en de storm is nog niet helemaal gaan liggen.

Verder dacht ik ook aan een kinderfilm in de bioscoop te gaan zien, of naar het natuurwetenschappen museum, of een dierenpark? Of met de trein ergens naar toe. Maar dit zijn allemaal plaatsen die tegenwoordig extra in de kijker staan. Plaatsen waar veel volk samen komt zijn te vermijden.

Op de anders zo druk bezochte Zuidmarkt was het deze zondag ook niet zo fijn. Heel weinig verkopers en even min kopers!

Hopelijk krijgen we deze Paasvakantie toch nog de lente te zien met een paar stralende zonnige dagen en kunnen we de fiets weer netjes buiten halen.

 

Commentaren

Hier is het ook zoeken hoe we de vakantie gaan doorbrengen. Gelukkig wordt het weer zachter en kunnen we plannen maken. Sebastien had de griep en is nu pas wat beter. Dus is het nog een beetje oppassen geblazen.

Gepost door: magda | 30-03-16

Reageren op dit commentaar

Vandaag was hij hier sinds gisteren en het viel geweldig mee. Kleuren, knutselen, tv kijken en beter leren Vlaams spreken. Hij spreekt nog altijd moeilijk en sommige dingen verstaat hij nog niet.
Soms kan hij heel druk doen maar ja een kind hé ;-)

Gepost door: Emmy | 30-03-16

veel lente is er nog niet geweest
leuk zo samen met kleinkind

Gepost door: merel | 07-04-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.