11-03-16

Terug naar school?

Deze morgen moest ik al vroeg uit de veren, om naar school te gaan. Neen ik ben niet bezig met herscholing of bijscholing.

Ik had mij namelijk aangegeven als begeleidster in de school van Emeron. Samen met nog een tiental papa's en mama's gingen we met een 40 tal kinderen (derde kleuterklas en derde leerjaar) op stap.

We gingen met de metro naar het slachthuis van Anderlecht waar we afspraak hadden met de animatiegroep "Cultureghem" om te Kookmetten. Dit wil zeggen dat wij ons in groepen verdeelden met enige grote en kleine kinderen. Wij kregen een portemonnee met geld en een boodschappenlijst mee.

Geen rustgevend moment met zo'n bende op zo'n grote multiculturele markt! Er is zoveel te zien en ieder wilt een andere kant uit om aan de aangeboden vruchten te proeven. Ook om zo vlug mogelijk alle boodschappen bijeen te krijgen. Want daarna moeten we met zijn allen de groenten kuisen, wassen en naar de koks brengen die klaar staan met hun grote kookpotten op het vuur.

Wij blijven de hele tijd buiten, de stage gaat door in een overdekte ruimte maar in open lucht. Daarom staan er hier en daar open vuurtjes waar je de handen, van op een afstand, mag warmen.

cultureghem.jpg

En wie staat daar opeens naar het hele gebeuren te kijken? Ja hoor nono, mijn man loopt ook op de markt.

Een paar jongeren spelen spelletjes met de kinderen, wij zijn bezig om de maaltijd in goede banen te krijgen. Iedereen wil wel eens in dat eiwit kloppen, of wortels, aardappelen, pastinaken, ajuinen, schillen en in stukjes snijden. Bloemkool in kleine roosjes verdelen of eieren voor de appelcake breken.

cultureghem1.jpg

Het is een drukte van je welste. Je moet ogen op je achterste hebben opdat alles goed verloopt. Kinderen blijven niet standvastig met één ding bezig. En dan zijn er nog die om toeren naar de wc willen.

Eindelijk is het moment aangebroken dat we de door ons bereide maaltijd kunnen nuttigen. De groentesoep  met Marokkaans brood is lekker. Dan een sla van hele kleine komkommerblokjes en bloemkoolroosjes in een yaourt saus afgewerkt met platte peterselie en munt. Daarbij rijst met wortelen en pastinaak. Dit leek eerder op een couscous of bulgur bereiding maar was echt lekker!

cultureghem3.jpg

Als dessert stukjes appelcake.

Na het eten was het genoeg geweest. Pffff...een hele klus met zo'n bende kindjes bijeen.

cultureghem2.jpg

Na de zoveelste keer kinderen tellen stappen we naar de metro en rijden terug naar school. De oudere kinderen en een paar begeleiders bleven om op te ruimen en de afwas te doen.

Een vermoeiende doening was het en ik had echt een sieste nodig toen ik thuis kwam.

Commentaren

Goh nou.. dat kan ik me voorstellen ja! Da's niet niks.. best wel een hele verantwoording, met zoveel kinderen op een grote markt. Maar wél een hele leuke ervaring rijker lijkt me!
En wat wordt die Emeron al groot hè!! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-03-16

Reageren op dit commentaar

Ja een echt grote verantwoording is het! Ik vind sommige ouders toch te zelfzeker over hun kinderen. Ik krijg soms echte stress momenten bij het zien wat ze de kinderen toelaten zonder ze op gevaar te wijzen. Maar ja ieder heeft zijn eigen opvoedingswijze. En wij denken misschien meer na bij het ouder worden?

Gepost door: Emmy | 11-03-16

Dat laatste is zéker zo hoor Emmy.. hoe ouder je wordt, hoe meer bewust van de vele risico's!

Gepost door: mizzD | 11-03-16

De commentaren zijn gesloten.