08-03-16

Wie gaat dat betalen?

Alhoewel onze straat niet bepaalt kalm is hadden we deze voormiddag toch weer eens extra beweging.

Het is eigenlijk een laan met twee rijstroken heen en twee rijstroken terug. In het midden bomen en aan de rand van de voetpaden ook bomen. Zo is er parkeer mogelijkheid over vier stroken. En toch is het een ellende om je auto te parkeren. Er is nooit plaats. Je zou je auto bijna niet mogen gebruiken of je hebt het aan je been om weer eens een plaatsje te vinden als je terug komt.

Het is niet altijd zo geweest. In de beginjaren dat we hier woonden hadden we een restaurant op het gelijkvloers en kon je gemakkelijk een plaats voor en om de deur vinden. Handig want zo had je ook klanten van buiten de stad. Als het nu zou zijn zou er geen kat meer over de vloer komen, door geen parkeermogelijkheid.

Maar laten we het bij tegenwoordig hebben.

1387539991-52000214_resize-920x920.jpgVerleden week stonden er borden aan de andere zijde dat je over de hele laan, de hele week niet mocht parkeren. Ze kwamen de bomen snoeien. Toch parkeerden er een paar auto's ondanks het verbod. Dat is vervelend voor die tuinmannen want ze rekken zich daar boven op die hijskraan een breuk om toch maar hun werk te kunnen doen. Politie of takelwagens komen er niet bij te pas.

Je moet het maar voor hebben als je verhuisd , je hebt de parkeer verbodspalen aangevraagd en er komt pal één staan. Wie betaald de uren van de verhuizers dan als ze moeten wachten tot ze kunnen beginnen?

Deze week is het de beurt aan onze zijde om de bomen te snoeien. dco64_s1.jpgWij hebben ieder jaar prijs. Ze kunnen het niet laten om hier voor de deur te parkeren. En zo word de boom soms niet gelijk gesnoeid. Je kunt het wel raden! Er staat er weer een en in panne. Zijn contactsleutel doet het blijkbaar niet en de politie kan daarbij niet helpen.

En...vandaag verhuisde de overbuur! De politie kwam en riep door hun luidspreker op om de wagens voor het huis geparkeerd, ondanks de panelen, te verzetten. Niemand kwam ze ophalen. Oh ja toch de takeldienst nam ze alle twee in één klap mee. Niet zonder dat de agenten een proces verbaal maakten. Dat zal een les zijn om de volgende keer beter uit te kijken of ze er wel mogen staan. Zonder nog maar te spreken over wat het hen gaat kosten en als ze geen schade aan hun auto er bij hebben.

Maar wie gaat de uren van die verhuizers daar nu betalen? Bijna heel de voormiddag!

Van daar die extra beweging vandaag. 

Commentaren

Je kunt het soms niet voorkomen, dat je juist gaat verhuizen of wat dan ook als er werken aan je straat zijn hè. Hier worden werken vaak wel van tevoren aangekondigd, maar dat is meestal maar bij benadering.. hoe vaak wij al niet net op vakantie waren als er hier de buitenboel geschilderd werd..! En als je er niet bent, dan doen ze maar wat hè.. om nog maar niet te denken aan die steigers die tegen je huis staan en eventuele inbrekers vrij spel geeft je bovenverdieping gemakkelijk te kunnen bereiken.. en die is meestal niet zo goed beveiligd als de benedenboel.
Wie die verhuizers betaalt..? dat zullen die mensen zelf wel zijn denk ik.. de gemeente is nooit ergens verantwoordelijk voor heb ik weleens het idee. ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-03-16

Reageren op dit commentaar

Ik vind dat ze het zouden moeten aanrekenen aan de overtreders! Alleen maar opdat ze dan beter zouden oppassen.

Gepost door: Emmy | 08-03-16

Oooh wacht even.. ik begreep het niet goed. Dus die verhuizers kunnen hun werk niet goed doen doordat er van die eikels hun auto's gewoon parkeren waar het niet mag? Jaa.. ik zou er verzekeringswerk van maken dan en de overtreder inderdaad aansprakelijk stellen voor de extra kosten.. kentekenplaat noteren en achterhalen van wie die auto is moet gemakkelijk zijn.

Gepost door: mizzD herself | 08-03-16

Ja inderdaad. De hele voormiddag stonden die daar te wachten tot de takelwagen die twee wagens weg haalde. Daarna hadden ze op een klein uurtje gedaan met uitladen en met de lift het gerief naar boven te doen.
De politie had wel het nodige gedaan over kentekenplaten te noteren en ze hebben zeker naar de centrale gebeld om te weten wie de eigenaars waren.
Toch ben ik blij dat ze ze weg takelden zo kunnen ze toch al voor die kosten op draaien en in het vervolg beter op te letten.

Gepost door: Emmy | 09-03-16

Reageren op dit commentaar

Dan worden er verbodsplakkaten neergeplant en vegen ze er vierkant hun voeten aan.Het enige wat indruk kan hebben is die overtreders een boete laten betalen.

Gepost door: magda | 10-03-16

Reageren op dit commentaar

Inderdaad want die verkeersplaten worden hier in onze gemeente niet gratis gezet!

Gepost door: Emmy | 11-03-16

De commentaren zijn gesloten.