07-03-16

Night Fever

Zaterdagavond gingen drie van mijn kleindochters, één vriend van..., mijn oudste dochter en ik de stad in. Het was Museum Night Fever!

Echt fan van musea ben ik niet maar alleen het vooruitzicht zo eens met zijn allen er op uit zijn, sprak mij aan.

En dat er koorts op de planken van de musea was! Lange rijen die aan schoven om de gekozen locaties te bezoeken.

24 deuren stonden open voor het grote publiek. Er reden shuttle bussen om de bezoekers van het ene museum naar het andere te vervoeren. Het ging er gemoedelijk aan toe en het leek meer op een Saterday Night Party. Eigenlijk kon je de nacht afsluiten met de After Party. Maar wij zouden zo ver niet gaan.

Wij begonnen aan het Koningsplein waar we lange rijen zagen aan schuiven aan de omliggende musea zoals dat van de muziekinstrumenten, Coudenberg, Belle-vue en nog meer. Vele van deze bezocht ik al eerder en zelfs meerdere keer, met vriendinnen die zich bij het lezen van dit log het zich nog wel zullen herinneren.

museum,avond,fotosOnze eerste bestemming was naar het Museum voor Fantastisch kunst. Dit is er eentje waar je normaal gezien niet zou op komen om het te bezoeken. Een oud huis volgepropt met griezelfiguren(boeh). Wie dit allemaal in elkaar knutselde is wel heel prettig gestoord in zijn bovenkamer! Er werd warme wijn geschonken en de zure geur van dat goedje maakte het geheel af(bjeurk). Spookhuis!

We lieten ons daarna naar het Museum van Elsene voeren. Bij de ingang mogen we een wens doen aan de wensboom. Een meisje zat er naarstig blaadjes, voor aan de boom, te haken.

museum,avond,fotos

Hier ging het verhaal over de herinnering naar het verleden van iemand die zich XL als kind herinnerde. museum,avond,fotos

Een gigantische breiklos, een hoop patatten en eendenhuisjes op het water. De rest kwam uit de verbeelding van de acteurs voort. Een street art project.

museum,avond,fotos

Hahaha ik had het niet begrepen over die patatten, of was ik even niet bij de les? Gelukkig hadden we mijn oudste kleindochter mee die het ons even uit legde.

museum,avond,fotos

Ze zou een uitstekende gids zijn maar je zou wel wieltjes onder je gat moeten hebben om haar te volgen. We hadden er al een staaltje van gekregen toen we samen naar Rome geweest zijn. En...als het "By Night" is dan is ze er helemaal bij!

Na dit reden we terug naar het Koningsplein waar we op mijn andere kleindochter en haar vriend wachtten.

We hebben nog niet gegeten. Normaal gezien staan er hier en daar stands met eten maar wij zien ze niet en nemen dan maar een wafel.

Nu zijn we compleet met zes. We nemen terug de shuttle, nu naar het Parlementarium. Zoals de naam het verraad is dit een deel van het Europees parlement gebouw, het bezoekerscentrum. De nacht is gevallen en het regen zachtjes.

museum,avond,fotos

De reis begint al bij de ingang. Dat lijkt zo omdat we net als in de vlieghaven door een controlepost moeten. Alles, tassen, mantels, apparaten en sleutels in het bakje en dan door de controlepost.

Wij lopen langs de winkel waar je alle mogelijke Europese aandenken kunt kopen, een self service gedeelte en een paar knusse zetels waar je kunt rusten of nadenken...over Europa? In een grote ruimte krijgen we een voorstelling van enkele slamdichters. de beste word door een jury gekozen. De eerste is in het Frans. daarna een Engelstalige, een Duitse en een Spaanse. Wij blijven niet tot het eindresultaat. We willen nog een paar locaties aan doen.

Onze trip gaat nu naar het Museum voor Natuurwetenschappen. Er staat een ellenlange file maar kleindochter wil er kost wat kost binnen.

museum,avond,fotos

Intussen begint onze maag wel te knorren. Drie van ons gaan iets halen. De anderen schuiven aan en zijn al gauw binnen. We gaan weer langs een controlepost. Voor de gelegenheid kan je hier deze avond een echte tattoo laten zetten. Er is een voorstelling met jonge acrobaten.

Ik heb oog voor het mooie gebouw in Jugendstijl.

museum,avond,fotos

Ook voor de grote collectie dinosauriërs en de evolutie van ons lichaam. Wij verblijven hier een hele poos.

museum,avond,fotos

museum,avond,fotos

Het is intussen al kwart vóór twaalf en het Museum Night Fever evenement loopt tot 01H00. We willen nog naar de choco-Story. Dat is weer spurten om de shuttle te halen. Deze zit goed vol. Halverwege, aan het legermuseum moeten we van bus veranderen. Er heerst nog altijd een leuke sfeer en we stappen dan ook met veel plezier over.

Van de halte waar wij moeten zijn spurten we naar de Grote Markt en naar het zijstraatje waar de choco-story ligt. Het regent en er staan nog heel wat mensen aan te schuiven. De lekkere geur van chocolade komt ons tegemoet. Er heerst een drukte van je welste. Hier kun je deze avond een chocolade tattoo laten zetten. Een dame staat in een hoekje waar ze haar volledig met chocolade beschilderen. Men kan er verschillende chocolade smaken in pastillen proeven. Boven zien we hoe pralines gemaakt worden en krijgen een ganache te proeven die met een spuitzak op je vinger gelegd word.

We waren zo druk in de weer met alles dat ik er zelfs niet aan dacht meer foto's te nemen. Maar...ik deed wel idees op om "waar naar toe" als er eens een vriendin met mij in Brussel op stap wil. Dan kiezen we niet voor een hele reeks musea en kunnen we op een rustige manier van één of twee locaties genieten.

 

Commentaren

Het klínkt al heel leuk en gezellig allemaal.. en dan kon je ook nog eens ál die musea bezoeken..! wat een leuk initiatief.. ik snap het helemaal dat je graag op stap wilde met dat groepje familie hoor! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07-03-16

Reageren op dit commentaar

Dat was heel interessant. Genieten was duidelijk een aangename opdracht.

Gepost door: Gidsjoris | 07-03-16

Reageren op dit commentaar

Ik schrijf me in voor het volgende bezoek met jou als gids.... :-))

Gepost door: magda | 08-03-16

Reageren op dit commentaar

Ik dacht wel aan jou Magda! We hebben nog heel veel te bezoeken hé ;-)

Gepost door: Emmy | 08-03-16

Zodra het weer beter is ,kom ik het af. Je zus zou graag eens meekomen!!

Gepost door: magda | 10-03-16

Reageren op dit commentaar

Geen probleem hé Magda ;-) laat het dan maar weten als het zover is.

Gepost door: Emmy | 11-03-16

De commentaren zijn gesloten.