29-02-16

Schrikkeldag

schrikkeldag.jpg

Een dag meer in dit jaar wat moet ik daar nu mee
Extra genieten of alles doen waar ik anders geen tijd voor heb?

Een rare dag want het lijkt wel of je met overschot zit. Toch is het geen dag te veel maar eentje minder! Lees hier maar eens:

Schrikkeljaar.jpg

 En dan de schrik om juist op zo'n 29 februari geboren te worden! Ik denk dat je het als kind niet fijn vind want je wilt dan altijd ouder zijn dan je werkelijk bent.

 Bij het ouder worden komt dit beter uit. Dan kan je namelijk kiezen of je, je verjaardag op 28 februari of 1 maart viert. Of toch maar ieder 4 jaar?

 Ik las in de krant dat een mevrouw vandaag 88 (22) word en ze graag verjaardagskaarten kreeg. Ik heb er haar een gestuurd. Aan deze leeftijd is het toch weer delicaat want je weet niet of je de volgende verjaardag haalt hé. Neen het is en blijft een rare dag.

 Ik heb een goede vriend die op 28 februari verjaart en iedere keer denk ik daar bij. Gelukkig...

Als je rond middernacht je kindje krijgt in een schrikkeljaar zou je dan geen 5 minuten er bij of af doen? Ik verjaar gelukkig op 31 januari (iets vóór middernacht)...oef het had ook 1 februari kunnen zijn! Mijn grote zus kwam op 2 februari op de wereld.

Bof...in ieder geval aan iedereen die vandaag geboren is een "Heel Fijne Verjaardag" en tot binnen 4 jaar?

2092303-0840506dfd97ebd23c38edc7fd01fa3b.jpg

02-02-16

Just Hello, Not Goodbye

Ja er is deze maand na al de feestelijkheden niet zo veel te doen. Nu en dan eens het ene of andere kind of kleinkind op bezoek. Dan staat er wel weer eens iets op tafel zoals zelfgemaakte pizza of lasagne.

2016-1 janvier7.jpg

Een gepast voorgerecht moet er dan wel bij zoals hier Parmaham met meloen en salade van inktvis.

Bij het laatste bezoek kregen wij zelfs een foto shoot door kleindochter Sophie. Een leuke hobby toch fotograferen.

En voor één keer was ik het foto model.

2016-1 janvier4.jpg

Vrijdag hadden mijn dochter en haar dochter een vrije dag en ze reden ons, na een bezoek aan Sluis, naar Knokke. We kochten en aten vis in Sluis. In Knokke deden we een flinke wandeling en eindigden de dag met een drankje in een taverne op de dijk met zicht op zee.

Een beetje voorpret op zondag! Ik kreeg een rode badjas van hen. Eentje van "Nergens beter dan Thuis". Ideaal om mee te nemen op de thuisreis naar Andalousia dit jaar. Maar daar moet ik nog eens over nadenken want hij is nogal zwaar.

2016-1 janvier5.jpg

Zondag was het mijn verjaardag en dat was weer eens de gelegenheid. Geen groots feest maar een gezellig samenzijn, met taart en pannenkoeken.

2016-1 janvier6.jpg

Vandaag "Lichtmis" en dus nog eens pannenkoekendag...

P1180839.JPG

Wat zouden we dan volgende dinsdag, vette dinsdag, kunnen klaar maken?

SMOUTEBOLLEN ?!