29-02-16

Schrikkeldag

schrikkeldag.jpg

Een dag meer in dit jaar wat moet ik daar nu mee
Extra genieten of alles doen waar ik anders geen tijd voor heb?

Een rare dag want het lijkt wel of je met overschot zit. Toch is het geen dag te veel maar eentje minder! Lees hier maar eens:

Schrikkeljaar.jpg

 En dan de schrik om juist op zo'n 29 februari geboren te worden! Ik denk dat je het als kind niet fijn vind want je wilt dan altijd ouder zijn dan je werkelijk bent.

 Bij het ouder worden komt dit beter uit. Dan kan je namelijk kiezen of je, je verjaardag op 28 februari of 1 maart viert. Of toch maar ieder 4 jaar?

 Ik las in de krant dat een mevrouw vandaag 88 (22) word en ze graag verjaardagskaarten kreeg. Ik heb er haar een gestuurd. Aan deze leeftijd is het toch weer delicaat want je weet niet of je de volgende verjaardag haalt hé. Neen het is en blijft een rare dag.

 Ik heb een goede vriend die op 28 februari verjaart en iedere keer denk ik daar bij. Gelukkig...

Als je rond middernacht je kindje krijgt in een schrikkeljaar zou je dan geen 5 minuten er bij of af doen? Ik verjaar gelukkig op 31 januari (iets vóór middernacht)...oef het had ook 1 februari kunnen zijn! Mijn grote zus kwam op 2 februari op de wereld.

Bof...in ieder geval aan iedereen die vandaag geboren is een "Heel Fijne Verjaardag" en tot binnen 4 jaar?

2092303-0840506dfd97ebd23c38edc7fd01fa3b.jpg

Commentaren

Ooit me ook weleens verdiept in het ontstaan van die schrikkeldag, maar het onderwerp 'tijd' is zó subjectief.. ik kan er niet goed wijs uit hehe. Een extra dag in ieder geval.. heb vier jaar geleden al eens geschreven dat die meer geld kost dan oplevert.. want voor abonnementen bijv. is die dag natuurlijk gratis, maar je moet wel ook een dag extra eten en je huis verwarmen en zo.
Het blijft een speciale dag hè! Ik weet dat Sonja Barend, een bekende tv-persoonlijkheid hier, vandaag 19 jaar wordt.. oftewel 76! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 29-02-16

Reageren op dit commentaar

hahaha, zo had ik het nog niet bekeken ;-) maar als werkende mens of misschien krijg ik als gepensioneerde wel een dagje extra uitbetaald?
Hier vond ik een lijst met geboortes van die dag: https://nl.wikipedia.org/wiki/29_februari
Groetjes.

Gepost door: Emmy | 29-02-16

Ik heb een mevrouw gekend die op 29 februari verjaarde. Ik vond dit zo jammer voor haar en elk jaar bracht ik de avond van 28 februari een presentje . Want ik was ervan vertuigd dat niemand haar zou feliciteren want die 29 februari kwam toch maar om de vier jaar.Zij moest dan lachen met mijn bekommernis .

Gepost door: magda | 04-03-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.