24-10-15

Bulgarije "Thuisreis" (6)

Ontbijt en dan haasten we ons naar de lobby waar we weer eens afspraak hebben voor een dagje uit.

P1170563.JPG

Eerst rijden we naar het natuurreservaat aan de Ropotamo rivier. Deze rivier loopt zo'n 49km in zig zag door het landschap.

We gaan bootje varen! Even zien of alle nodige redding gerief aan boord is. Het lijkt allemaal op zijn plaats te zitten. Nog even poseren voor de fotograaf en daar gaan we.

2015 THUISREIS BULGARIJE31.jpg

Er zijn vele planten en vogels te zien. Wij zien er vooral veel reigers en voor het eerst in mijn leven zag ik een ijsvogel. Een mooi klein, blauw en oranje gekleurd vogeltje met een lange snavel. Je ziet het bijna niet zitten en als hij vliegt is het alsof hij fluo uitstraalt. Heel mooi. Een meneer weet mij te vertellen dat er bij ons ook zijn.

2015 THUISREIS BULGARIJE32.jpg

De gids vertelt ons dat er ook schildpadden en waterlelies te zien zijn, maar neen, we zijn zeker niet in het goede seizoen.

Na de vaart stappen we op de bus die ons naar Sozopol rijd.

2015 THUISREIS BULGARIJE35.jpg

Dit is een van de oudste steden aan de Zwarte zee, in Bulgarije. Er staan vele houten huizen zoals die gebouwd werden in de 18de en 19de eeuw.

2015 THUISREIS BULGARIJE34.jpg

We krijgen uitleg over verscheidene plaatsen en kerken, door onze gids. Het is stikkend heet. Zo dat we zelfs onder de bomen van het plein moeten schuilen om niet omver te vallen van de warmte.2015 THUISREIS BULGARIJE33.jpg

Daarna worden we in een restaurant verwacht waar we een in Bulgaarse maaltijd krijgen.

2015 THUISREIS BULGARIJE36.jpg

Na het eten wat vrije tijd om rond te kuieren. De tijd is echter zoals altijd veel te kort om echt van de omgeving te genieten.

We kopen nog een paar prullen en drinken koffie op een terras. Ik koop een roosje (Typisch voor Bulagarië) om aan mijn Pandora armband te rijgen.

Terug naar het hotel waar we ons vlug even opfrissen.

De avond begint met de thuis aflevering.

Paulien(Tina Maerevoet)) en Lowie(Mathias Vergels) zijn vandaag toegekomen. Zij delen de prijzen uit aan de winnaar van de thuisvraag van gisteren en en ook de jarigen van de dag krijgen een mooie rode handdoek met "Thuis" er op geborduurd. Jenny(Janine Bischofs) was er tot onze grote spijt niet bij. Ze moest wegens ziekte afzeggen, en bleef dus in België.

We gaan dan met zijn allen weer in het Italiaans restaurant eten. Nu is er wel genoeg plaats voorzien. Het is toch nog even zoeken om een plaatsje te bekomen. Wij komen bij vier mensen te zitten waar ik de "Thuis quiz" mee deed.

2015 THUISREIS BULGARIJE37.jpg

We zitten op een goed plaatsje om de dansvloer te bereiken! Ja we hebben nu aansluitend de "I Love Fluo" dansavond.

Getooid met de gekste fluo attributen dansen we een stuk in de nacht op de muziek van de jaren '70, '80 en '90, geleid door DJ Lowie(Mathias) en zijn maten.

 

Commentaren

Weer genoten van eeen mooi verslag. Het roept weer veel herinneringen op.

Gepost door: anne-marie heytens | 25-10-15

Reageren op dit commentaar

hey super dat jullie er weer bij waren, zo zien wij ook hoe mooi en tof het daar was!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Emily | 05-11-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.