20-10-15

Bulgarije "Thuisreis" (5)

Wij gaan vandaag niet mee op excursie. Een tachtigtal mensen hebben voor de catamaran geboekt.

Naderhand had ik wel spijt toen ik hoorde dat je helemaal niet moet kunnen zwemmen hier voor. Misschien doe ik er toch eens aan mee, een ander jaar als het voorgesteld word.

We besluiten nog eens naar het centrum van Sunny Beach te gaan. Met de bus...Er staat al veel volk omdat het merkelijk goedkoper met de bus als per taxi is.

Na een tijdje stopt er een taxi en vraagt of er niemand liever met hem mee rijd. Na een beetje onderhandelen laten we ons toch voeren. Als we voorbij de bushokjes rijden zien we dat we er goed aan gedaan hebben. Ik vind er niets aan om samengepropt als sardienen in een doosje te zitten.

2015 THUISREIS BULGARIJE27.jpg

Het is warm en we wandelen heel het stadje door tot aan het strand. We hebben ons niet gekleed voor deze hitte en ik kijk al gauw uit of ik niets lichters kan kopen om aan te doen. Ik kies voor een fluo kleurige shirt en koop er ook een boxershort bij. Wie weet kan het nog dienen voor morgen op de fluo-avond. Ik heb wel al iets van thuis meegebracht.

Ook Mijn man koopt een short en een paar slippers! Hij had al zijn zomerspullen thuis gelaten omdat hij het niet geloofde dat het zo warm zou zijn in Bulgarije.

Wij wandelen heel de dijk af. Kijken naar de talrijke shops en drinken iets.

We zijn nog net op tijd voor het middag buffet. Ik hield het ietwat sober maar verwende me met een extra dessert.

2015 THUISREIS BULGARIJE30.jpg

Na de middag gaan we op een ligstoel bij één van de vele zwembaden liggen. Daarbij begin ik te begrijpen waarom er zo weinigen in het water gaan. Voor mij voelt het echt te koud aan en daarbij komt nog dat de getegelde bodem nogal gevaarlijk glad is.

2015 THUISREIS BULGARIJE28.jpg

Ik bedenk dan maar een beetje in het bubbelbad te zitten. Maar ook veel te fris. Ik krijg mijn eigen er niet in en blijf dan maar met mijn voeten alleen van de bubbels genieten. Daarna even zonnebaden en trachten een paar selfies te maken. Wat maar half lukt. Ik moet nog heel wat oefenen.

Rond 17h begint het hier fris te worden en we besluiten dan maar om te gaan aperitieven Tong uitsteken. Met mijn glas in de hand word ik mee geloodst naar de Bar Salon, waar onze Thuis- en andere kennis zal getest worden met een leuke quiz, geleid door Waldek (Bart). In groepen van 6 of 8 personen moeten we proberen de juiste antwoorden te vinden op de vragen en dia fragmenten die we krijgen. Ik zit bij heel fijne mensen die ik nog niet ken. Wij winnen niet maar het voornaamste is mee doen hé. De prijs voor de winnaars is een dag op de set van "Thuis" te vertoeven.

 Op de quiz volgt de aflevering van "Thuis" en dan naar het hoofdrestaurant voor het avondmaal.

Onder het eten worden we vergast op Bulgaarse folklore. Dans, muziek en klederdracht.

2015 THUISREIS BULGARIJE29.jpg

Hierna nog even naar de Bar Salon gaan kijken naar de show van de animateurs van het Hotel.

 

Commentaren

Weerom een super omschrijving. Kijk altijd uit naar de mooie foto's en omschrijvingen die er bij staan.

Gepost door: heytens annemie | 20-10-15

Reageren op dit commentaar

Weeral een dag dat zo voorbij is gevlogen. Wel jammer dat het water te koud was . Als er zoveel mensen zijn zouden ze daar toch wel wat meer rekening kunnen meehouden. De folklore avond lijkt me wel leuk.

Gepost door: magda | 21-10-15

Reageren op dit commentaar

Leuk om jullie vakantie mee te volgen. Zou er ook wel eens willen naartoe vliegen.
Vele bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 21-10-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.