13-10-15

Bulgarije "Thuisreis" (3)

Maandag morgen doen we het kalm aan. Straks hebben we de eerste excursie waar we voor boekten.

Het is weer heerlijk weer.

Na het ontbijt kunnen we zoals iedere dag terecht bij de thuisbalie over eventuele vragen e.a.

Daarna afspraak voor de verkennende wandeling om en rond het hotel met de acteurs. Ik doe niet mee. Spijtig want later zag ik dat ze wel een eind verder wandelden. Namelijk op de promenade naar Sunny Beach.

2015 THUISREIS BULGARIJE11.jpg

 Wij genieten van ons aperitief op het terras in het zonnetje en babbelen er met een paar “thuisfans” die er ook een glaasje drinken.

Als ik even ga bijtanken loop ik Waldek(Bart Van Avermaet) tegen het lijf. Hij komt net toe van het vliegveld.

Na nog een Bulgarian Bleu en een Caiperinha gaan we eten want om 13h15 worden we aan de ingang verwacht om te vertrekken.

We brengen eerst een bezoek aan de tent van Khan. Dit is een restaurant gelegen op een heuvel van waar je een mooi panoramisch zicht hebt op de hele omgeving.

2015 THUISREIS BULGARIJE.jpg

Wij gingen er ook een kijkje binnen nemen en zagen jonge acrobaten oefenen voor de show die ze daar ’s avonds geven. Spijtig dat we dat niet konden mee maken. Een oudere dame de bazin zeker leek niet al tevreden al dat volk daar te zien en geen een die zelfs een drankje bestelde.

P1170221.JPG

Iedereen liep de omgeving daar plat. Foto’s maken en dan weg wezen! Verder naar het oude gedeelte van Nessebar. Het schiereiland die we van uit het hotel aan de overkant zien.

2015 THUISREIS BULGARIJE1.jpg

Nessebar is één van de oudste steden van Europa. Het werd 3000 jaar voor JC gesticht door de Traciërs en heeft de rijkste Byzantijnse architectuur en Bulgarije. Er staan 23 kerken die de Griekse, Romaanse en Byzantijnse verleden in Nessebar weergeven.

2015 THUISREIS BULGARIJE12.jpg

De stad behoort tot het werelderfgoed van de Unesco sinds 1983.

Het is stikkend heet en we bezoeken een paar van die kerkjes. Dan haak ik af en ga een heerlijk ijsje eten. We kuieren verder nog een beetje rond. Kopen enkele kleinigheden en dan terug naar de bus die ons terug brengt.

P1170303-001.JPG

Om 18h hebben we afspraak in de Bar Salon waar we bij het aperitieven naar een optreden van Frank(Renzo) kunnen kijken. Het was een machtige show! Ik kende hem niet aan deze kant.

2015 THUISREIS BULGARIJE15.jpg

Daarna kijken we met zijn allen naar de aflevering van “thuis” en dan met de hele groep thuisfans  naar het Italiaans restaurant.

Dit is een flop naar mijn gedacht. Eten niet fameus en de band die voor een muzikale toets zorgt is lamentabel. Zonder het te hebben over hoe moeilijk het was om een plaats aan tafel te krijgen! Ze hadden namelijk niet genoeg plaatsen voorzien. Ik had echt geen zin om buiten onder een afdak te zitten nu het frisser geworden was.

Na lang over en weer geloop krijgen we dan toch een tafel en gezellig gezelschap.

Als we buiten komen heeft het geregent.

2015 THUISREIS BULGARIJE14.jpg

Die nacht krijgen we hard onweer.

Commentaren

Je had reporter moeten worden Emmy

Gepost door: Jacky Thoen | 13-10-15

Reageren op dit commentaar

Inderdaad, sluit me graag aan bij Jacky!!!

Gepost door: Nelly | 15-10-15

Ik ben blij dat je het goed vind Jacky. Er zitten wel meer getalenteerde schrijvers op de blogs hoor. Waar ik echt niet aan kan tippen.

Gepost door: Emmy | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

Mooi verslag Emmy en je collages zijn om echt van te genieten.

Gepost door: magda | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.