10-10-15

Bulgarije "Thuisreis" (2)

Sinds de landing zit ik met een probleem...

Voor het gemak had ik alleen mijn mini I-pad om een boek te lezen als het kon en mijn smartphone met alle gegevens van familie op en om bereikbaar te blijven, mee gedaan. De moderne tijd kan niet zonder dit hé Knipogen.

Ik had mijn smartphone uit gedaan  in het vliegtuig. Bij de landing vroeg hij mijn pincode! Daar stond ik dan, er niet bij na gedacht dat ik een tijdje geleden een nieuwe pinkaart gekregen had. De vorige vroeg mij nooit de code.

Twee keer drukte ik een getal in maar toen kreeg ik de melding "nog één kans en dan word je geblokkeerd".

Ik dacht geen zorg in het Hotel hebben we wifi en met mijn tablet kan ik iemand bereiken thuis. En...neen de tablet deed het niet.

DSC05240.JPG

Straks ga ik mijn kleindochter proberen te bellen (met de GSM van mijn man)die bij ons op het gelijkvloers woont. Niet te vroeg want 's zondags slapen ze graag uit!

Na een tijdje geeft ze mij een nummer door maar ik betrouw het niet. Ik vraag haar nog maar even te zoeken...Nog een ander nummer maar dit is het oude. Het gaat zo een tijdje door tot ik zeg dat het nu genoeg is.

 

Dan besluit ik toch maar de 1ste pincode in te voeren. De kans blijft hetzelfde. Of ik kan niet bellen of ik ben geblokkeerd. Ik moet dan toch wachten tot ik thuis ben om het nodige te doen.

En Bingo...Sesam open je...Joehoe...Gered!!

*****

2015 THUISREIS BULGARIJE2.jpg

Zo nu terug bij de reis!

De zondagmorgen waren we dus al vroeg uit de veren. Het is prachtig weer!

Na het ontbijt gaan we de omgeving verkennen. Het hotel lijkt wel op het water te liggen zo veel zwembaden liggen er. En een eind verder ben je aan het strand.

2015 THUISREIS BULGARIJE6.jpg

We wandelen door de tuin en af en toe zie je een eekhoorn. Wij komen langs het Italiaans restaurant en zien de kinderafdeling. Een echt grote speelruimte met zwembaden en afglijbanen. 

Langs een soort afgemaakte dijk (eigen aan het hotel) en van daaruit kijken we over de zee, waar we een schiereiland zien.

2015 THUISREIS BULGARIJE10.jpg

Verder tot aan de Beach Bar en dan terug naar het Hotel waar we afspraak hebben voor een welkomst drink en terzelfdertijd verwelkomen we Simonneke(Marleen), Femke(Vanya) en Renzo(Frank). We gebruiken hun echte naam hier. De acteurs reisden niet met ons zoals andere jaren.

2015 THUISREIS BULGARIJE9.jpg

We krijgen daarbij een weekoverloop. Hierna verdelen we ons in groepen en gaan het hotel verkennen met iemand van de Crew (dezelfde wandeling die we op eigen houtje maakten) Ik doe er aan mee.2015 THUISREIS BULGARIJE7.jpg

Vandaag is er niets bijzonders te doen. Daarom besluiten we om na het middag eten naar het centrum van Sunny Beach te gaan.

Sunny Beach is een leuk badstadje met veel winkels, restaurants en een heel mooi strand en alle vermaak die je kunt wensen.  Het is vandaag bij de 33° Celsius Stoer

2015 THUISREIS BULGARIJE8.jpg

Wij slenteren er rond en gaan winkeltjes in en uit. We worden er niet lastig gevallen door verkopers zoals elders soms. Je kan alles op je gemak bekijken. Of je nu koopt of niet krijg je een vriendelijk groet. Bedelaars hebben we er niet gezien.

Dan een eind langs het mooie witte strand. We doen een terrasje en gaan dan terug met een taxi naar het hotel.

Tijd om te aperitieven. Femke dacht er net ook zo over.

P1170182.JPG

Dat kan de hele dag door en zelfs tot een gat in de nacht. We zijn immers all-in.

Nog eens de weg naar de Beach Bar afgelegd voor het THUIS-fotomoment met Marleen, Vanya en Frank.

P1170200.JPG

Daarna avondeten en dan naar de Bar Salon waar er spektakel en amusement is. Zoals gewoonlijk in Club Hotels.

Commentaren

Fantastisch zoals jij alles weergeeft. Ik ben precies weer in Bulgarije

Gepost door: Jacky | 10-10-15

Reageren op dit commentaar

Dat heet dan nagenieten Jacky!

Gepost door: Emmy | 10-10-15

t ziet er dik in orde uit

Gepost door: fotorantje | 10-10-15

Reageren op dit commentaar

Hallo Emmy, ook al zitten we op tram "7", die GSM en alles wat er nog bijhoort kunnen we niet meer missen. Beter gezegd, we voelen ons gewoon naakt als er iets misgaat:-)!
Qua schrijven, jij was in onze jonge tijd waarschijnlijk de 1ste voor Nederlands, namelijk "Opstel"!!:-)
Inderdaad, zoals je het schrijft waan je je terug in Bulgarije. Blij dat jullie zo kunnen genieten en... zoals wij, graag "genieten" van "apero-time" :-)

Gepost door: Nelly Bomans-Vannieuwenhoven | 10-10-15

Oooh.. wat enorm veel gezien weer! Bulgarije verrast me echt.
Ik kijk tegenwoordig op woensdagmiddag bij m'n pa mee naar Thuis.. dus nu begin ik die acteurs ook een beetje te herkennen! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-10-15

Reageren op dit commentaar

De middaguitzending van "thuis" zijn de afleveringen van verleden jaar denk ik Mizzd.
Het is toch altijd spannend deze terug te zien.
Bulgarije is een mooi land. Ziet er nog heel ongerept ooit buiten de toeristische zones.
Groetjes.

Gepost door: Emmy | 11-10-15

Wat is het weer genieten of beter gezegd nagenieten. Al die mooie foto's dat we kunnen bewonderen,het is alsof ik weer in Bulgarije ben. Je hebt dit weer goed voor elkaar gebracht. En die omschrijvingen gewoon super. Hop naar het volgende verslag.
groetjes annemie.

Gepost door: heytens annemie | 10-10-15

Reageren op dit commentaar

Ik was precies mee met jullie op vakantie! Mooi weergegeven hoor! En gelukkig kon je je IPad toch gebruiken!

Gepost door: magda | 14-10-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.