06-07-15

Rome

Oorspronkelijk hadden we voor januari naar Cyprus en Turkije geboekt maar daar het ietsje onrustig was in de maanden voor de gestelde datum kozen we er voor om te annuleren.

We zochten een andere bestemming en kleindochter koos voor Rome. In maart reisden we met mijn oudste dochter en oudste kleindochter. Allée, alle oudjes samen.

De eerste dag, maandag, regende het en dus parapludag. We kochten ieder een paraplu buiten Sophie die voorziende geweest was.2015 ROME mars2.jpg

We kozen ieder een ander kleur om ons zo te kunnen herkennen. Dat was zonder te rekenen op de talrijke toeristen die er ook een kochten aan de ambulante verkopers. Iedereen liep met een soortgelijk exemplaar rond en dus was het geen goed idee om ons naar gelang onze paraplu te herkennen. En zo liep ieder maar gewoon zijn eigen regenscherm achterna. We kochten ook nog een plastiek regenjasje met de vermelding ROME op de rug. Zo konden we die later bewaren naast die van Barcelona.

Rome is een prachtige stad! Zo veel te zien. We hebben er kilometers gestapt. De eerste dag gingen we op verkenning en deden zonder dat we het zelf beseften al heel de stad rond.

 2015 ROME mars1.jpg

We bezochten de Capucijnen crypte. Daarna gingen wij een eindje de Via Veneto op. Een van de meest prestigieuse avenue's, vooral in de jaren '60. We liepen er lags het Hard Rock Café en kochten een paar Pandora hangertjes in een juwelierszaak. Eentje voor de 50ste verjaardag van mijn dochter en een paar als souvenir van Rome voor mij.

2015 ROME mars.jpg

We wandelden langs de lange winkelstraten, langs de Piazza Di Popolo, tot aan het Coliseum. Verder Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, die spijtig genoeg onder de stellingen zat, wegens grondige herstellingswerken.

2015 ROME mars3.jpg

Nog verscheidene plaatsen en pleintjes tot aan het water van de Tiber. Aan de overzijdehet Hof van Beroep (Cassatie) en het San Angelo fort. En verder het Vaticaan.

2015 ROME mars4.jpg

Daar zouden we woensdag een beoek aan brengen. Nog meer straten, pleintjes en plaatsen.2015 ROME mars6.jpg Velen met overblijfselen uit het verleden. Dan langs de prachtige Piazza Navona.

Daarna stapten we op de sightseeing bus. Het is zo dat we tot de conclusie kwamen dat we alles gisteren al zagen!

De volgende dagen was het echt warm. De ambulante verkopers hadden hun paraplu's voor selfie-sticks omgewisseld en dat was voor ons een wonderbaarlijke aankoop! Zo konden we met zijn vieren op de foto Stoer

Rome photo Sophie2.jpg

We deden ons niet te kort ondertussen. Wij zijn er al voor gekend dat wij er steeds een gastronomische uitstap van maken.

2015 ROME mars5.jpg

De dag voor wij het Vaticaan wilden bezoeken, werd de aanslag in het Bardo museum in Tunis gepleegd. Daar door konden we alleen in de Sint Pieters Basiliek. De rest van het Vaticaan was afgeloten voor het publiek. Spijtig want dat loonde zeker de moeite om te zien.

2015 ROME mars7.jpg

Ten slotte wou ik niet terug naar huis zonder in dat fameuse sleutelgat gekeken te hebben! De wandeling van het Vaticaan tot daar zullen we niet gauw vergeten. Het was daarbij snikheet en heel ver van elkaar verwijderd. En dan moesten we nog berg op!

Rome photo Sophie3.jpg

Mijn man wachtte ons beneden op. Hij kon het niet meer aan om zo ver te gaan. We trachtten een taxi te pakken te krijgen en reden uitgeput terug naar het hotel. Toch wou mijn kleindochter er nog op uit om nachtfoto's te nemen!

Het zou hier nog uren kunnen voort gaan met vertellen. ROME een echte aanrader! Dus raad ik jullie aan om het zelf eens te gaan ontdekken.

P3200116.JPG

Commentaren

toffe foto 's en verhaal, grtjes

Gepost door: Emily | 11-07-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.