04-01-15

Slekkevet

Ja zo voel ik mij "slekkevet of zo vet als een slak". Dit wil zeggen dat ik inderdaad een paar kilos bij gekomen ben.

Eerst dacht ik dat het aan een kledingstuk dat ik een maat te klein gekocht had, maar al gauw bleek dat alles een beetje strak zat.

In het begin van de Kerstvakantie ging ik met een vriendin de stad in. We gingen enkele winkels binnen en zo keek ik naar iets nieuws uit om aan te trekken bij de feesten. Ik hou wel van die glitter dinges en er hing dit jaar heel wat van. Maar het lijkt er op dat iedereen een maatje 36 heeft.

Plots zag ik iets naar mijn goesting maar "Neen Emmy, dat is niet voor ons! Veel te klein!" Denk je't? "Ja zeker weten!"

En ze had wel gelijk. Een 38 is al heel lang vervlogen tijd. Nu is het tussen de 42 en 44. En nu hoor ik jullie wel zeggen dat is helemaal niet te dik. Bij de berekening van je gestalte, lengte en gewicht valt dit wel mis uit. Ik begin een vierkantige vorm aan te nemen. Als je er dan de hoekjes af vijlt kan ik vlot rollen.

Ik besloot dus om iets uit mijn eigen garderobe te kiezen. Op oudejaar haalde ik de charleston jurk uit die ik onlangs aan mijn vriendin leende voor een verkleed feestje. Ze had de schouderbandjes iets ingekort omdat de halsopening nog al laag uit gesneden was. Ik had hem gekocht voor mijn 65ste. Nu bijna 5 jaar geleden.

Dit kleed voelt zacht en gemakkelijk aan. Maar ik dacht dat ze hem ook in de breedte ingenomen had. De waarheid is echter dat ik iets meer uitgezet ben.

Nieuwjaarsdag deed ik een ander kleed aan en het pastte als een worst in een te klein vel. Waardoor het dan ook weer te kort word.th.jpg

Ik moet er dringend iets aan doen. Maar in de winter smaakt alles wat ik klaar maak zo lekker en van beweging komt er ook niet veel. Ik zit liever knusjes in de zetel en draai me 's morgens nog eens om in mijn warm nestje. Als ik een vette buik en rolletjes in mijn liezen heb is het hoog tijd er iets aan te doen! Beter voorkomen dan genezen denk ik er bij.

 

Vanaf morgen, vliegt iedereen er weer in naar het werk of naar school. En ik ga proberen het beter te doen om er zo'n 4 à 5kg af te krijgen. Het is een kwestie van zich beter te voelen.

Geen dieet maar kleinere porties en meer beweging. Dat zal het zijn.

http://www.jouwgewicht.nl/bmi-meter.php Volgens deze meter ben ik er net iets boven zoals ik al dacht.

Commentaren

zeer herkenbaar, ik doe mee (lol)
Bloggroetje

Gepost door: Chris | 04-01-15

Reageren op dit commentaar

Hahaha ben blij dat ik niet alleen ben Chris ;-)Toch raar dat men het niet meteen door heeft. Eerst durf je nog denken dat het aan de kledij ligt!

Gepost door: Emmy | 04-01-15

Aaah.. zeker zéér herkenbaar hoor! Ik had het er in Rome met Lucretia over en zij raadde me al aan om kleinere porties verdeeld over de gehele dag te eten ipv bijna niks zoals ik eerst probeerde.. maar daar kwam ik juist van aan!
Ik ben blij dat ik meestal de foto's maak want als ik mezelf op andermans foto's terugzie schrik ik elke keer! :-)
Ben nu sinds november 3,5kilo kwijt.. maar er zal met de feestdagen wel weer iets terug bijgekomen zijn. Nu weer op de goede voet verder hoor.. er moet nog zéker 10kilo af!!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04-01-15

Reageren op dit commentaar

Jij gaat nochthans veel wandelen Mizzd. Ik deed het vooral als mijn kleinzoon geboren is. Ik ging hem toen iedere morgen halen en kwam te voet terug met de kinderwagen. Dat was zo ongeveer 4à5KM. Als ik aan toen aan de deur kwam voelde ik me soms flauw van de inspanning. Ik verloor toen 7kg in 2jaar. Moest er nu nog een kindje komen bij mijn zoon (waar we ook op hopen) doe ik het toch niet meer over hoor! Groetjes.

Gepost door: Emmy | 04-01-15

Ah, maar mijn lichaam is gewend aan dat wandelen.. ik zou moeten gaan hardlopen om daarvan af te vallen hoor.. maar dat kunnen m'n knieën niet aan!

Gepost door: mizzD | 04-01-15

En nu maar hopen dat je die kilootjes weer verliest

Gepost door: merel | 09-01-15

Reageren op dit commentaar

jij slekkevet ! Daar geloof ik niets van. Dat komt door die feestdagen, ik ben ook een paar kilootjes aangekomen. Wat wil je in de winter heb je ook meer zin in stevige kost. Straks als het weer wat beter is dan haal ik de fiets weer uit en trap ik de kilo's er weer af en staan er weer meer slaatjes op het menu en minder snoep ;-)

Gepost door: magda | 10-01-15

Reageren op dit commentaar

Zo grappig geschreven Emmy! Echt... ik zit hier te glimlachen. Nee, nee, begrijp me niet verkeerd: ik lach niet om jou maar met jou hoe je dit brengt! Mooi geschreven...
En ja, zoals mizzD het hierboven ook al schreef: het geheim zit hem in meerdere kleine porties verdeeld eten over de dag. Beter dan een ontbijt overslaan en dan 's middags teveel honger te hebben. De vetverbranding verloopt ook veel beter. Het proberen waard hoor!
En... slekkevet: dat geloof ik nu ook niet! Je zag er laatst in A'pen piekfijn uit hoor! ;-)
Liefs,
L

Gepost door: lucretia | 25-01-15

Reageren op dit commentaar

Dit kennen we, maar Emmy als we maar gezond zijn he, dat is het belangrijkste, ben benieuwd of je de vijf kilo eraf krijgt, want dat is niet zo makkelijk, weet ik van eigen ervaring, grtjes

Gepost door: emily | 26-01-15

Reageren op dit commentaar

Neen het lukt niet Emily. Zelfs geen halve kilo ging er af.

Gepost door: Emmy | 26-01-15

De commentaren zijn gesloten.