07-04-14

Moeder-dochter 3de dag

 

 divers 2014 024.jpg Gisteren avond bezochten we het Hard Rock Café Lisboa en kochten er een paar dingen. We werden er bediend door een vriendelijke juffrouw die ons goed verwendde. We kuierden nog een tijdje op de avenue de Liberdade en sloegen een straatje om langs het Coliseu dos Recreios, waar Anna Moura 2 avonden zong. Ik was er graag naar toe geweest maar had geen goede plaatsen gevonden bij het zoeken op internet al van thuis uit.

 

 

 

Zoals gewoonlijk ben ik weer eens vroeg uit de veren. Ik ben een beetje het noorden kwijt zonder het uur. Ik heb wel mijn Ipad mee maar geraak niet op internet en zo heb ik nog altijd geen juist uur.

 

 

Vandaag reizen we met de trein naar Sintra. Dit ligt zo'n 40min van Lissabon. We gaan er het Palacio de Pena bezoeken. Er is heel wat te zien in dit sprookjesachtig gebouwd paleis. Ze waren hier herstellingswerken aan het doen. Ze gaan het zeker ook weer een likje verf geven.

Lisbonne 2014 avec DO13.jpg

Op de weg naar boven met de bus kan je afstappen om het Castelo dos mouros te bezoeken. Dat slaan we echter over omdat het alleen de ruines betreffen. Ik was er al eens en beklom de vele trappen tot boven. Nu voelde ik er me niet fit genoeg voor. Wel mooi!

Na ons bezoek aan het Palacio namen we het kleine toeristentreintje terug naar beneden tot aan de bushalte. De bus reed dan naar beneden waar er ook een halte in het toeristisch Sintra is. We stapten daar af en liepen langs de vele winkeltjes en restaurants. We kozen er een uit waar we heerlijke tapas en tomatensalade bestelden.

Lisbonne 2014 avec DO15.jpg

We hadden nog een heel programma op ons agenda! Dus terug met de bus tot aan het station waar we een andere bus naar Cabo da Roca namen.

Lisbonne 2014 avec DO11.jpg

Het meest westelijke punt van het Europees continent. We wandelden een eind op de 140 meters hoge rotskaap waar je een geweldig zicht op de zee hebt. Bij winderige dagen slaan de golven daar dan met bulderend geluid tegen de rotsen. Het is er begroeid met diverse vetplanten die hier en daar in bloei stonden.

Lisbonne 2014 avec DO12.jpg

Het enige groot gebouw is de vuurtoren die we helaas niet mogen bezoeken. Even de souvenirwinkel bekijken, een certificaat (dat we hier waren) halen voor mijn dochter ee paar foto's en dan op de bus wachten, die hier ieder uur voorbij komt.

We rijden naar Cascais. Dit is een toeristisch plekje geworden. Je hebt er een mooi klein strand, een vissershaven en veel winkels. Op een plaats gaan we ons zelf op een ijs trakteren. Aan de gevels van de omliggende restaurants hangen er flatscreens om deze avonde de match van Benfica tegen Manchester op te volgen.

Lisbonne 2014 avec DO14.jpg

We wandelen terug langs het strand, waar we een praatje slaan met een Tchechische man die een paar zandsculpturen verwezenlijkte.

We reizen terug met de trein naar Lissabon. Aan het station Cais de sodre kopen we ons dagelijks dozijn kastanjes, nemen de tram tot dicht aan ons hotel, verfrissen ons even en gaan terug naar het self service restaurant als gisteren avond.

Voor ik ga slapen kijk ik nog eens met spijt naar mijn verdronken gsm. Als ik de batterij er in steek zie ik nog steeds, zoals van in het begin, de twee lichtjes van het pijltje en de toepassingen branden. Maar je kan ze niet bedienen. Dit wil zeggen dat de batterij nog goed is. Ik had er de sim en het mini SD kaartje al uit gehaald. Thuis heb ik nog zo'n zelfde gsm liggen... 

 

Commentaren

Tjonge.. jullie hebben er echt wel alles uitgehaald hè, uit die uitstap.. zóveel gezien! En enorm genoten ook.. dat is van de foto's wel af te zien! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-04-14

Reageren op dit commentaar

En toch is er zo veel dat we niet gedaan hebben :-( Mizzd. Maar geen zorg dat wil zeggen dat we nog eens terug kunnen gaan :-)

Gepost door: emmy | 08-04-14

Och.. je kunt nóóit alles in één keer doen hè. Maar jullie deden toch al heel erg veel vind ik hoor.. en inderdaad, een goede reden om nog eens terug te gaan! :-)

Gepost door: mizzD herself | 09-04-14

ohohoh herinneringen borrelen op hier
Sintra paleis, cabo da roca, Cascais
al 25 jaar geleden of meer, maar zo'n mooie herinneringen aan gans portugal

Gepost door: fotorantje | 08-04-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.