28-03-14

Moeder-dochter

Dit weekje moeder-dochter heeft ons geweldig goed gedaan! Niet dat we uitgerust waren want ik heb wel een paar dagen nodig gehad om mij te herpakken.

Wij hebben geen minuut stil gestaan. Ik wou haar op 4 dagen, alle plaatsen in Lissabon, waar ik bij mijn verscheidene reizen naar deze stad was, laten zien.

Wij hebben er veel van gedaan maar alles haalden we echt niet.

De morgen van ons vertrek hadden we afspraak op het vliegveld in Zaventem. Mijn man was mee gekomen om ons uit te wuiven.

We dropten onze bagage af, en namen afscheid van mijn man. Ons avontuur kon beginnen!

We stapten door de contrôle post en begaven ons langs de vele roltrappen naar de fouillering. Hierover schertsten we even met te zeggen dat we ons eens lekker gingen latan fouilleren Knipogen, bij de mooiste hunk van de security.

Zoals gewoonlijk moet je daar je gsm, ipad, eventueel je laptop, riem en handbagage, in de bakken op de rolmat leggen.

Mijn dochter passeerde als eerste. De jas moest natuurlijk ook uit. Dat waren we vergeten! Toch moest ze ook nog haar tailleursvestje uit doen. En ook nog haar laarzen omdat er in hoge hakken ijzer zit. En zo stapte ze op haar kousevoeten door de scannerpoort.

We hadden al grote pret. We fantaseerden weer even al lachend. Stel je voor dat je alleen een mantel boven je naakte lijf zou aan hebben. Wat zou je dan gedaan hebben? Mantel uit of even open doen voor de agent? Hahaha!

Na alles weer netjes op orde te hebben gesteld drentelden we een tijdje door de tax-free ruimte. Tax-free is het voor Europa niet meer maar we blijven het toch zo noemen.

We keken naar van alles en nog wat. Kleding, handtassen, electronica, chocolade en parfum. We kochten echter niets wegens duurder dan elders.

 Dochter koopt toch nog een flesje cola en we begeven ons naar de gate. Weer roltrappen op en af en wat is dat nu?...We staan terug op ons vertrekpunt, net voor de fouilleringspost waar we daar straks langs kwamen.

We namen blijkbaar een verkeerde weg! We moesten er terug door daar was geen uitkomen aan. Nog eens heel dat strip-tease gedoe, alsof we het echt fijn vonden. Het flesje cola mocht natuurlijk niet mee zelfs toen we zeiden dat we mis gelopen waren en het na de contrôle gekocht te hebben.

Drink het uit op onze gezondheid zei mijn dochter aan de man. Maar dat kan zo maar niet. Hij verklaarde ons dat alle vloeibare stoffen die open waren in de vuilbak gingen en al wat ongeopend was naar het goede doel ging.

Hahaha gelukkig hadden we geen parfum gekocht, die zouden dan naar de daklozen gegaan zijn?

Enfin we kwamen er goed vanaf. Voor hetzelfde geld hadden we aan de uitgang gestaan, en wat zou er dan gebeurd zijn?...

Reizen is een avontuur en het onze begon al goed.

We begaven ons naar de vermelde gate en dochter gaat haar weekblad lezen. Ik probeer om op internet te geraken via de wifi spot een eindje verder. Ik post op mijn FB dat we binnen een half uur vertrekken waarbij het mij te binnen schiet dat het raar is dat we dan nog niet in het vliegtuig zitten. Ik ga vlug terug naar de wachtplaats en zie daar niemand meer zitten buiten mijn dochter en nog een dame! Waar is iedereen hier?" roep ik uit. Mijn dochter die zo verdiept was in haar lectuur had niets gemerkt. De dame wist te vertellen dat de gate naar Lissabon veranderd was.

Vlug checken op het bord en ja het is een andere gate. Iedereen zit nog te wachten tot we de melding krijgen dat we een kwartier vertraging hebben. Na deze tijd nog een melding dat het nog een half uur gaat duren. Dit door het staken van de luchtcontroleurs in Frankrijk die we moeten overvliegen.

Na deze tijd mogen we eindelijk aan boord waar we nog eens 40 minuten moeten wachten voor we mogen starten.

Zo begon onze moeder-dochter vakantie met een verlies van anderhalf uur op ons uurrooster om Lissabon te verkennen. Gelukkig staan ze in Portugal een uur achter, tegenover onze tijd.

divers 2014 057.jpg

23-03-14

Terug

Terug en nog even bekomen van een heerlijk moeder & dochter reis.

Récemment mis à jour7-001.jpg

15-03-14

Zomaar

Een bloemetje om het weekend op te vrolijken. Ik vlieg er even uit deze week, samen met mijn dochter naar Lissabon.

P1100173.JPG

12-03-14

Jeske

 

Velen onder ons herinneren zich zeker nog Jeske met haar blog over hondjes en haar man Adrien met zijn blog over figuurzagen en later een fotoblog. Ik heb ze verscheidene keren ontmoet. Heel fijne mensen. Ik vernam zo pas dat Jeske woensdag 11maart overleden is.

Innige deelneming aan hun familie, en heel veel sterkte!

kaarsje brandend.gif

09-03-14

Einde?

Einde van de winter, die er niet echt was, in zicht?

sized_P1140484.JPG