06-12-13

Zijn ze niet één?

Vandaag is het Sinterklaas maar ondanks dat onze kleine man hier was, kwam de Sint niet langs. Snoep is niet zo goed voor zijn tanden en hij heeft het alleen maar voor de Kerstman! Van wie hij dat heeft weet ik niet.

Iedere keer als ik zeg: "Vandaag is het de verjaardag van Sinterklaas" zegt hij, neen ik wil de Kerstman!

Bah als het van mij afhangt zijn ze toch één want heet die lieve Kerstman eigenlijk niet "Santa Claus"?

noel_sinterklaas.jpg

Het is eigenlijk heel dikwijls geschenkendag tegenwoordig.

Als ik kind was keek ik vol verwachting uit naar de avond van Sinterklaas. Mijn zus en ik zongen en probeerden braaf te zijn. Herinnering aan overvloedig speelgoed heb ik wel niet maar we waren toch zo blij met hetgeen we kregen.

Ik keek nog eens in het archief van mijn blog en genoot toch zo van de logjes die ik de vorige jaren over de Sint schreef. Pure nostalgie.

Commentaren

Tuurlijk is Santa Claus dezelfde figuur als onze sinterklaas.. gewoon met de immigranten meegekomen. Maar ver-amerikaanst.. en door CocaCola in z'n huidige jasje gestoken. En zoals dat dan gaat is ook het verhaal weer wat meer aangepast geworden.. met dat huis op de Noordpool en zo.. en die rendieren.
Wij kregen vroeger niks met kerst nee.. alleen met sinterklaas. Met kerst hingen er hooguit chocolade- en schuimkransjes in de kerstboom. Vond beide feesten leuk.. de sint om de kadootjes en de kerst om de sfeer.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-12-13

Reageren op dit commentaar

Zo voelden wij die twee feesten ook aan Mizzd, kadootjs en de sfeer.

Gepost door: emmy | 06-12-13

Vroeger werdenzowel SInterklaas als Kerst gevierd. Met SInterklaas kregen de kinderne hoofdzakelijk snoep en speelgoed en met Kerst waren het meer bruikbare dingen zoals handschoenen,sjaals ,pyjama's...maar ook snoep en chocolade. Dat waren toch mooie tijden ,jammer dat er in die tijd weinig foto'swerden gemaakt. We hebben enkel nog onze herinneringen hé Zmmy.

Gepost door: magda | 10-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.