05-12-13

Wat kan er nog op?

tand.jpgGisteren namiddag had ik afspraak bij de tandarts voor een jaarlijkse contrôle en terwijl eens kalkaanslag behandelen. Zoals gewoonlijk staat de radio daar aan. Klassiek, om de patienten te ontspannen . Ik vind het echt foltermuziek waar je tandpijn van zou krijgen zelfs al had je niets bij het binnen komen. Je word er echt niet vrolijk van. De visite was gauw afgelopen en ik besloot meteen ook naar de kapper te gaan.

Dat kan bij de kapper waar ik gewoonlijk ga, zonder afspraak. Zo kan je bij een bevlieging gewoon binnen stappen. Er zit  één klante met een brouwsel op haar hoofd die haar kleur moet bij werken. Dat kan even duren.

Kam en schaar.jpg

Aan de deur al vraagt de jonge dame of ik gewoonlijk door mevrouw bediend word. Ja, maar soms ook door iemand anders. Ok, want mevrouw is er niet. Ze zijn er anders eigenlijk maar met drie. Mevrouw, een kapster en een meisje voor het haar te wassen.

Instaleer je maar aan de lavabo dan doe ik eerst verder met mijn collegaatje. Ze was juist bezig om het meisje die gewoonlijk het haar wast, een buurt te geven. Als dit gedaan is draait het meisje zelf een handdoek om haar hoofd en bekommert zich om mij. Ze reikt mij een cape aan en het is alsof ik verder mijn plan wel moet trekken met dat ding. "Wacht nog een handdoek!" Ze lijkt echt niet tevreden dat ik haar behandeling onderbrak.

Ik voel het aan de manier dat ze me nogal bits aan spreekt: "Bril af! Een fixeermiddel? Haarontwarrer?"

Ah ja mijn bril dat was ik vergeten. Mijn haar blijft wel goed zitten dus dat fixeermiddel heb ik niet nodig en dat het in de knoop geraakt met een lengte van 2cm, daar ben ik niet bang voor. Domme vragen die beroepshalve afgerateld worden zonder er bij na te denken! Volgende keer vraag ik er vlechtjes van te maken...pfff.

Dan kan het knippen, door de kapster, beginnen. Daar gaat het weer: "Hoe lang geleden is het geknipt?" Weet ik niet meer. "Twee maand ongeveer?" Ja dat kan. Het was juist voor we op reis gingen denk ik er bij. Ze neemt mijn haar tussen haar vingers en toont zo ongeveer anderhalve cm. "Dan knip ik zo een twee cm?" Ik zeg dat het wel iets korter mag. En zo heb ik er nu echt twee centimeter af.

Nog even op natuurlijke wijze drogen. Het is ondanks het stugge onthaal toch naar mijn zin en weer netjes voor een tijdje. Ik kom dan wel eens terug als "mevrouw" er is.

Oef dat was alles behalve een ontspannende namiddag.

Commentaren

Oef.. nee, klassieke muziek.. hoewel ik sommige stukken wel kan smaken hoor, maar echt ontspannen word ik daar ook niet van. Hier staat bij de tandarts volgens mij gewoon de radio aan op een popzender.. maar ik heb wel eens een mondhygiëniste gehad die haar eigen muziek draaide in de behandelkamer en dat was ook niet echt mijn smaak. Maar ach.. ik hoefde niet te werken en zij wel haha.
Kapper is hier altijd op afspraak en dat vind ik wel zo prettig.. stoor je nooit iemand. Maar als zij er zelf voor kiezen om zonder afspraken te werken moeten ze ook niet verongelijkt doen als er een klant binnenkomt als het niet zo uitkomt hè.. wat een domme mensen, ze mogen blij zijn dat ze werk hébben in deze tijd!
Gelukkig zit je haar toch weer goed. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-12-13

Reageren op dit commentaar

Eigenlijk breng je me een beetje aan het lachen met dit stukje ... ;-)
Volgende keer breng je een geschenkje mee voor je tandarts(e): een mP3-spelertje met zelfgekozen muziek! Zou moeten kunnen... Ooit gaf ik aan m'n eigen tandarts een paar cd'tjes (tijdens vorige behandelingen spraken we dikwijls over muziek... ttz: de tandarts sprak over muziek en ik zei als ik de kans had iets in de zin van mmmmmmja, mmmmhoohikgaag of mmmmmauhoohikniegaag... en zo aan het eind van m'n gemummel kwamen we tot het besluit dat ik muziek had die hij wel wilde horen...)
Spijtig dat ik geen tandartsen meer bezoek anders maakte ik er m'n werk van ;-)
Grappig verhaal van die kapperszaak; doet me denken aan één of andere Franse film maar ik weet niet meer welke... (moet ik eens opzoeken).
En... fotootje van je nieuwe kapsel?
Lieve groet,

Gepost door: lucretia | 05-12-13

Reageren op dit commentaar

De tandarts en zijn vrouw, ook tandarts, zijn nochthans niet oud maar wel ouderwets! Het is zeker een cassetje die hij op zet in een radio die zeker al meer dan dertig jaar oud is(wij hadden er toen ook zo één).
Ze hebben geen auto en ik denk dat hij ooit ergens in de brousse van Zuid Amerika was. Zijn vader was of is ook tandarts en jij kent hem misschien. We praten er wel eens over.
Maar hij is wel zachtaardig en stelt zelfs de bangerikken goed op hun gemak. Hij doet ook geen onnodige behandelingen.Al bij al een goede stielman ;-)

Gepost door: emmy | 05-12-13

aiai Emmy niet zo'n leuke namiddag
maar van die tandarts ben je weer een tijdje af en je kapsel kan er ook weer een paar maanden tegen

Gepost door: fotorantje | 05-12-13

Reageren op dit commentaar

een fijne naiddag is toch wel iets anders Emmy
de tandarts ben je voor een jaar vanaf en die kapper die mag eens een ander gezicht opzetten,want vriendelijkheid is daar ver te zoeken.

Leef nu het leven dat jij
je later wilt herinneren.


Een groet,een handdruk,
een lieve lach en een zoen.
Het is me weer gelukt,
dit even te doen.
Wens jullie een fijne dag toe.
Dikke knuffel dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 05-12-13

Reageren op dit commentaar

Vreemd toch dat ze je zo behandelen ,gezien je daar klant bent.Je had kunnen vragen of ze ene kater had of isschien ...tandpijn,hahah!

Tandarts...je doet er me aan denken dat ik op jaarlijkse controle moet. De tandarts is een vrouw en ze kan zo gezellig babbelen dat het altijd een tijdje duurt eer ze aan je tanden begint.Want aan je tanden werken en babbelen dat gaat niet samen hé! Bij haar is er altijd zachte muziek meer achtergrond muziek.

Gepost door: magda | 05-12-13

Reageren op dit commentaar

De "mevrouw" van de kapster is wel vriendelijk maar ze was er niet en dan doen die meisjes een beetje wat ze willen.
Het is een Syrische en de meisjes ook vreemden. In Brussel heb je geen keus meer. Je neemt het of niet ;-)
Bij de tandarts is het ook achtergrond muziek maar niet te hebben. Gechingel changel noem ik dat. Het voelt aan alsof je met een griffel op een lei schrijft. Hahahaha dat is mischien mijn gevoel maar mijn man klaagt er ook over als hij daar geweest is. Hij gaat wel meerdere malen per jaar!

Gepost door: emmy | 06-12-13

Amai, klantvriendelijk was die kapster niet bepaald ! Normaal is dat 'genieten' in zo'n stoel maar bij de die ... pfffffffff En dan nog net na een tandartsbezoek... 'k kan geloven dat je nu snakt naar een zen - momentje ... ;-)

Groetje !

Gepost door: Klaverke | 06-12-13

Reageren op dit commentaar

Dat was blijkbaar niet zo'n prettige namiddag. Vlug vergeten dus.

Hartelijk dank voor je lieve wensen op 4 december op mijn blog.
Fijne Sinterklaasdag voor jullie.

Gepost door: Leva | 06-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.