06-11-13

THUIS op reis naar Rhodos (6)

Deze dag zou een super lange en drukke dag worden.  

's Morgens al vroeg uit de veren om te ontbijten en dan om 8h20 afspraak in de lobby voor het vertrek, op excursie met de groep, naar Rhodos-stad. Leah, Marleen en Ann (Madam Marianne, Simonneke en Nancy) gingen mee.

Rhodos dag 6.jpg

Het weer is weer helemaal hersteld en we hebben zo ongeveer een 25°.

Na ongeveer een uur rijden komen we in de omtrek van de stad. We krijgen nog enkele schadebeelden, die de storm van vorige dag terecht bracht, te zien.

Vanuit de bus zien we het Akropolis(ter herinnering:dit wil zeggen het hoogste punt van de stad) waar de resten van de tempel van Apollon en het antieke stadion en theater nog te zien zijn.

Vervolgens rijden we naar de nieuwe stad.

Rhodos dag 61.jpg

Daar krijgen we enige uitleg over de gebouwen en de Mandraki haven.

Rhodos dag 66.jpg

Rhodos dag 62.jpg

Een momentje om een rond te kijken en dan richting De Middeleeuwse stad.

Rhodos dag 63.jpg

Gelukkig hadden we de dag er voor de nieuwe stad gezien. Nu kwamen we tijd te kort om de oude stad binnen de versterkte muren te bezichtigen.

Rhodos dag 64.jpg

Zo gaat het met begeleide reizen natuurlijk. Amper een halve dag om zoveel mooi's uit eeuwenoude geschiedenis te bekijken. De winkeltjes en restaurants zagen er zo aantrekkelijk uit dat we er wel iets langer hadden willen blijven.

Rhodos dag 65.jpg

Door de lange terugreis waren we bijna na de buffet dienst terug. Maar ze hadden speciaal voor ons het buffet nog eens bij gevuld. We bleven nog gezellig bij babbelen na het eten, voor we ons gingen opsmukken (dit is eigenlijk veel gezegd) voor de Meet en Greet met de acteurs.

Rhodos dag 67.jpg

Het was weer een gezellige boel. Ieder op zijn toer voor een babbeltje en op de foto. Heel leuk om naar de défilé van fans te kijken. Velen waren er verleden jaar bij in Tukije. Daar was het nog een beetje naar elkaar kijken maar nu werden er meer kontakten gelegd.

Na afloop van de Meet & Greet zaten we in groepjes aan de Gelateria te aperitieven. Vandaag moesten we niet in het buffet restaurant gaan eten. We hadden afspraak aan het Italiaans restaurant die alleen voor THUIS gereserveerd was.

Zowel onder het overdekte terras als in de tuin konden we gaan zitten. Wij kozen voor een tafel in de tuin. Het decor was prachtig. Het eten heel goed gepresenteerd.

Rhodos dag 68.jpg

We dachten dat het een Italiaans etentje zou worden maar niets was minder waar. Tot...we in de gaten hadden dat je toch pizza kon krijgen!

Rhodos dag 69.jpg

Na afloop van het diner was er Disco! Al van bij de eerste klanken stond ik op de piste. Die schoentjes van mij konden zich niet stil houden. Intussen kon mijn man het weer niet laten zijn Italiaans charme's naar voor te brengen.

Rhodos dag 610.jpg

Bij het dansen krijgen we een stukje folklore te zien. "Zeïmbekiko" gedanst door het Griekse personeel. Op het einde kwam het breken van borden. Een ware tractatie voor toeristen. De grote chef bezeerde zich hier bij aan zijn enkel. Of hij hem omsloeg of er een bord tegen gekregen heeft weet ik niet.

Rhodos dag 611.jpg

Een beetje uitleg hierover: Het kapot gooien van borden is een Grieks ritueel die bij sommige dansen gedaan wordt. De origine van deze gewoonte is niet duidelijk. Het zou kunnen verwijzen naar het verjagen van boze geesten of het aantonen van overvloed. Gooi maar stuk we hebben er nog genoeg van! Het zou ook kunnen verwijzen naar een onweerstane uiting van emotie, zoals vreugde en verdriet.

Het breken van borden in de "Bouzoukia"(Griekse dansgelegenheden en nightclubs) word tegenwoordig vervangen met het gooien van bloemen. Borden breken wordt als gevaarlijk beschouwd, vanwege rondvliegende scherpe schilfers die verwondingen kunnen veroorzaken. (dit las ik op internet)

Toch word het nog wel gedaan hier in sommige restaurants! Ze kopen voor deze gelegenheid goedkope borden, speciaal voor dit doel en om het mooie restaurant servies niet gedurig te moeten vernieuwen.

Na deze voorstelling ging onze Disco avond verder. Wij bleven nog een hele tijd in de tuin zitten babbelen en ik pikte nu en dan een dansje mee.

Commentaren

Wat een fijne weetjes zeg! En dat buitenrestaurant , zoooo mooi! De foto's druipen gewoon van het reisgenot! Fijn dat je dat met ons wil delen!

Gepost door: christa | 06-11-13

Reageren op dit commentaar

jammer dat je niet langer in Rhodos stad kon vertoeven met zijn akropolis Emmy
dat heb je dan met die geleide bus reizen.
maar dat buiten terras ziet er he"el mooi uit om gezellig te tafelen en erna een dansje te plaatsen.kortom gezegd,het is een fantastische reis.


'Het grootste punt van geluk
bereikt de mens die wil zijn wie hij is.'

Het was fijn om hier te zijn
met een regengroet,en een dikke knuff wens ik
je een mooie woensdag,geniet ervan!
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 06-11-13

Reageren op dit commentaar

Ik zie het aan de foto's : het was een topvakantie!
Bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 07-11-13

Reageren op dit commentaar

Niet té veel last dan meer van die gezwollen voeten.. als je kon dansen? ik hoop het maar, heb zelf al tijden last van één van m'n voeten en ik vind het érg vermoeiend.. het zou zo'n mooie vakantie helemaal kunnen bederven. Maar zo te zien deed het dat voor jou gelukkig niet!
Heel mooie collages.. ik geniet echt mee van je Thuis-vakantie!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07-11-13

Reageren op dit commentaar

hahaha die dikke voeten konden me er niet aan weerhouden ;-) Het kon alleen maar erger worden. Iedere keer als we feest hebben en ik pijnlijke voeten heb laat ik het er door niet bederven. Maar o wee de dag er op!!

Gepost door: emmy | 07-11-13

Zeker jammer als je dan zo snel weer ergens weg moet waar het leuk is, daarom ben ik niet een voorstander van georganiseerde reizen, al heb je zo te zien wel heel veel moois gezien daar.

Gepost door: Danique | 07-11-13

Reageren op dit commentaar

Jullie hebben zo te zien weer een F AN T A S I S C H E reis met THUIS achter de rug!
Je foto's liegen er niet om ... :-)

Zwaai zwaaaaaaaaai ... :-) !

Gepost door: Klaverke | 08-11-13

Reageren op dit commentaar

Vriendschap is een wonderlijk woord,
misschien wel het mooist op aarde.
Een knuffel voor iedere dag
en om je mond een stralende lach
wens jullie een fijne dag
en een prettig weekend
liefs dolfijntje

Dank je wel voor je lieve wensen,ze doen me ontzettend goed!

Gepost door: dolfijntje | 08-11-13

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor de vele foto's van jullie Thuis reis, die me lieten meegenieten. Ze zien er fantastisch uit jullie heldinnen, die ook de mijne zijn.
Ook het land zelf spreekt me aan.
Dikke voeten kan je ook krijgen door in de brandende zon rond te lopen terwijl je dit in je thuisland niet gewend bent. Het is het vochtgehalte (lymfevocht) in je voeten dat zwelt door de warmte. Voeten omhoog leggen helpt maar dan wel indien afgekoeld.
Eens in België terug zal je er geen last meer van hebben.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 08-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.