28-10-13

THUIS op reis naar Rhodos (4)

Woensdag was er niets voorzien, zoals excursies of zo. De zon scheen maar het was ietsje frisser. Wat wil zeggen rond de 25°!

We besloten naar het strand te gaan waar onze vrienden ook te vinden waren. Na een duik van mijn man, in het voor mij te frisse water, waar ik alleen pootje baadde, gingen we aan de Pool-bar een paar aperitiefjes proeven.

Rhodos dag 4.jpg

Telkens als we op een terras zaten hadden we wel gezelschap van andere thuis-fans om een gezellige babbel te doen. Dit jaar waren er meer dan verleden jaar. Dit wil zeggen rond de 400!

Na het middagmaal besloten we, samen met mijn vriendin uit Brussel, een rondrit met het treintje te doen. We moesten echter wachten want die reed niet voor 16h30. Dan maar een beetje rondkuieren. Aan het schoonheidsinstituut zagen we van die visjes die je voeten schoon vreten. Dat wilden we ook wel eens proberen! Als je met drie was kreeg je 20% korting. Dat was de moeite. Eindelijk vonden we een man (thuis-fan) die ook wilde mee doen en zo zaten we even later (als zeemeerminnen) met onze voeten in het aquarium. Een heel raar gevoel. Daarna nog een kleine voetmassage en we waren weer goed om te stappen.

Rhodos dag 41.jpg

Intussen kon je in de lobby van het hotel nog je T-shirt laten tekenen door Rosa, Jenny en Waldek. Ze vertrokken even later terug naar huis. Mijn man was een afscheidsserenade gaan geven aan Rosa met zijn spandoek!

Nancy, Simonne en Madame Marianne waren even er voor aangekomen om met de fans de week af te maken.

Tijd voor het treintje nu, die een grote toer in de omgeving deed. Zo zagen we restaurants en hôtels en gebouwen die nog in opbouw waren. Het is wel opvallend hoeveel gebouwen we op Rhodos zagen die stil gelegd en er verwaarloosd bij liggen. De crisis is hier heel goed te merken.

Rhodos dag 42.jpg

Terwijl we op het treintje zitten word het behoorlijk frisser. De regen die de gids voorspelde zal zeker niet lang uit blijven.

Oh en ik vertelde misschien nog niet hoeveel geitebokken er in het wild rond lopen en het dorre steengebergte beklimmen! Ik zag er zelfs een die de weg zomaar overliep zonder zich van het gevaar overreden te worden bewust te zijn. Op een mum van tijd zat hij al een heel eind hoger op.

thuisreis 2013 (417).jpg

Langs grote en kleine wegen zie je hier en daar kleine kapelletjes versierd met bloemen en sommigen met een lichtje of kaarsje. Deze tonen de plaats aan waar iemand verongelukte. Er zijn er droevig genoeg redelijk veel.

thuisreis 2013 (418).jpg

Terug aan het hotel is het tijd om te aperietieven, diner en de THUIS-aflevering. Gevolgd door een documentaire achter de schermen van THUIS. Deze bekijken we niet omdat we het al gezien hadden thuis.

We begeven ons naar de Gelateria waar er vandaag Griekse dansen zijn. Wij mogen na de voorstelling ook meedoen aan een paar pasjes Sirtaki. Dat laat ik niet zonder mee te doen, voorbij gaan.

Rhodos dag 43.jpg

Weer een heel fijne dag was het.

Commentaren

jullie hebben genoten Emmy

xx

Gepost door: viv | 29-10-13

Reageren op dit commentaar

ik heb genoten van je verslag, en de foto's thx en grtjes

Gepost door: Emily | 29-10-13

Reageren op dit commentaar

Wat een prachtige dag was dat, Emmy! Vooral die visjes vind ik echt goed! Ann

Gepost door: Ann | 29-10-13

Reageren op dit commentaar

jullie hebben een fijne dag gehad in Rhodos Emmy

de foto's zijn super,zeker die met de visjes en de grieken die de sartaki dansen,ben blij dat je meedeed,ik zou dat ook doen,ik kan me moeilijk stilhouden dan.

Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid.

Gezocht M/V met ijzeren zenuwen
het spookt hier bij mij thuis
en weet niet wat te doen
gratis drank en hapjes in ruil voor hulp.
fijne dinsdag wens ik je en hopelijk ben je gespaard gebleven van de storm gisteren
lieve groetjes van dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 29-10-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.