11-10-13

Eindelijk

Weken lang heb ik weer mijn blog verwaarloosd.

 Ik had zoals gewoonlijk veel te veel aan mijn hoofd. Dit keer geen druk door eigen zorgen maar dat van de kinderen. Als ze klein zijn wil je dat alles op wieltjes loopt. En later maak je, je nog zorgen als het ergens mis loopt voor hen. Dit is moeder zijn.

Je tracht niet te tonen hoe erg je er mee in zit en toch heb je net als hen slapeloze nachten waar je aan het piekeren bent hoe je kan helpen.

Intussen moet je gelukkig zijn waar er geluk heerst. Het leven is een echt toneelstuk.

Begin Juni hadden we de  "THUISDAG". Dit jaar in Mechelen. Dus niet zo ver. Het thema was "movie". We kregen al in première de laatste aflevering te zien op groot scherm.

De dag eindigde met een spetterend optreden van Jelle Cleymans(Jens). We werden hartelijk toegewuifd door alle acteurs. Tot weerziens in het volgende seizoen.

Voor mijn man was Rosa de beste! Hij liet het dan ook weten met zijn spandoek hoog opgeheven.

Rosa is de beste.jpg

Rosa is de beste1.jpg

Later in de maand hadden we dan Festa Portuguese en Portugal in het Park. Deze evenementen beschreef ik al in het vorige postje.

Op 11 Juli gingen we in de stad eens kijken of het Vlaams gemeenschapsfeest een beetje gevierd werd in Brussel. Ja dus. Alhoewel er wel enige franstalige politiekers zich op de voorgrond schoven.

Pictures9.jpg

Dan de 21ste Juli, nationale feestdag. Aftreden van Koning Albert2 en de bekroning van het nieuw vorstenpaar Koning Filip en Koningin Mathilde. Het was die dag snikheet. We bekeken alles op TV en gingen daarna naar het Koninklijk Park om een beetje van de feestelijkheden te genieten. Het was geweldig druk en terwijl we ons een weg baanden om uit de mensenmassa te geraken en een open metrostation te vinden, kregen we nog een glimp van de nieuwe koning te zien.

We gingen een paar keer naar de Zuidfoor waar we een van mijn kleindochters met haar vrienden tegen kwamen. Ook mijn jongste zus, die terug uit Afrika is, kwamen we een paar keer tegen. Iedere keer een gelegenheid om er eentje op te drinken.

Pictures10.jpg

22 Juli gaan we een dag naar Oostende. Wij gaan met de trein. Dochter en kleindochter nemen zoon, schoondochter en de kleine Emeron mee in de auto.

Voor hem was het zo wat de eerste keer dat hij op het strand kon spelen en in het water. Eerst wou hij zijn schoenen niet uit doen, zelfs niet om in het water te gaan.

Pictures11.jpg

In augustus een paar BBQ's bij familie.

Pictures12.jpg

Ik had al zo veel over de planting van de "Meiboom" gehoord hier in Brussel dat ik dat ook eens wou beleven. Een hele traditie! De burgemeester van Brussel was zelf boomdrager. Hij is dan wel een echte Brusselse Ket.

Nog een etentje met familie en dan zijn we in September.

Emeron gaat terug naar school in de eerste kleuterklas. Verleden jaar was het een onthaalklasje. Hij past zich nu goed aan en doet zijn best Nederlands te spreken.

Hij komt nog heel dikwijls hier slapen en houd er van hem te verkleden. Na een periode van Kuifje, cowboy, Peter Pan, Kapitein Haak, is hij nu Ridder! Ik zag dat er een Middeleeuws feest zou plaats vinden in Vorst. Dat was de kans om hem eens de wereld van ridders te laten vertoeven. Hij was geweldig onder de indruk. Voor het eerst beklom hij een echt paardje. Hij glunderde.

Septembre 2013 OK book.jpg

 

Septembre 2013 OK book1.jpg

Eind september kwam de familie uit Zweden. Zoon, schoondochter en de kleintjes met hun oma en haar man.

Ja dat alles kan bij ons.

Schoondochter vierde haar verjaardag op de dag van aankomst en de kleine Enzo vierde zijn 1ste verjaardag nog net de dag voor hun vertrek.

En dan twee verhuizen. Mijn kleindochter naar Luik waar ze voor haar specialisatie een jaar ginder in het ziekenhuis moet werken. Daar konden we niet helpen.

Bij mijn dochter die verhuisde, ook weer omdat het geen goed idee geweest was met iemand in te trekken. hielpen we wel. Ze kon de hulp goed gebruiken ook de materiale en morele steun!

Na dit alles konden wij ons klaar maken voor de komende "THUISREIS". Daar keken we nu al een hele tijd naar uit.

Het liep echter bijna slecht af voor ons. Mijn man werd 14dagen geleden overvallen op de roltrap van de metro. Hij werd beroofd en bezeerde zich in de schermutseling met de dader.

Hij houd er gekneusde ribben en een kuitspierscheuring aan over. Drie dagen er na kreeg hij een angstaanval en moest weer naar de spoed. Hij was behoorlijk in shok en kreeg een kalmeringsmiddel die hem bijna 24 uur deed slapen. Alhoewel hij nu en dan eens in huis rond liep  herinnerd hij zich niets meer van die dag. De genezing gaat traag en bij de kinésist gaat het van goed naar erger en moesten we die afzeggen.

Nu zijn we wel klaar om te vertrekken. Zondag namiddag is het zo ver. RHODOS met Rosa, Waldek, Nancy, Marianne en Jenny.

P.S.Ik krijg er moeilijk foto's op en heb eigenlijk nog veel zoekwerk om collage's te maken. Ik zal ze er later wel eens bij zetten de tijd dringt een beetje ;-)

Commentaren

wha morgen vertrekken jullie dus, heel veel plezier Emmy
k hoop dat je man zich ondertussen nog wat beter voelt zodat hij ook kan genieten van de reis

t ziet er allemaal leuk en gezellig uit je collages

en Emmeron zal weldra z'n opa kunnen beschermen in de matro's zoals hij uitgedost is

Gepost door: fotorantje | 12-10-13

Reageren op dit commentaar

Fantastisch Emmy, dat reisje naar Rhodos. Gelukkig dat het gelukt is voor jullie. Verschrikkelijk wat er met je man gebeurde, afschuwelijk gewoon, niet te geloven dat dit in ons eigen land gebeurt.
Geniet van jullie verlof.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 17-10-13

Reageren op dit commentaar

Blij je weer te lezen en wat er zo al in Brx en je familie gebeurt.Ik ben ook een oma van kleintjes,daar vind ik mij ook in terug.De reis zal je man goed doen.Heel veel plezier!

Gepost door: speranza | 19-10-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.