25-03-13

Gent

In het begin van deze maand nog voor we de lente ingingen maakten we al enkele afspraken om er eens uit te trekken met blog of FB vrienden. We kregen toen een paar heerlijke dagen en dachten dat de lente zich nu wel geïnstalleerd had. Zelfs de grote lentekuis kwam op gang.

We gingen naar Sluis met Magda, die dag viel er zachte regen, maar koud was het niet.

Toen kreeg ik een voorstel om naar Gent te komen van een vriendin. We spraken af op 21 maart.

Daar tussen gingen we door verscheidene weersomstandigheden. Koning winter had zijn zeg nog niet gedaan! We kregen nog een dik sneeuwtapijt en het vroor daarbij ook nog.

mars2013 071.jpg

 De afspraak in Gent ging door. Die dag was het wel koud maar droog. De FB vriendin had nog nooit dergelijke afspraken gemaakt met iemand die ze niet in het echt kende. Het viel wel erg mee. Ze kende eigenlijk onze blogvriendin watervrouwtje, daar hadden we al een aanknopingspunt.

Ze haalde mij af aan het station.

mars2013 (42).jpg

We gingen eerst een koffie drinken terwijl we nader kennis maakten.

mars2013 (43).jpg

Het viel onmiddellijk mee. Zij voelde zich al veel zekerder. We wandelden een eindje en namen dan het openbaar vervoer naar het centrum. Natuurlijk geen paard maar de tram. LOL.

mars2013 (45).jpg

vriendinnen,bloggers,gent

Gent is me niet helemaal onbekend. Ik ging er eerder al enige keer met mijn man en ook een paar keer met blogvriendinnen, zoals Lu’ke, Kaatje en Magda.

Bekende winkeltjes, musea en eetgelegenheden kwamen we voorbij.

Gent met Fernande3.jpg

Ik stelde voor naar de souplounge te gaan. Geen uitgebreid tafelen maar wel een gezonde lichte maaltijd. Je krijgt er een grote bol soep met van alles erin, zoals fijn gesneden groentjes, gemalen kaas, geroosterde broodblokjes, 2 broodjes, boter en een appel voor €4 (medium portie). Dat was meer als genoeg.

mars2013 (62).jpg

mars2013 (63).jpg

 F. stelde voor een boottocht op het Gentse water te doen.

mars2013 (94).jpg

Nog niet alle bootjes varen nu al uit. Het echte seizoen begint pas in april, voor de meesten. De tocht duurde 40min. Wij kregen een dekentje die we goed konden gebruiken, zo rond het vriespunt!

mars2013 (81).jpgGent met Fernande.jpgGent met Fernande1.jpgDaarna wandelden we nog een heel eind. Ik zag dat er het een en ander veranderd was. Zoals op deze plaats.

Daar juist op het aanpalende pleintje gingen we bij MAX, koffie drinken. Ze hebben er heerlijke wafels. Dit had Lu’ke ons indertijd leren kennen. Ze brengt er al haar genodigden naar toe als ze in Gent zijn.

Gent met Fernande2.jpg

De wandeling ging verder naar het Zuid. We gingen even binnen in het shopping center en toen begon het tijd te worden om naar huis te gaan.

Het was weer eens een fijne dag. Mijn vriendin was helemaal gerust nu en ziet het wel zitten om het nog eens over te doen.

Commentaren

dat kan ik geloven dat je vriendin zo'n dag nog eens wil overdoen
veel leuke mooie foto's nam je

Gepost door: fotorantje | 25-03-13

Reageren op dit commentaar

Aaah..allemaal bekende plekjes voor mij nu..toch leuk dat dat een gevolg van internet kan zijn hè! En die SoupLounge ken ik sinds de laatste keer dat ik in Gent was ook..lekkere soep en niet duur inderdaad! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 25-03-13

Reageren op dit commentaar

Wat fijn Emmy dat deze ontmoeting is meegevallen!En aan de foto'ste zien hebbne jullie veel gedaan op deze koude lentedag. Gelukkig kregen jullie een dekentje want anders waren je billen bevroren,hahaha!Ik krijg er zo maar zin in om ook eens in Gent te gaan rondtoeren!!

Gepost door: magda | 25-03-13

Reageren op dit commentaar

een gat in mijn cultuur, nee niet Gent, daar geniet ik ook iedere keer weer van, de mooiste satd van 't land, wel MAX daar moet ik dringend eens naartoe

Gepost door: oma-moetje | 25-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.