31-01-13

Kleine dingen

De feesten zijn al een tijdje voorbij maar vandaag nog net voor we een nieuwe maand beginnen heb ik nog iets te vieren. Mijn verjaardag! Weer een jaar er bij. Toch kijk ik niet zo nauw naar de jaren maar wel het plezier het te mogen vieren.

Zo veel kleine dingen maken me gelukkig. Zoals met Kerstmis. Ik wou geen kerstboom meer zetten.   Toen dacht ik aan onze kleinste peuter die het wel leuk zou vinden. Ik liet hem zelfs helpen de ballen aan te geven. Het boeide hem niet lang, maar zijn glinsterende ogen maakten me dol gelukkig.

December 2012.jpg

Zoals ieder jaar schrijf ik heel wat kaarten met Nieuwjaar. Daarbij denk ik dat het aan de geadresseerden evenveel plezier geeft als dat ik zelf ondervind als ik een handgeschreven brief of kaart krijg.

Deze week kreeg ik een kaart terug dat ik naar een schoonzus in Frankrijk schreef. Zij stuurde me er wel een. Deze week belde ze zo maar eens omdat ze zich af vroeg waarom ze dit jaar geen wensen van ons kreeg. En zo zie je maar dat het eigenlijk geen verplichting is maar dat het wel plezier doet.

Het is pas een paar dagen geleden dat ik ze op borg. Eerst heb ik ze nog een bekeken. Allemaal even mooi!

Montages2.jpg

 

Ik kreeg zelfs "zomaar" enkele kaartjes. Daarbij dacht ik nu en dan ook "zomaar" een kaartje te schrijven. Nu zijn we echter druk bezig. Het nichtje die op de gelijksvloer woonde is verhuisd. Een van mijn kleindochters komt hier nu wonen. Er is altijd iets te doen bij een verhuis. Een paar dingen te herstellen een nieuwe laag verf en zo verder.

Op 7 januari mocht Emeron voor het eerst naar school en dat wilden we zeker mee maken. Na een week hadden we het geval dat ik eerder vertelde over wat er voor viel op school. Het duurde wel een week voor dat we van de schrik bekomen waren. Daarna is hij een week ziek geweest en nu is hij terug naar school. Ze hebben nu toch een bijkomende barrière voor de grote uitgang gezet. Zijn juf komt niet meer. Zou in verwachting zijn of zo? Wij weten niet wat er over te denken. Dit was wel een min punt in mijn positieve kijk.

Janvier 20132.jpg

We gingen deze maand naar Brugge voor het jaarlijkse ledensouper bij Vlaanderen Lusitania. Janvier 20133.jpg

De hevige sneeuwval dit weekend hield ons niet thuis. Het was een fijn weerzien met al onze vrienden. 

Janvier 20134.jpg

Sinds een hele tijd is op onze kalender de datum van 3 februari aangetekend. Dan zijn we uitgenodigd bij vrienden. Het word zeker weer een fijne dag.

En dan is het tijd om onze bagage klaar te maken. We gaan namelijk weer eens naar Zweden voor de doop van de kleine Enzo en de verjaardag van stiefzoon.

Daarna heb ik besloten werk te maken om afspraken vast te leggen met blog en facebook vrienden. Ook niet virtuele vrienden komen dan aan bod. En dan schrijf ik nu en dan ook "zomaar" een kaartje...

 

babbels-vriendinnen.gif


Weer één er bij

verjaardag-vogels.jpg

Ik ben weer eens jarig!

niet oud.jpg

* * *

Wel een beetje raar dat ik dit hier zelf plaats maar ik dacht dat het fijner is om jullie wensn onder iets vrolijks te krijgen.

Als ik straks even de tijd zou hebben plaats ik nog een postje.

Lieve groeten aan al wie hier langs komt Zoenen

15-01-13

Ongehoord!

Gisteren gebeurde er iets heel ergs! We verwachten echt een verklarend antwoord vandaag. We werden voor de middag naar school van Emeron(2,5) geroepen omdat hij tijdens de speeltijd van 10u vermist werd.

Ze hebben hem op straat gevonden! Hoe kon het kind zo maar buiten geraken als je bedenkt dat hij 1 zware deur, door een zaal en dan een nog een deur die normaal niet kan geopend worden zonder veiligheid systeem! Een raadsel. Iets dat NIET MAG of KAN gebeuren!

11-01-13

Nieuw begin

De feesten zijn achter de rug en ik ben er niet boos om! Met al die drukte geraakt men overhoop met zich zelf. 

Voor dat ik verder in het nieuw jaar ga wil ik nog even terug kijken op onze reis naar Zweden.

In september kwam er een nieuw kleinkind bij mijn stiefzoon R. Een jongen, en zo word de naam van mijn man ook in Zweden voortgezet.

Suede 2012 N0V 103.JPG

In November besloten we kennis te gaan maken met de spruit.

Twee uur vliegen en dan nog eens zoveel met de trein, tot Gävle, het midden van Zweden. Ik ben iedere keer verwonderd hoe vlot het ginder allemaal gaat. Vaste uren, geen vertragingen en verder vervoer van vlieghaven naar Centraal station op de minuut geregeld!

Wat men hier niet kan zeggen. Ik ondervond het nog niet zo lang geleden toen ik zelf naar een verjaardag moest in Diegem. En toen een vriendin van uit Brussel naar Brugge moest. Ieder moment kwam er een minuut vertraging op het bord tot er al weer 20min bij kwam en dan de mensen die gedurig van het kastje (spoor) naar de muur (ander spoor) gestuurd werden.

2013-01-10 Suede 2012 N0V1.jpg

Wat me vooral op viel was de dienst voor kind en mindervaliden. Overal aangepast in gebouwen en vervoer. Zelfs voor honden met hun baasje is er in de trein een speciale afdeling voorzien.

Het weerzien met de kleine familie was hartelijk. Wie had zo'n drie jaar geleden kunnen denken dat R. een vrouw zou nemen en dan nog twee kindjes te hebben in 15maand tijd!

Het was zacht weer. Het doet er steeds om als ik ginder ben dat het niet echt sneeuwt zoals het in deze periode hoort. De sneeuw viel pas een paar dagen na ons vertrek naar huis.

In de week dat we er verbleven hadden we een reisje per cruiser geboekt. In de winter gaan die reizen alleen naar Marienhamn (Finland) en terug. R. werkt er bij de veiligheidsdienst. Hij was al aan boord. Schoondochter J. werkt ook op de boot als banketbakkerin.

Samen met J., haar oudere dochter en de kindjes reisden we die dag per trein naar Stockholm. Om 17h zouden we aan boord gaan. Nog ruim de tijd om in het oude stadsgedeelte en verder te voet naar de aanlegkaai te wandelen.

2013-01-10 Suede 2012 N0V.jpg

Daar lag de enorme, mooi verlichte boot op ons te wachten. 046.JPG

Er was veel volk die vooral voor een nacht amusement en voor taxfree shopping mee ging.

Wij werden als VIP beschouwd en werden langs niet te drukke wegen naar onze cabines geleid.

2012-11-231.jpg

Voor schoondochter met haar dubbele kinderwagen was dat ook handiger. Gelukkig heeft ze goede hulp aan haar oudste dochter.

062.JPG

We aten in het restaurant,

2012-11-232.jpg

gingen de shops even bekijken

054.JPG

en bleven een groot gedeelte van de nacht in de Dancing van het schip. Wij dansten niet maar keken geamuseerd naar de bokkesprongen van de paren op de piste. Mensen van een gevorderde leeftijd(zoals wij) die geregelde klanten aan boord bleken te zijn en mannen en vrouwen op zoek naar een one night stand?

083.JPG

Tegen de morgen tuurde ik nu en dan eens door het venster om te kijken of ik niets zag. Alleen donker en nu en dan enkele lichtjes op een eiland. Verder de wit schuimende koppen van de golven die tegen de bootromp slaan.

2012-11-235.jpg

(R. voor en tijdens zijn services)

Om 7h op mijn GSM sta ik op en kleed mij aan. We hebben afspraak met R. na het ontbijt om de kapitein in de stuurkabine te ontmoeten. Daar kijk ik al naar uit.

We wandelen langs de gangen van het schip naar het buffet restaurant om te ontbijten. De hele weg zien we geen kat! Ik zeg dat iedereen zeker met een kater in bed ligt na een bezopen nacht.

Récemment mis à jour2.jpg

Maar het is toch maar beangstigend kalm hier. Het kan toch niet dat wij hier zo alleen aan boord zijn? Als ik mijn man vraag hoe laat wij afspraak hadden kijkt hij naar zijn GSM en zegt om 8 uur. Binnen een half uur dus...

Op mijn Gsm is het echter al één uur later. Hoe kan dat nu dat ons uur niet gelijk staat? Als R. eindelijk afkomt krijgen we de verklaring! We varen op een Zweedse boot en zijn in Finland, waar het uur niet op wintertijd staat. Mijn Gsm gaat automatisch van uur veranderen naar gelang de tijdzone van het land waar we komen. En zo waren we eigenlijk al om 6uur opgestaan! Hahaha geen wonder dat het zo rustig was.

2012-11-233.jpg

Deze morgen is het slecht en donker weer. Het regent en we zien niet erg veel buiten. Ik voel me niet zo lekker na het ontbijt en nu en dan is het alsof ik dronken ben. Ik vertel het aan mijn man en hij heeft er ook van. We zijn een beetje zeeziek!

We krijgen de rondleiding met R. na een leuke babbel met de collega's van stiefzoon. Een kijkje aan dek. Ook de cellen waar eventuele amok makers in opgesloten worden. Het zien van die geblindeerde deuren en kleine ruimte deden me aan iets ergs terug denken. (Verdwenen meisjes) Ik voelde me niet zo lekker hier bij.

Dan gaan we naar de stuurkabine, die de hele breedte van het vaartuig in neemt. Heel interssant daar. Je ziet een hele boel lichtborden die van alles weer geven. Zoals de snelheid, diepte van de zee, miles van en naar, windsnelheid enz...

Récemment mis à jour3.jpg

We mogen even op de foto met de kapitein en hij maakt ook een foto van ons. Een imposante ontmoeting, aan zijn gestalte te oordelen.

Daarna mogen we een kijkje nemen in enkele luxe kabine's. 

2012-11-234.jpg

Tenslotte gaan we shoppen in de tax-free winkel. We houden ons nog een tijd bezig bij de geldmachine's waar we nu en dan iets uit halen. Lekker meegenomen om nog een kleinigheid te kopen.

Nog een ontmoeting met de  Per Nyberg, charmezanger aan boord. Naar het schijnt is hij heel geliefd bij de dames. Sommigen deden al meerdere keren de reis en kennen hem dan al wat beter. Hij word overstelpt met geschenken en liefdesverklaringen.

2012-11-236.jpg

Nog een foto met deze zo geliefde man en dan is het tijd om onze bagage bijeen te rapen. Om 15 uur zijn we terug in Stockholm. Het regent en we kunnen niet te voet naar het station met de kleintjes. Geen probleem hier. De dubbele kinderwagen mag geplooid in de bagageruimte van de bus en we rijden in de over confortabele bus naar het centraal station. Daar moeten we een paar uur wachten tot de trein ons naar Gävle terug voert.

01-01-13

* * *

 

2012-10-29 Thuisreis 2012 TURKYE57.jpg