06-12-12

De Sint!

ezel en sint.jpgMijn kleinzoontje(2jaar1/2) heeft het gedurig over de Kerstman. Niemand vertelde hem zeker iets over die andere man die ook geschenken brengt.

Toen hij hier gisteren was en het nog maar eens over "papa Nojel" (de Kerstman) had, zei ik hem dat "de Sint" ook geschenken en snoep brengt. Ik zei dat hij een wortel en een klontje suiker in zijn schoen moest leggen voor de ezel van Sinterklaas. Hij keek me met grote ongelovige ogen terwijl hij met een al even ongelovige stem verwonderd "nee" zei. Het klonk als "maar neen toch, men legt toch geen wortelen in schoenen!" 

Ik vertelde nog dat hij dat 's avonds moest doen om dat de Sint komt terwijl men slaapt en dat zijn ezel dan die wortel en de suiker op eet en het speelgoed in de plaats legt. Hij luisterde goed.

Naderhand speelde hij nog wat en ineens vliegt hij naar achter en peutert een wortel uit de verpakking met soepgroenten. Ik kijf een beetje dat hij ginder nergens aan mag komen, waarop hij me, met een wortel in zijn vuistje antwoord:" Je mange des carottes comme un âne" (Ik eet wortels gelijk een ezel) Hahaha hij was al tevreden met een wortel! En zo grappig toen hij zei, wortelen eten als een ezel...

Sinterklaas kwam hier niet langs vandaag. Hij komt bijna het hele jaar door. Hij kreeg immers al genoeg snoep toen we terug kwamen van Zweden. En nu wachten we op de Kerstman.

Commentaren

schattig hoe zo'n kleintjes kunnen reageren
ja bij veel kindjes zal het gans het jaar door sinterklaas zijn en zeker bij kleinkindjes :-)

Gepost door: fotorantje | 06-12-12

Reageren op dit commentaar

Ja..zo klein nemen ze alles nog heel letterlijk. Maar ik zou z'n verbaasde snoetje weleens hebben willen zien toen je dat vertelde van die wortel in die schoen hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07-12-12

Reageren op dit commentaar

Ja Mizzd en die "neen toch" moest je horen! :-)

Gepost door: emmy | 07-12-12

lief hé dat de kindjes zo reageren,maar voor hun moet het geen sinterklaas zijn,want ze zijn een heel jaar door verwent hé Emmy

Twijfel aan de zon en de maan….
twijfel aan sterren in hun baan…..
twijfel aan de waarheid en de trouw…..
maar twijfel nooit aan m’n vriendschap voor jou!
Lieve groetjes en een dikke knuffel dolfijntje
Een fijne vrijdagavond en een leuk winters weekend

Gepost door: dolfijntje | 07-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.