29-10-12

Weer thuis (1)

Na acht heerlijke dagen van een speciale vakantie zijn we goed en wel terug in ons eigen "thuis" Lachen. Speciaal omdat het namelijk een fan reis voor de TV serie van "THUIS" was. Het was de eerste keer dat ze dit organiseerden en het was een waar succes! 

2012-10-29 Thuisreis 2012 TURKYE2.jpg

We vertrokken de zondag nacht in alle vroegte om op te stijgen om 6uur met bestemming Antalya. Ongeveer 3uur en half vliegen. Alles verliep vlot tot we bijna aan de grond waren. Op een scherm in het vliegtuig konden we alles nauwkeurig zien. Zoals hoogte, temperatuur, afstand, tijden van en naar, enz.

2012-10-29 Thuisreis 2012 TURKYE1.jpg

Toen we vertrokken was het nog donker. Het weer was hier zacht en we hoopten dat dit op bestemming ook het geval zou zijn.

Onderweg was het prachtig daar boven. We zagen een  heel mooie zonsopgang. Eerst een donker rode bol die stilletjes aan van rood naar oranje en van oranje naar geel kleurde. 

Wij kregen te eten en nu en dan keek ik naar het scherm hoe ver we al waren. Ik zag dat we nu al gauw zouden landen omdat het vliegtuig al aan het dalen was. Bij minder dan 600meter klapten de schermen toe en maakten we ons gereed door de stoel recht te zetten, ons vast te klinken, niet meer naar de wc enz...de gewone procedure bij elke landing.

Plotseling vlogen we door grijze wolken en het regende hard. Opeens sloeg de bliksem met een hevig gekraak tegen de romp. Iemand sloeg een gil . Er werd gescherst en gelachen. Waarschijnlijk van nervositeit! Toen nog eens geflits en krrrkkkk...Weer een gil en toen draaiden de motoren op volle toeren en we vlogen als een flits de hoogte in. De commandant trachtte ons boven het onweer te leiden maar we bleven in zwarte dichtgepakte waterwolken stijgen. We zaten in een hevige storm! Het vliegtuig schudde deed alsof het nu en dan in een gat viel.

Ik had al vast een schietgebedje gedaan en volgde iedere beweging van het toestel. Toen kregen we de melding dat we naarhet vliegveld van Dalaman vlogen, omdat het onmogelijk landen was op Antalya. Het was nog een half uur vliegen. We waren in noodtoestand. Het luchtverkeer werd  voor een tijdje stopgezet boven Antalya.

Het was een uitstekende commandant die ons veilig aan de grond zette. We zouden een uur blijven staan en wachten op een gunstig bericht of we naar onze bestemming konden gaan. Intussen was het een gedurig ja-neen spel of we wel of niet zouden moeten afstappen en of we naar de wc mochten. Dit alles omdat we intussen,door het omrijden, moesten bij tanken. Dat mag normaal niet met pasagiers aan boord. Wij bleven er op en mochten weer eens wel en dan weer niet naar het toilet. We kregen water als drank. Iedereen sms'te wel naar familie om de situatie uit te leggen. Ik ook!

De brandweer stond paraat.

2012-10-29 Thuisreis 2012 TURKYE.jpg

Toen we eindelijk terug vertrokken kon je een naald horen vallen! Zo stil was iedereen. Naderhand hoorde je hier en daar van regelmatige reizigers dat ze zoiets nog nooit mee maakten. Ook mijn man die al heel wat gereist heeft. De man van een echtpaar waar we bevriend mee raakten zei ook dat hij zich stoer hield voor zijn vrouw.

Voor sommigen was het een eerste vlucht. Die hadden meteen een avontuur en reisje bonus van Dalaman naar Antalya.

Verder hadden we het uitstekend. Tijdens het hele verblijf werden wij die van de "stormvlucht" genoemd.

2012-10-29 Thuisreis 2012 TURKYE3.jpg

(Verder verslag over het verblijf in de komende dagen.)

Commentaren

spannend begin
ik hoop dat het voor de rest vooral ontspannend was

Gepost door: fotorantje | 29-10-12

Reageren op dit commentaar

Que d'émotions ! Heureusement, tout c'est bien terminé.Très chouettes photos, mais ça, c'est comme toujours.

Gepost door: Mmyriam Van Linthout | 30-10-12

Reageren op dit commentaar

Jasses..dat was toch wel een vreselijk eng begin vind ik hoor..je zou er vliegangst van krijgen! Dat bonusreisje hadden ze wat mij betreft dan wel mogen houden..brrr eer ik weer had durven vliegen!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 30-10-12

Reageren op dit commentaar

Ik vlieg ook heel graag en hoe verder hoe liever, maar dan toch het liefst zonder die toestanden. Aan noodweer kun je weinig doen en al zeker niet als passagier. Gelukkig zijn jullie veilig geland en hebben jullie er een toffe vakantie beleefd.

Gepost door: Lucretia | 01-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.