01-10-12

Streepjes

Ik begin het stilletjes aan te begrijpen dat ik het beter een beetje kalmer aan doe. Zelfs ontspanning kan vermoeiend werken.

Daarbij denk ik aan de laatste weken waar ik huishoudtaken, dochters verhuis geholpen, kleinkind nu en dan in huis en dan nog proberen met vriendinnen op stap te gaan iets te veel van het goede waren.

Onlangs vertelde mijn vriendin dat ze het niet zo goed stelde en de dokter er haar op gewezen had dat ze het iets kalmer moest aan doen. Bijvoorbeeld één dag op twee iets plannen om te doen. De andere uit rusten.

 De jaren vliegen voorbij en we denken er niet bij na dat we daarbij meer in vitaliteit af geven. Al zien we er nog zo goed uit!

De stress doet alle kwaaltjes uitkomen. Zo heb ik last van mijn ogen. Ik verdenk er de vervuiling van de lucht, hier in de stad, van dat mijn ogen soms plakkerig zijn. Of wazig dat ik met er in te wrijven denk dat het zal beteren. Niets is minder waar. Sommige momenten zie ik zo klaar als helder water. Dat is dan als ik uitgerust ben, denk ik. Op andere momenden is het of ik geen steek zie.

streepjesbril.jpg

Het was toch even verschieten deze week. Ik dacht mijn ogen niet te geloven! 

We hadden een reis naar Zweden geboekt om het nieuwe kleinkindje te bezoeken. De data's die we kozen omdat ze goedkoper waren, kwamen echter niet overeen met de vrije dagen van stiefzoon. We wilden dit veranderen en gingen daarvoor ter plaatse naar het vliegveld.  We veranderden er tenslotte toch niets aan wegens de prijs die op de gepaste tijden het dubbele zou gekost hebben.

We reden met een bus van de LIJN (gratis) naar het vliegveld. Dit om de trein niet te moeten nemen, die al onmiddelijk duurder is als je berekend dat behalve het tarief van een ticket voor gepensioeneerden nog een oplage van 2,5€ per enkele reis moet opleggen voor het diaboloticket als je naar het vliegveld rijd.

De bus reed langs Laken, Strombeek, Koningslo, Vilvoorde, industriezone en een heel stuk door een minder gekende deel van de luchthaven. Dit om de bedienden van andere aanverwante locaties van het vliegveld op hun bestemming te brengen. 

Die dag was het geen mooi weer. Het regende en de storm begon op te steken. Ik keek zoals gewoonlijk goed naar alles wat er te zien viel langs deze onbekende weg.

Op de terugreis kwam het! Ter hoogte van Strombeek zag ik in de verte, in de tuin van een groot huis, een kudde zebra's. Ik wreef eerst over mijn ogen en keek of mijn bril niet vuil was. Het waren wel zebra's! Toch ongewoon, je zou hier in onze streken toch eerder verwachten om paarden te zien in plaats van zebra's? 

zebra.jpg

(Dit is een foto van internet geplukt)

Ik rook niet en had ook niet gedronken. Dan zou ik zeker ook het paard van Pipi Langkous met zijn bolletjes gezien hebben! Hahaha...En ik die dacht dat mijn ogen nu streepjes vertoonden in plaats van wazig te zijn.

Commentaren

Zebra's in een tuin? ja dat is inderdaad te gek om los te lopen :-)

Gepost door: liliane | 01-10-12

Reageren op dit commentaar

Het was inderdaad buitengewoon. Ik zie eigenlijk het nut er niet van in. Je kan toch niet per zeebra door de stad wandelen? Ik heb een reactie achtergelaten bij je fotoalbum Liliane. Hopelijk krijg ik een antwoord?

Gepost door: emmy | 02-10-12

Zo zag ik tijdens een wandeling door de Betuwe ineens ergens een paar kamelen staan in een weitje..toen dacht ik ook even dat ik iets aan m'n ogen mankeerde hoor! hahahaa!
Maar wat ik van de week las in de krant..heel veel mensen hebben zonder dat ze het weten suikerziekte..en daar kun je ook wazig van zien. Misschien je bloed eens na laten kijken?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

Ik heb deze week afspraak voor mijn ogen. We zien dan wel verder als ik iets anders mankeer.
Waahahaha kamelen dat is al even erg!

Gepost door: emmy | 02-10-12

zou zebravlees eten in de mode komen?

Gepost door: fotorantje | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

Bah daar had ik nog niet aan gedacht. Dat komt hier echter niet op tafel. Ook geen paardenvlees. Mijn man wil het niet omdat hij weet dat als je een paard dood maakt het je in de ogen kijkt en er tranen langs zijn wangen lopen. Triest.

Gepost door: emmy | 02-10-12

Een kudde Zebra's ? Da's idd heel ongewoon hier... Maar om ze nu direct te gaan opeten ... neen , BEDAAAAANKT ... ;-) !

Gepost door: Klaverke | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

Zoals mijn mama altijd zei: je mag alles doen maar altijd met mate want overdaad schaadt.
En natuurlijk worden we allemaal een beetje ouder en wordt alles een beetje zwaarder.
Dus uitrusten op tijd en stond is de boodschap.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

De mensen willen toch alsmaar meer excentriek doen! Straks hebben ze een olifant in hun voortuin staan!!
Ja Emmy we worden elke dag een beetje ouder en dat vergeten we wel eens met het gevolg dat we denken dat ons iets mankeert. Een beetje meer rusten dan vroeger is de boodschap.Maar daar geven we niet altijd graag aan toe .Nu met de wintermaanden voor de boeg zal dat gemakkelijker gaan want het weer is dan niet meer zo uitnodigend om buiten te gaan lopen of in de tuin te gaan zitten.

Gepost door: magda | 02-10-12

Reageren op dit commentaar

Ja, Emmy soms kan je twijfelen aan je ogen hé; maar net als jij vergeet ik soms dat ik 66 ben geworden. Mijne man zegt soms: jij denk zeker dat je nog 20 bent, nee dat denk ik niet, ik denk dat ik nog altijd 30 ben (hihi). Maar mijn lichaam denkt er anders over. Ik heb de laatste tijd ondervonden dat als je niet naar je lichaam luistert dan neemt je lichaam wraak met lumbago, spierkrampen, dikke lip en vallen!

Gepost door: Paulientje | 03-10-12

De commentaren zijn gesloten.