25-09-12

Niet helemaal

Ik vind het zelf zo spijtig dat ik er mee ophield op mijn blog te posten. Vooral omdat ik weet dat, uitgezonderd, medebloggers er ook familie en vrienden, zo nieuws over mij vernemen.

Ik heb al meerdere keer een postje in elkaar trachten te flansen maar iedere keer deed ik het terug weg omdat het mij niet aanstond.

Ik kom niet goed overeen met mezelf. 

In de afgelopen weken heb ik heel wat gedaan. Zoals een ontmoeting met Nana in Turnhout en de dag daarop met Bientje hier in Brussel. Twee fijne dagen.

In Turnhout wandelden we de kaartspelroute, het begijnhof en bekeken hier en daar nog andere bijzonderheden.  We liepen door de winkelstraten, het park en ook het begijnhof.

In een outlet winkel kocht ik mij een vestje. Lichtgrijs met kant bestekt. Het rare aan dat vestje is dat het met opzet een vuile schijn aan de randen heeft. Ik heb het mijn "schoon, vuil, vestje" gedoopt. Hopelijk zullen anderen niet denken dat ik er vuil bij loop.

Septembre 2012.jpg

* * *

Met Bientje was het anders. Ze had afspraak in een Brussels ziekenhuis. Ik had beloofd haar gezelschap te houden en nadehand iets gaan eten. Ze moest echter na de middag terug in het ziekenhuis voor een ander onderzoek. Tussen de twee gingen we de stad in. Het was alsof ik haar gids was bij een korte trip met een groep. Rechts heb je...en links zie je...Ik troonde haar mee naar enkele gekende plaatsen in het centrum.

We aten bij een Chinees en gingen terug naar de afspraak. Daarna besloten we nog koffie te drinken in de buurt van het Zuidstation van waar ze dan gemekkelijk de trein naar huis kon nemen. 

We babbelden veel en vooral veel gelachen. Ze zeggen dat lachen gezond is. Wel, ik denk dat ik die dag voor een hele poos gezondheid op gedaan heb.

Septembre 20121.jpg

* * *

Andere bijzondere momenten waren toen we naar boterhammen in het park, naar Guido Belcanto gingen zien, in Schaarbeek naar de rommelmarkt en de ballonnenparade met Emeron.

Septembre 20122.jpg

Nog naar "piQniQ in het park" aan de voet van het Atomium.

Septembre 20123.jpg

Bezoek van twee dames uit Zweden. Jaarmarkt in onze gemeente.

Beetje zorgen aan mijn hoofd die met alles en nog wat bezig is. Vooral over anderen!

En dan de verhuis van mijn dochter. Helpen inpakken, uitpakken en het vroegere huis een flinke beurt geven. Intussen nu en dan Emeron in huis voor een dag en een nacht.

Septembre 20124.jpg

Vermoeidheid, bezorgdheid die nu stillaan weg ebt door de goede afloop van alles.

* * *

Het laatste nieuws dat we nu nog hebben is de geboorte van het kleinkindje in Zweden.

Enzo Fonte-002.jpg

We stonden zondag in het station om naar Brugge, het fado aperitiefconcert van Vlaanderen-Lusitania, bij te wonen, toen de gsm rinkelde. Hallo het is een jongen, Enzo heet hij! Verder niets want de mama was nog maar pas bevallen. Farfar (grootvader mijn man) stond daar weer tranen van geluk te wenen.

Septembre 20126.jpg

Die dag wilden we naar de laatste grote rommelmarkt van het seizoen, op het Zand gaan en het combineren met het aperitiefconcert. We kuierden even rond. Toen begon het te regen.

Septembre 20125.jpg

Het concert was naar mijn zin. Twee glazen wijn, meeslepende, nostalgische fado en ik raakte warempel in een romantische bui. Dit gevoel ging vlug over toen we terug naar het Zand gingen. Het regende nu zonder ophouden. De wind werd sterker en het was koud. We gingen dan maar terug naar huis.

* * *

Oh ja ik vergat nog te vertellen dat ik met een vroegere schoolvriendin naar Knokke ging. Zij had afspraak met haar vroegere schoolvriendin die ze niet meer zag sinds 50 jaar! Na de middag hadden we dan weer afspraak bij mijn hartsvriendin Rosa voor de koffie. Het weer en de sfeer viel geweldig mee. 

Knokke Myriam VL.jpg

Commentaren

Zie je wel dat je je blog niet mag wegdoen!! Nu vertel je het allemaal in één keer .Maar je had stof voor een heleboel postjes! Bij dat laatste bezoek: ik had er wel willen bijzijn ,hihi!Kan het zijn dat ik twee dametjes ken buiten Rosa natuurlijk?
En niet te vergeten: van harte proficiat met de geboorte van Enzo!!

Gepost door: magda | 25-09-12

Reageren op dit commentaar

Deze blog weg doen zou ik nooit gedaan hebben hoor Magda! Mijn babbelhoekje is mijn troetelkind, mijn toeverlaat!
Eender welk ander blog heb ik al begonnen en weg gedaan, maar nooit deze. Een keer heb ik spijt gehad over een fotoblog.
Of jij een of meerdere van die vriendinnen kent? Rosa zeker. Een andere was een korte tijd bij ons op school. Later ging ze naar de Rijks. Haar vriendin kent ze van school in Eeklo. Op FB zie je hun namen ;-)

Gepost door: emmy | 26-09-12

Wat magda ook al schrijft..je had hier wel een week postjes van kunnen maken! je maakt het jezelf veel te moeilijk emmy..blog gewoon zoals jij zelf wilt..het hoeft niet allemaal hoogstaande literatuur te zijn..dat zijn blogs toch nooit? haha!
Je maakte veel mee..en vind het leuk bientje zo nog eens te zien..is voor mij ook al lang geleden dat ik haar nog zag!
Liepen die a.s. moeders in jouw en mijn familie wéér tegelijk op alledag? en jullie hebben alwéér gewonnen..mijn nichtje wordt vrijdag ingeleid als het kindje er dan nog niet is..en het zal wéér een meisje zijn..zoals het bij jullie weer een jongetje was hè haha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 25-09-12

Reageren op dit commentaar

Dat was het nu juist Mizzd, een hele week postjes maar daarvoor heb ik de tijd niet om iedere keer te vertellen wat er door mijn hoofd gaat.
Nu heb ik nog wel iets te vertellen hoor. Eerst deze post laten lezen!
Ja die baby's in jou en mijn familie volgen zich telkens weer op.
Dat ze bij jullie altijd later komen is juist typisch voor meisjes die laten net zoals vrouwen steeds op zich wachten ;-)) hahaha.

Gepost door: emmy | 26-09-12

proficiat met de kleinzoon! wat een lieveke

Gepost door: fotorantje | 26-09-12

Reageren op dit commentaar

Nee..nog niks gehoord van nichtje..ze moest vandaag voor een hartfilmpje als er nog niks aan het gebeuren was..maar het wordt inderdaad dus vandaag of morgen, dat staat in ieder geval vast hehe.

Gepost door: mizzD | 27-09-12

Reageren op dit commentaar

uitgebabbeld Emmy ?

maar jij wil alles in één keer vertellen..

neem de draad weer op , zou ik zeggen

groeten

Gepost door: willy | 27-09-12

Reageren op dit commentaar

Amai, zo druk! En dan nog zeggen dat je niets te schrijven hebt! :-) Het was heel gezellig in Turnhout maar dat is een uitstapje met jou altijd.

Gepost door: Nana | 18-10-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.