17-08-12

Weekend?

aout 2012 (157).jpg

Nu we ons eigenlijk niet meer moeten blij maken over het feit of het gewone werkdagen of weekend is, heb ik toch altijd het gevoel van vakantie als het weekend is. Iedere keer stel ik me er heel veel van voor en toch doen we meestal niets speciaals.

Zo ontwaakte ik, woensdag, op 15 augustus weer vol verwachting over wat we die dag zouden doen. We hadden niets op het program en ik begon verveeld op mijn toetsenbord te tokkelen. Was er nergens markt? Of zou ik voostellen om naar Banneux te gaan en eens zien hoe de traditionele Mariadag daar geviert werd? Naar zee gaan zag ik niet zitten. Te veel volk als we daar naar toe gaan met de trein. En met de auto ook niet te doen om parking te vinden. 

Ja ik ben een zeurkous geworden als het er op aan komt om ergens heen te gaan. Het komt wel door de warmte. Ik kan er helemaal niet meer tegen.

Terwijl ik zo voor de pc zat zie ik dat er mail binnen komt. "Zin in koffie? Als je niet weet waarheen ik ga naar..."

Het bericht kwam als gegoten. Onmiddelijk afgesproken en weg waren we. Ik had immers al heel lang weer eens mijn blogvriendin willen terug zien! 

We hadden afspraak in Mendonk-Wachtebeke in de St. Bavohoeve. Het was er druk maar we hadden een mooi plekje aan de rand van het speelpleintje. We genoten met het zien hoe een bende peuters zich bezig hielden. Hahaha het ging er soms hard aan toe.

Aout 20122.jpg

Op het einde van den hof is er een aanlegsteiger voor kleine bootjes en cano's. Als er een boot voorbij vaarde was het alsof hij door de weide reed. Nu en dan kwamen er een hele groep mensen langs deze kant binnen. 

Aan de voorkant waren het de fietsers die binnen stroomden. Het eetcafé ligt immers op een fietsroute.

De hele namiddag zaten we gezellig te babbelen en daarbij eten en drinken. Voor de vorm dronken we ook koffie, Knipogen daar ging het toch om hé. 

aout 2012 019-002.jpg

 Voor we afscheid namen wou ze me nog eens op de foto en had goed de plaats gekozen!

14-08-12

Bloementapijt

Het bloementapijt (klik) is bijna klaar! Om de twee jaar kan men het bezichtigen op de grote plaats van Brussel. We gingen al een kijkje nemen. 

P1060661.JPG

P1060664.JPG

P1060665.JPG

Het tapijt en het feest die er bij hoort staat in het teken van Afrika dit jaar.

P1060670.JPG

P1060671.JPG

P1060666.JPG

11-08-12

Toerist

Twee vriendelijke en oudere mannen tegenover ons in de metro vragen ons glimlachend: "Toerist?"

"Neen maar we hangen de toerist uit!"

Gisteren besloten we toch eens tot aan het Brussels strand te gaan. Het was al jaren geleden. Eigenlijk niet zo leuk. Te veel lawaai, te veel drank, eet en winkelstalletjes en te weinig strand.

Ik heb het liever rustig op het strand. Hier lijkt het eerder op een Braziliaans of Cubaans dans en muziekfestival. De jongeren vinden het wel fijn om er te gaan dansen en drinken.

We besloten dus maar verder te reizen. Het ging naar de Zuidkermis. We gingen er, op het terras van een Spaans Café, een stukje eten en kijken naar de massa kleurrijke voorbijgangers. 

Door het plastieken afdak zagen we vliegende en gierende mensen op één van die sensatie gevende molens. Brrrr...niet te geloven dat ik ooit ook op soortgelijke molens gezeten heb. Nu vind ik het absurd.

Vandaag deden we het iets rustiger aan en gingen naar de wekelijkse markt in St. Gillis Brussel. We kuierden even rond, kochten er fruit en olijven. 

P1060634.JPG

We zagen er een oud café en dachten dat dit nog een echt Brussels bruin café was. Het leek er gezellig en besloten er koffie te drinken. Ik koos er voor, ondanks het terrasjes weer, om binnen te zitten en rond te kijken. De uitbaters waren geen Brusselaars maar...Portugezen. Het zat er vol Spanjaarden en we raakten aan de praat met een Algerijn die een plaatsje voor ons aan zijn tafel maakte.

Na deze gezellige pauze gingen we nog een straatje om, om de metro te nemen. We kwamen toen langs een vreemd uitziend winkeltje. Het stond er vol en we wrongen er ons tussen om te zien wat er te koop was. Vreemde eetwaren. Er was een soort toog waar de kassa op stond en we zagen dat sommigen aan het eten waren. Dat noemen ze hapjes op zijn Colombiaans! Dat wilden we wel eens proeven.

Verscheiden worsten zoals chiorizo en andere soorten worst en patatten in de pel of empenadas. In een mandje geserveerd om uit het vuistje te eten. Een pot met een pikant huisgemaakte saus dat je er op kon doen. Ik vond het hartig, origineel en niet duur.

Ik durfde er spijtig genoeg geen foto nemen maar buiten kon ik me niet meer in houden er toch één te maken.

P1060635.JPG

Klik op de prent voor meer uitleg.

Als dit geen toeristische uitstap was! Het leek wel een stukje wereldreis.

08-08-12

Einde

De laatste dag van mijn 365 dagen project. (klik)

Dit is het einde van één jaar, 365 dagen, foto's posten. Niet zo gemakkelijk als men denkt zelfs al waren het soms foto's uit mijn archief.

 Ik ben al aan het bestuderen wat ik nu zou doen. Een 52 weken project of nog eens 365 dagen?

Of 7dagen van de week foto's op thema X 52 = 364dagen? Ik ben aan het uit "dokteren" of ik dat wel aan kan Onbeslist  

P1050811.JPG 

 

03-08-12

Sproeten ~ Taches de rousseur.

 

Sproeten zijn de verroeste uiteinden van stalen zenuwen!

 

fifi-brindacier.jpg


Les taches de rousseur sont les extremité rouiller de nerfs d'acier!