23-07-12

Isolatiemateriaal?

Vele keren zat ik voor mijn virtuele bladzijde met mijn klavier onder de hand. Geen letter, geen woord kwam er uit. Mijn hoofd leek weer eens met isolatiemateriaal gevuld. Ik wil wel vertellen maar het geraakt er niet uit.

Toen we thuis kwamen van het zo geslaagde Portugees feest in St.Gillis Brussel, kreeg ik die avond nog nieuws van mijn dochter. Terwijl wij aan het feesten waren zat zij op de urgentie dienst van het ziekenhuis. Ze had een thrombose in de nek (Vena jugularis externa). Een klonter bloed van iets meer dan 2cm.

Iets dat een mens al gauw bang maakt en nog banger als het om je kind gaat. Ze is nu al een maand in behandeling. Bijna alle twee dagen bloedonderzoeken, de andere dagen bij de dokter of in het ziekenhuis om de gepaste medicatie te vinden. Het gaat intussen wel beter maar nog altijd in het oog te houden.

We gingen een dag naar Middelkerke waar mijn dochter en kleindochter een korte vakantie namen om hun zinnen te verzetten.

Middelkerke 11juli 2012.jpg

Mijn kleindochter is intussen gediplomeerd als dokter in de geneeskunde. Nu nog enkele jaren specialisatie studeren!

Haar zus behaalde haar diploma logopedie en mijn kleinzoon heeft zijn rijbewijs.

Een reeks van positieve en negatieve dingen wisselen zich zo af.

Toch is het niet dat we daarom niet verder doen. Nu en dan hebben we Emeron in huis. We kregen bezoek van stiefzoon met vrouw en kind. Schoondochters oudste dochter was mee. We deden een paar wandelingen door de stad en ik ging met het meisje het Atomium bezoeken.

Photos Juin 20126.jpg

Photos Juin 20125.jpg

Eindelijk kon “nono” samen met zijn twee zoons en hun kinderen op de foto. Het was toch een heel karwei eer ze er allemaal deftig op stonden. Als de een er goed op stond was de ander er niet echt bij. En in september komt daar nog een spruitje bij. Wat het is weten we niet.

Juin Suedois BXL Em.jpg

Juin Suedois BXL Em1.jpg

Normaal had ik een afspraak gepland met een blogster die naar Brussel kwam. Deze ging niet door en werd verzet naar september. Ik kijk er al naar uit.

En dan hadden we ook nog het zomer bal bij de Portugese vereniging in Brugge. Dit keer met een varken aan het spit. Het weer deed niet mee maar dat versomberde onze stemming niet. De zomer bleef uit dit jaar en dat zijn we nu stilletjes aan gewoon geraakt.

baile com porco.jpg

Ik telefoneerde, met mijn hartsvriendin en mijn dochter kwam natuurlijk ter sprake. Zij had bijna even slecht nieuws over haar zoon. Het is alsof we bijna alles op de ongeveer zelfde momenten delen in ons leven.

Volgende maand hebben we weer bezoek uit Zweden. Twee dames…

Een andere vrolijke noot is dat ik een reis naar Turkije geboekt heb met de acteurs van THUIS!

Verder nog ander nieuws. Rond de nieuwjaardagen voelde ik me niet te wel en had paniek aanvallen over mijn zusje in Afrika. Ze was toen al een jaar weg en ik hoorde helemaal niets meer van haar. Ik stelde me van alles voor. Tot ik haar dan toch eens hoorde en het goed met haar bleek te gaan. Een hele opluchting. Toch hadden we bij haar vertrek, niet zo een goede verstandhoudingsband.

Tot ik nu verleden week vernam dat ze terug in het land was. Ze werd echter niet met open armen ontvangen door iedereen. “Dakloos in eigen land”. Zo vernam ik nog maar eens hoe triest de omstandigheden voor hulp aan eigen volk hier in ons zo gulle land zijn.

Ze had maar een strohalmpje nodig om haar aan op te trekken om er niet onder uit te gaan. Niemand reikte het haar. Ze kreeg het wel toegestoken maar als ze het wou grijpen trokken ze het terug. Zo kwam ze bij ons terecht. Op een paar dagen is ze al een paar kilo’s bij gekomen en het duurde minder dan een week voor ze weer op eigen krachten haar eigen weg gevonden heeft. Erger dan alleen in de Afrikaanse bush kan het niet zijn. Het is maar in nood dat je, je echte vrienden kent. Ik hoop nog dat ze haar ervaringen eens zal kunnen vertellen in een dagboek.

Ik voel me weer goed want de belofte die ik ooit aan mijn mama deed maakte ik een heel klein stukje goed.

Ik kreeg deze week bezoek van mijn jongste kleindochter. Het was haar verjaardag geweest en ik had haar nog niet gezien om een geschenk te geven. Ik heb ook iedere keer iets dat ik opzij leg als geschenk als ze toevallig eens zou komen. Dit keer waren het mokken om zelf te beschilderen. Samen met haar en mijn zus maakten we er ieder een. 

Juillet 2012.jpg

Commentaren

Aah..maar nu is alle glaswol en purschuim toch uit je hoofd verdwenen dan toch even...een heel mooi en duidelijk verslag van al je beslommeringen, zowel goed al minder goed, van de afgelopen tijd..we zijn weer helemaal bij! :-)
Veel beterschap gewenst aan je dochter!! hoop dat het met de juiste zorg helemaal wer goed zal komen met haar!

Leuke fotocollages..die doen het altijd goed om te bewaren voor later hè..vooral als de kinderen nog klein zijn..dat wordt later leuk om terug te zien! :-)))
En er komt in september nog weer een kleintje bij? Hier ook..een achternichtje! ( we mochten al weten wat het werd)..wat toevallig hè..toendertijd met Emeron ook al!

Fijn dat je je zusje kon helpen..hoe zelfstandig ook, een toegestoken hand wordt toch altijd heel erg gewaardeerd denk ik..en hopelijk kan ze van lieverlee dan ok weer verder met haar leven..met wellicht een betere band met haar zus emmy hè! ;-)

Neem maar niet té veel hooi op je vork hoor emmy..en schrijf je zorgen en blijdschap gewoon meteen hier van je af hè..dan stapelt het niet zo op daar boven in dat hoofdje van je..al dat isolatiemateriaal is nergens voor nodig nu..het is hier 25 graden inmiddels..al warm genoeg! :-D
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-07-12

Reageren op dit commentaar

Het doet goed een woordje van begrip te krijgen over wat ik hier schreef. Ik twijfelde er over als ik het wel ging doen want er lezen er mee die het helemaal niet goed vinden wat ik doe. Je weet wel die eeuwige vetes over toen en hoe en wat...
Nu denk ik eigenlijk dat ik volwassen ben en nog doe wat ik zelf wil doen en voor wie!
Ik maak er mij eigenlijk niet echt druk over ;-))
Het leven is al kort genoeg om het zich zelf zuur te maken.
Leuk hé dat we samen weer een baby in de familie verwachten. Bij ons is het te verwachten voor eind september in Zweden. Naar het schijnt zagen ze weer niet wat het was. Misschien weer een meisje?

Gepost door: emmy | 23-07-12

Och..als we ons wat aan moesten trekken van wat een ander allemaal vindt..pff..laat een ieder het voor zichzelf uitmaken hè..da's vaak al moeilijk genoeg!
Ik schrijf ook niet álles op m'n blog wat me bezig houdt, maar wél veel..als ik zélf vind dat dat nodig is..míjn blog, míjn keuze..zo moet het zijn hoor emmy! :-)
Hou jullie goed!

Gepost door: mizzD | 23-07-12

zo Emmy, dat is heel wat
ik hoop dat het met je dochter vlug terug in orde komt

leuke foto's van nono en z'n nakomelingen!

wat leuk samen met je favoriete acteurs op vakantie

wat een rare toestand voor je zus, gelukkig kon ze bij jou terecht

geniet van deze zonnige week Emmy

Gepost door: fotorantje | 23-07-12

Reageren op dit commentaar

Hey Emmy, idd wat downs op je blogje maar ook veel ups! Je moet wel een druk leven hebben met al dat familiebezoek! En wat een fijn vooruitzicht om met thuis naar Turkije te mogen!
Groetjes

Gepost door: christa | 25-07-12

Reageren op dit commentaar

Schattige kleinkindjes en mooie foto's. Het blijven steeds mooie herinneringen, ook voor hen natuurlijk.
Ik hoop voor je dochter en voor de hele familie dat alles snel in orde komt.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 25-07-12

Reageren op dit commentaar

Yes, bbq-en en daarna dansen en spelen. Hmm... Emmy is een leven genieter, een echte burgondier!

Groetjes

Gepost door: Hallo | 31-07-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.