19-03-12

Weer verder

Sinds we terug zijn van onze korte vakantie hebben we weer aan honderd in het uur, geleefd. Ik kom er bijna niet toe om een postje te schrijven zo druk lijkt het weer tegenwoordig.

Emeron komt nog wekelijks voor een paar dagen en soms voor de nacht er bij.   De dagen er na heb ik tijd nodig om weer bij te komen. De dagen lijken me veel te kort voor alles wat ik zo nodig wil doen.

Op 10 maart waren we in Brugge voor het Braziliaans feest bij Vlaanderen Lusitania. We hebben ons weer eens laten gaan, na een hele dag in Brugge gewandeld te hebben.

Brasil a Bruges.jpg

 

Zelfs al postte ik intussen niets toch ging ik blogjes lezen. Zo zag ik dat het wijvenweek bij Chrissebie geweest was. Leuke vertellingen, die veel op mijn eigen leven gelijken. Zij kan het echter heel grappig naar voor brengen.

Mizzd steeds op wandel en Magda die, lentekriebels krijgt, om huis en tuin voor het mooie weer klaar te maken.

Lentekriebels had ik vandaag ook. Mijn man zat echter weer met zijn handen aan het hoofd te denken hoe pijn zijn hoofd en nek wel deden. Ik word er soms lastig van hem zo futloos te zien zitten. Ineens zei ik dat hij in plaats van aan pijn te denken hij tegen zich zelf moest zeggen: ” Wat zou ik kunnen doen vandaag”. Het dan ook doen en als hij daarna pijn heeft een pijnstiller nemen.

Hij nam het goed op, sprong recht en stelde luid op de vraag: “ Wat kan ik doen…(even nadenken…) een pijnstiller nemen. Hahaha we schoten alle twee in een lach. Daarna ruimden we samen zijn rommel van de kamer naar de zolder op. Ik ververste de lakens van de bedden, stofzuigde en verzette nog een hele boel huiswerk.

Ook bij Nana, Lucrèce, Liliane en nog anderen, tussen hun linken, ging ik deze dagen lezen.

Op Facebook heb ik dan mijn vrienden en familie die ook veel te vertellen hebben. Zo kwam ik te weten dat mijn schoonzus uit mijn 1ste huwelijk twee hartaanvallen kreeg. Ze is nu iets beter. Het was toch een klap te beseffen dat onze, of beter gezegd mijn generatie, aan de beurt is. Wij huwden bijna tezelfdertijd, we hadden samen kinderen. We deelden zo veel momenten samen in het leven. Maar deze periode zou ik toch nog willen rekken…

Het is wel waar dat er tegenwoordig geen tijd of leeftijd op “het einde” staat. Zo veel jonge mensen gaan er.

Toen stond de wereld stil bij het vernemen van dit trieste ongeluk in Zwitserland. Er zijn geen woorden om die mensen die een dierbare verloren te troosten. Daarbij denk ik ook aan andere mensen die iemand plots verloren door een ongeluk of ramp.

Het leven moet echter verder gaan. Laat ons daarom zo veel mogelijk met onze kinderen en familie bezig zijn.

Met drie van mijn kinderen, schoondochter en drie van de kleinkinderen gingen we naar de Carnaval in Zaventem. De kleine had zoiets nog niet gezien en keek zijn ogen uit. Vooral de snoepjes die zo maar te grabbel gegooid werden vond hij leuk. Toen hij er een tegen zijn voorhoofd kreeg was hij wat minder enthousiast. Ik kreeg een mep in mijn gezicht toen mijn dochter iets trachtte te vangen en ik had binnenpret bij het zien van haar paniekerig gezicht.

Mars 2012.jpg

 Zij had een appelcake en eclairs zelf gebakken voor na de voorstelling. Ik voelde me die dag enorm gelukkig zo met zijn allen samen.

Op een vorige zondag ging ik naar de markt met kleinkinderen.

divers mars 2012 007.jpg

Mijn kleindochter L. was er ook bij. Nu en dan zie ik haar weer eens. Ze is lief en bijzonder aanhankelijk.

Deze week slenterde ik op mijn eentje op het hobbysalon Creativa. Er was veel te zien. Na een paar uur sleepte ik me doodmoe naar huis.

 Gisteren telefoneerde ik bijna een uur lang met mijn vriendin uit Knokke. Zij ziet bijna niet meer maar heeft nu wel een pc speciaal voor haar aangepast. Een maal per week krijgt ze les. Nu kan ze mailen en op mijn blog lezen. Ze vertelde hoeveel plezier ze er aan beleefde en was heel blij met de mails dat ze van Magda, die ze al van vroeger als stadsgenoot en buur kende, kreeg. Ik denk dat het vooral PPS zijn.

Commentaren

Wat een avontuurlijk leven hebben jullie en blijkbaar een formidabele familie. Geniet er vooral van.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 19-03-12

Reageren op dit commentaar

Hey Emmy,
Telkens ik je blogje lees, merk ik terug wat een levenskunstenaar jij bent! Jij geniet met je ventje, met je kleinkinderen. Zalig om zo'n grootmoeder te hebben lijkt me! Ik hoop dat ik ooit ook zo'n grootmoeder zal zijn!
Je kinderen en kleinkinderen hebben geluk met zo'n prachtig mens in hun familie!
liefs

Gepost door: christa | 19-03-12

Reageren op dit commentaar

druk zoals altijd bij jou hé Emmy, maar dan voel je ook dat je leeft hé, en daar moet iedereen van genieten, zelfs met hoofdpijn ;-)
die hoofdpijn zal wel voortkomen van z'n nek, dat hangt allemaal samen, heel lastig, zolang het maar niet ook op de maag slaat want dan jakkes
Gezellig om zo met de kleinkinderen op stap te gaan
En nu met het mooie lenteweer zal je ook wel niet binnen te houden zijn

Gepost door: fotorantje | 19-03-12

Reageren op dit commentaar

Enorm leuk die laatste foto..je geluk straalt van je af hoor, zo tussen je kleindochters! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 19-03-12

Reageren op dit commentaar

Fijn dat je een gezellige periode kende ,na de wintermaanden doet dat wel deugd hé ! En na dat weekje zon kan je er ook weer tegen ! En die foto met je kleinkinderen,kan ik meevoelen.Je groeit van trots tussen dat jong geweld.
Ja ik kreeg op een dag een pps met een klein tekstje van een onbekende. Ik had een vermoeden en mailde terug ben jij R uit K en ze bevestigde dat en vroeg om mooie pps'en door te sturen. Ze was zo fier als een gieter dat ze nu met een pc kon werken en er ook les in kreeg. Dat zal zeker verstrooiing geven voor haar en uiteraard stuur ik haar af en toe een pps.

Gepost door: magda | 19-03-12

Reageren op dit commentaar

Ja Emmy, zo te lezen druk druk druk. Ik heb net genoeg tijd om postjes te maken maar amper om er te gaan lezen. :-) Binnenkort maak ik graag tijd voor jou hoor. :-)

Gepost door: Nana | 20-03-12

Reageren op dit commentaar

rust zacht lieve kindjes

Waarom zijn er zoveel vragen
waarom is er zoveel pijn
waarom zijn er zoveel dingen
die niet te begrijpen zijn.
dikke knuffel dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 22-03-12

Reageren op dit commentaar

Je holt soms ook bijna jezelf voorbij Emmy, zoveel dingen waarmee je bezig bent. Maar ook een leuke familieactiviteit. Da's pas genieten he. En zeg wat je wilt, maar je hebt tonnen energie. Lieve groetjes.

Gepost door: stefanie | 25-03-12

Reageren op dit commentaar

Een goede vriend is als een klavertje vier;
moeilijk te vinden,
maar brengt geluk als je er een hebt.

Een fijn begin van de nieuwe week wens ik jou
Liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 26-03-12

Reageren op dit commentaar

De volgende dagen
springen alle hazen
ze hebben het razend druk
want het is bijna Pasen!

lieve groetjes en een fijne zondag voor jou
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 01-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.