13-03-12

Vakantie(3)

Maandag: ” Hadden we gepland om naar mijn man zijn jeugdvriend B., te gaan die in Cagnes sur mer woont. Hij heeft er een appartement op de dijk. Daar weer heerlijk genieten van aperitief en eten op het grote terras onder de luifel en zicht op zee.

save photo a Nice 078.JPG

save photo a Nice 085.JPG

 B. verloor zijn vrouw een paar maanden geleden aan borstkanker. Jaren er voor had ze al een hersenbloeding gehad en was half verlamd. Dapper ging  ze er tegenaan en kon zich aardig zelf behelpen. Ik miste haar wel toen we daar samen zaten.

Wat ik goed vond is dat je ginder met €1 van Nice tot naar Cagnes kunt reizen, met het openbaar vervoer. Hier kost het al meer dan 2,5€, alleen in de stad! Je mag ook tot 75 minuten met hetzelfde ticket verder reizen. Hier is het na één uur ongeldig.

Het was weer een super mooie dag.

Dinsdag: “Nog een grote wandeling door het oude stadsgedeelte Vieux Nice, we aten weer op de plaats waar we al enkele keren waren. Dan een wandeling langs de Promenade des Anglais tot aan de oude haven. Daar is het met de jaren al veel verandert. Nu liggen er grote mooie boten aan de kaai. Het ziet er niet zo typisch meer uit zoals ik het vroeger gekend heb.

Nice 20121.jpg

 

Wij liepen nog eens langs bij een gekende confiserie en keken hoe ze fruitsnoep maken. Ze hebben er een atelier waar ze gekonfijt fruit en confituren maken. Confituren en gekristalliseerde  bloemblaadjes. Er is heel veel te zien. Geweldig duur is het naar mijn gedacht toch.

Nice 2012.jpg

 

Woensdag: “nog vlug enkele inkopen gedaan met dingen die we hier niet gemakkelijk vinden en dan was het tijd om naar huis te vliegen.

We waren eigenlijk naar Nice gegaan om mijn schoonzus wat bij te staan nu ze haar oudste zoon een paar maanden geleden verloor en waar ze moeilijk over heen komt.

Tot mijn schaamte moet ik toegeven dat we niet veel bij haar waren. We namen, echt, zelf vakantie.

Nice 20122.jpg

 

Al dat aperitieven en restaurants wogen zwaar op mijn heupen. 1,5kg op acht dagen was toch te veel! En krijg het er nu maar weer af!

Dit weekend waren we weer op stap. En het verbeterde er niet op.

Commentaren

whaw, woon daar maar zeg, dat is genieten, of zouden ze dat zelf niet meer zien hoe mooi het er is

die heupen dat komt wel weer goed, beetje veel met Emeron spelen en gaan wandelen :-)

Gepost door: fotorantje | 13-03-12

Reageren op dit commentaar

Mja..je moet soms toch ook eens voor jezelf kiezen hè..als je zelf geestelijk en lichamelijk vermoeid bent en niet lekker in je vel zit, hebben anderen ook niks aan je. Nu heb je lekker energie op kunnen doen en kun je er weer goed tegen..en óók anderen weer bijstaan.
Je had wel enorm mooi weer daarginder..het leek me een heerlijke korte vakantie hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-03-12

Reageren op dit commentaar

Emmy jezelf eens verwennen kan geen kwaad en het is zoals Mizzd zegt,als jij je goed in je vel voelt dan kun je gemakkelijker anderen ook eens bijstaan. Ach je schoonzus zal ook niet verlangd hebben dat je elke dag bij haar zat.Als je die foto's ziet dan heb je zeker en vast genoten van het mooie weer en dat kunnen we hier allemaal wel gebruiken na de wintermaanden.
Enne ..weeral op de boemel het afgelopen weekend? Vetellen maar!

Gepost door: magda | 14-03-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.