04-03-12

Vakantie(2)

Zaterdag: “ Wandeling in de autoloze zone van het centrum en een toer in het oude stadsgedeelte.

Nice 2012 bataille des fleurs1.jpg

 Pastis, olijven en socca, specialiteit in Nice, een soort grote pannenkoek van kikkererwtenmeel en gebakken in een pizzaoven, bijna dagelijkse verwennerij!

Nice 2012 bataille des fleurs2.jpg

 Deze zaterdagnamiddag gaan we naar de bloemencorso. Wij hebben een goede plaats op de tribune op de Promenade des Anglais. Een lange fleurige stoet waar er met bloemen, vooral mimosa naar het publiek gegooid word die gretig een takje of een heel boeket tracht te bemachtigen.

Nice 2012 bataille des fleurs3.jpg

Nice 2012 bataille des fleurs4.jpg

Toeristen van wereldwijd, zoals deze Japanners of Chinezen die hun mooiste hoed voor de gelegenheid opzetten, genieten van het spektakel.”

Nice 2012 bataille des fleurs5.jpg

’s Avonds, een verjaardagsfeest van een klein nichtje die 5 geworden is. Ze wou ballons bij oma en daar zorgden we voor. We kregen ieder een bord lekkere spaghetti met zeevruchten en daarna was het kaarsjes blazen op een chocoladetaart die haar mama maakte.”

2012-02-26 Annif Maëllys.jpg

 Zondag: “Zoals iedere morgen vroeg op, koffie en dan met de bus naar het centrum.

 Onze familie waar we logeerden woont meer naar het hoge deel van Nice. Cimiez heet het daar. Er is een museum van Matisse en Marc Chagall waarvan ik moet toegeven, nog nooit geweest ben.

Een residentiële wijk met geweldig mooie gebouwen.  Er zijn ook een paar archeologische sites en overblijfselen van een arena.

Wij kuieren liever rond in het “Vieux Nice”. Het doet mij steeds denken aan de uitdrukking “als God in Frankrijk. Een uitleg heb ik hier niet voor.

De hele namiddag zaten we op de tribune, aan de Place Massena, voor de carnavalstoet. Dit jaar was het thema voor het Carnaval, de sport. 20 grote wagens en een aantal groepen uit andere landen gingen aan ons voorbij.

2012-02-26 Carnaval Nice 20121.jpg

 Vele toeschouwers waren verkleed. Kinderen waanden zich voor één dag prinses of een of andere historische ridder, prins of musketier. Sprookjes en filmfiguren, ieder kwam aan de beurt.

2012-02-26 Carnaval Nice 2012.jpg

 Moe en tevreden gingen we naar huis. Na een gezellig avondmaal in familiekring gingen we naar onze kamer.

Mijn man nam nog een slaapmiddel uit schrik niet in slaap te geraken. Ik las nog enkele bladzijden in mijn boek.

Rond elf uur dertig lagen de mannen al te maffen.

aardbeving.jpgToen ineens…een hels geluid en gerommel alsof er een enorm zwaar voertuig voorbij kwam. Vensters en deuren rammelden, de grond en het bed schudden een paar seconden door elkaar.

Mijn man stond in een oogwenk naast het bed en schoonzus aan de deur. “Wat was dat?” Ik wist het meteen, een aardbeving. Ik herinnerde het mij nog van begin de jaren ’90. Toen hadden we dit al meegemaakt in België.

Mijn man wou niet dat ik het er verder over had en trachtte terug in slaap te geraken. Wat hem ook lukte door de pil die hij genomen had. Schoonbroer was zich van niets gewaar.

Ik bleef nog een paar uur wakker en bleef attent voor het geval er nog een schok kwam. Ik kon ginder niet op internet maar had al een sms’je klaar om te versturen naar mijn kinderen als het erger zou worden. Ik bedacht ook wat ik mee moest nemen als het nodig zou blijken en hield de zware Boeddha in de gaten die naast mij op een hoog kastje naast het bed stond. Ik was te lui om hem er af te halen. Als die er maar niet af rammelde als er nog een schok kwam want dan zou ik het zeker niet verder verteld hebben.”

Commentaren

Hahaha..niet álle zegen komt van boven hè emmy! :-))) Maar wél een angstige ervaring lijkt me..ik heb het gelukkig nog nooit meegemaakt!
Voor de rest een prachtige vrolijke kleurrijke post zeg..dat was ongetwijfeld enórm genieten van die verschillende stoeten! En dan nog heerlijk kuieren door zo'n od centrum..heerlijk, dat vind ik ook altijd geweldig! Ik was weleens in Nice volgens mij..ik ga de foto's eens terug opzoeken! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04-03-12

Reageren op dit commentaar

Oei Emmy dat moet toch schrikken zijn. Ik herinner me een aardbeving die de lusters en kastdeuren deed rammelen! Het werd toen het ergst gevoeld in Luik (als ik dit le ged herinner)
Maar voor de rest was het daar echt op zijn zomers en heel amusant als je al die verklede mensen ziet en leuke wagens. En die verjaardag was ook leuk om mee te maken. Je moet daar echt genoten hebben .

Gepost door: magda | 04-03-12

Reageren op dit commentaar

oeioei dat zal schrikken geweest zijn, ik zou niet meer durven slapen

prachtige stoet!

Gepost door: fotorantje | 04-03-12

Reageren op dit commentaar

Mooie foto's, en ook een goed verhaal

Gepost door: liliane | 06-03-12

Reageren op dit commentaar

Oh heerlijk als die zuiderse foto's! 'k Zou toch ook niet meer slapen denk ik als ik zo'n beving had gevoeld.

Heb eindelijk de tijd gevonden voor je stokje van weken terug. Staat er straks op Emmy. :-)

Gepost door: nana | 07-03-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.