10-02-12

Wat, waar, wanneer?

Zagen jullie al de “zoek” knop op mijn blog? Een nieuwe en echt handige tool van Skynet blogs. Je tikt er een onwillekeurig woordje in en het doorzoekt heel je blog waar het gekozen woord in voor komt. Veel leuker dan de tags en het archief.

Ik installeerde het onmiddellijk en genoot bij het herlezen van de vele postjes die ik vroeger schreef.

Het enige mispunt is dat ik het spijtig vind, niet meer zo vlot te kunnen schrijven als toen.

Vanaf het begin dit jaar tot nu toe heb ik nochtans het één en ander gedaan. Ik was wel een beetje versuft na het vlugge heengaan van Watervrouwtje. Dat kwam omdat wij, Magda en ik, van plan waren haar na de feesten te gaan bezoeken. Ons plan viel in het niets en ik had het moeilijk, zelfs om aan Gent te denken.

Daarbij zat ik nog over een ander probleem, met name  mijn jongste zus, te piekeren. Ze zit in Afrika en het was al een paar maanden dat we helemaal niets meer van haar hoorden. Al zijn we niet altijd de beste maatjes toch zat ik er mee in. Ik kreeg er zelfs nachtmerries van. De stoutste beelden gingen aan mijn geest voorbij. Dat kwam intussen in orde. Ik ben blij dat ik iets voor haar heb kunnen doen.

Plots heb ik soms een geweldige drang om vriendinnen of familie, buiten mijn dagelijkse omgeving, te ontmoeten en te kunnen kletsen en lachen.

Zo gingen we laatst naar Knokke. Mijn vriendin en grote zus waren echter niet thuis. Wij gingen in een restaurant eten en keerden naar huis terug. De dag erop kreeg ik telefoon van mijn zus en bij mijn verjaarkaartje had ze twee foto’s gestoken waar ik heel blij mee was.

Ik telefoneerde met mijn vriendin en ze vond het spijtig dat we elkaar niet zagen. Iemand had ons wel gezien. De man van mijn nichtje zag ons toen we naar de trein stapten. Hij reed met zijn bestelwagen aan de andere kant van de plaats en kon daar niet stoppen. Hij belde ook de dag daarop.

Daaruit begrijp ik dat het niet het juiste moment was om familie of vrienden te ontmoetten.

Zoals ik misschien al vertelde was mijn laptop stuk. Onze kapoen trok hem een hele tijd geleden op de grond en sindsdien had ik een externe muis nodig. Dat maakte hem niet echt een draagbaar toestel meer. Nu kon ik al een moment niet meer op internet er mee. Ook niet langs mijn thuis netwerk.

Toen zag ik in een folder van een gekende winkel dat ze er voor bijna niets te koop stelden. Maar die folder was al van de vorige week en er was dus veel kans, dat er geen meer waren. Ik dacht bij mezelf dat als er één voor mij weg gelegd was er nog wel zouden zijn en als dat niet zo was het moment er niet was om er een nieuwe te hebben.

De eerste winkel waar we gingen had er geen meer maar de tweede wel! En zo kan ik weer gezellig in de zetel op mijn laptop tokkelen.

En nu iets over het weer? De winter kwam er toch aan. Koud en droog dat valt wel mee. Mijn dochter keek al met een bang hart uit dat het niet zou sneeuwen. Mijn kleindochter is op stage in een ziekenhuis in de Ardennen. Als ze haar moet brengen of afhalen zou het moeilijk zijn. Verleden week kwam de sneeuw dan toch. Waar ze zo voor vreesde gebeurde niet in de Ardennen maar hier in de stad. Drie uur zat ze vast om van de ene kant naar de andere te rijden.

Fevrier 2012.jpg

 

Zo ging het voor vele anderen ook. En als je het weer in heel Europa ziet is het zelfs in het Zuiden niet zo goed.

Het ergste is nog te verwachten als die sneeuw gaat smelten. Dan zullen er weer overstromingen zijn.

Hier hopen we toch dat ondanks de ongemakken dat er een Elfstedentocht geschaatst word in Friesland. Dat zit er volgens de laatste berichten niet in voor dit jaar.

Het laatste weekend hadden we ledensouper bij Vlaanderen-Lusitania. Dat was een weerzien met onze vrienden.

Fevrier 20122.jpg

We overnachten weer bij hen. Zondag grilden ze chorizo op een aardewerk stelletje die op de salontafel stond. Heel origineel!

Fevrier 20123.jpg

 

Maandag had ik afspraak met een vriendin uit Knokke. We verjaren alle twee in januari en vieren dat sinds enkele jaren, in de loop van het jaar eens samen. Verleden jaar paste dit pas in september. Nu moest haar man in Brussel zijn voor een vergadering. Wij bleven in de Brasserie van dat chique hotel waar ik al eens was met een bongo bon.

Fevrier 20124.jpg

 

Het waren drie gastronomische dagen.

Ik kreeg de dag erop wel een opmerking van mijn vriendin. Ze vond het fijn dat ik foto’s van het eten nam maar had het op prijs gesteld ook een foto, van ons beiden, met ons verjaardiner te hebben.  

Hahaha, het hele weekend was ik blij tussen vrienden te zitten en heb van niemand, buiten een paar op het ledensouper, een foto gemaakt. Alleen van het eten!

Fevrier 20121.jpg

 

Binnen twee weken gaan we naar Nice. Ik hoop deze keer naar de carnaval “Bataille des Fleurs” ginder te kunnen, die daar juist in die week plaats vind.

Vandaag nam ik nog enkele foto's van het park voor de vijver terug dooit. Dat voorspellen ze toch voor volgende week.

Fevrier 20125.jpg

 

PS. en het volgende was ik nog vergeten...


Mijn verjaardag!

Het was toen al bitter koud en we gingen niet te ver, in een tapasbar in de buurt.

Janvier 20122.jpg

Het dessert had ik graag op de Zavel gaan nemen maar de koude deed me de weg recht naar huis terug nemen. Lekker warm op de zetel met koffie en advocaatje.

Ik had al bloemen van mijn jongste dochter gekregen en een paar dagen later at ik taart met mijn andere kinderen. Iedereen heeft het druk met leren en werken en zo was het meer verdeeld.

Janvier 20123.jpg

 

Commentaren

altijd leuk om met vriendinnen/familie af te spreken, heerlijk ontspannend ook al kunnen er ernstige gesprekken zijn
haha, ja die eet- of drankfoto's, volgende keer je vriendin fotograferen terwijl ze eet
Vond Emeron de sneeuw leuk?

Gepost door: fotorantje | 10-02-12

Reageren op dit commentaar

Fijn voor je Emmy dat je terug over een Pcke beschikt om ons alles wat je wenst te vertellen.
Je hebt blijkbaar een fijne periode gehad vol met vrienden en familie. Ik kan je vriendin wel een beetje begrijpen dat ze samen met jou op de foto wenste te staan. Volgende keer beter dan maar zeker.
Veel plezier in Nice en lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 10-02-12

Reageren op dit commentaar

Dag Emmy, ik vind het fijn dat je de weg naar mijn nieuwe blogje hebt gevonden, ik wens je nog een fijn weekend

Gepost door: omaatje | 11-02-12

Reageren op dit commentaar

Het mag dan wel koud zijn binnen, zo te zien maak je het wel zeer gezellig binnen.

Ik heb de nieuwe zoekfunctie nog niet geprobeerd, maar ze staat wel op mijn blog, lijkt me wel handig.

groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 11-02-12

Reageren op dit commentaar

jeetje ,je was wel op dreef ,Emmy, en ik maar denken dat je niet veel goesting meer had om te bloggen. Maar de oorzaak van de stilte lag bij je pc. Mooi verteld en mooie beelden.En ook mooie vooruitzichten. Hopelijk valt het weer mee in Nice!!

Gepost door: magda | 12-02-12

Reageren op dit commentaar

Heyyy..waar is m'n reaktie heen? pfff tja..ik heb die zoekfunctie ook erop gezet, best makkelijk. Het is alleen zo jammer dat er bij skynet dan altijd dingen die je al had en goed gingen, meestal ineens ellende gaan geven hè..het kan nooit in één keer goéd lijkt het wel!
Maar vooruit..
Een heel verhaal hier..en dan zeggen dat je niet meer kunt schrijven? hahaha!
Dat aardenwerk grilletje voor die chorizo vind ik ook hartstikke leuk! En mmm..vihno verde..lekker hoor! Vroeger kon je dat alleen in Portugal drinken hè..werd het niet uitgevoerd omdat ze vonden dat het dan al te 'oud' werd..tegenwoordig kun je het hier ook kopen, vaak in van de brede flessen...er zijn hier afgelopen zomer wel wat flesjes doorheen gegaan hoor! hahahaa!

En nu zie ik nog een leuke update over je verjaardag..dat was ook een mooie zo te zien! goed zo..verjaardagen zijn er om gevierd te worden vind ik!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-02-12

Reageren op dit commentaar

Mizzie die vinho verde staat er op omdat de naam ons bijzonder genegen is ;-)) Ik ben namelijk mevrouw FONTE dat is al geen privé wetentje hoor!

Gepost door: emmy | 13-02-12

De commentaren zijn gesloten.