23-01-12

Op mijn achterhoofd...?

Vandaag is het Nieuwjaar bij de Chinezen. Het jaar van de draak vieren ze deze keer.

Ik ga het echter niet hebben over Chinese stokjes want vandaag eten wij spruitjes met varkenskotelette. Dat kan je maar moeilijk met stokjes eten hé.

Neen ik wou het over de stokjes op de blogs hebben waar we indertijd zo veel plezier aan beleefden. Nana lanceerde er weer eens een. Een foto van je eigen achterhoofd, kuh...Hoe doe je dat nu in hemelsnaam?

Maar bij Magda en Mizzd zag ik dat het wel mogelijk was. Alleen een beetje handigheid. Ik probeerde het een paar keer. Eerst stond de helft van mijn hoofd erop dan was het weer te donker, te ver. Amaai hoe moet je dat dan doen? Ik heb wel spiegels genoeg in huis maar geen een waar het echt lukte.fotos,stokjes,bloggers

In de keuken heb ik echter een grote spiegel boven de afwasbak. Deze vind ik handig omdat ik zelfs als ik in de keuken ben toch ook bij de gasten in de woonkamer zit.

Zo stond ik tegenover mijn oven waar ik mezelf in zag en terwijl ook de achterkant van mijn hoofd zag. En toch nog niet zo gemakkelijk want als je in spiegelbeeld naar rechts gaat dan gaat het links en hoger dan zie je lager.fotos,stokjes,bloggers

 

Met een wasknijper op je neus gaat dat net zo. Het doet pijn en als je hem er af wil doen dan wil je hem open trekken en dat geeft het tegenovergestelde effect. Dat maakte ik als kind mee Huilen pfff...een echte heksentoer. 

Ik wil er nog bij zeggen dat jullie, Magda, Mizzd en Nanan nog gezien mogen zijn al is het van vanachter! Knipogen

En zo ben ik weer bij de wasknijpers van weleer. Het deed pijn maar toch doorstonden we het met véél plezier. 

Toen ik mijn man vertelde dat ik mijn achterhoofd gefotografeerd had voor een stokje, vroeg hij mij of ik niets anders te doen had dan stommeteiten. Hij verloor echter het gezicht toen ik naar dat stokje in mijn archief keek en zag dat hij toen zelf mee deed aan die "stommiteit". 

En ik zat zoals velen ook in de kast. Niet gemakkelijk om er in en uit te geraken. En hoe rommelig het wel in mijn kast was toen ik de foto's zag. En daar was er weer een hele voorbereiding aan voor gegaan. Toestel op een statief, de afteller aan zetten en dan vlug de kast in!

fotos,stokjes,bloggers

Het is niet omdat we iets ouder worden er niet meer gelachen mag worden hé.  Lachen is gezond.

Voor mij mogen zuurpruimen blijven waar ze zijn en weg kwijnen van zelf beklag.

Commentaren

mooi profijtig achterhoofdje heb je Emmy :-)
tuurlijk moet er nog gelachen en onnozel gedaan worden, erg als we dat niet meer zouden kunnen

Gepost door: fotorantje | 23-01-12

Reageren op dit commentaar

Fotorantje, waar blijft jou foto? Je naam zegt het zo...

Gepost door: emmy | 25-01-12

Emmy die staat er al een tijdje hoor, ik was eerder dan jij ;-)

Gepost door: fotorantje | 26-01-12

Jij ook hoor emmy..jouw hoofd mag ook gezien worden..óók van achter..knap gedaan! en ik weet dat het niet eenvoudig is dus!
Oooh..pijn dat dat deed hè, die knijpers! dat was echt wel alleen voor de hardcore-stokjesvolgers hahahaha! :-)))
Met dat laatste zinnetje ben ik het helemaal eens..laten we zo af en toe nog maar eens lekker gek doen..waarom niet?..het leven is vaak al ellendig genoeg!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-01-12

Reageren op dit commentaar

Maar goed dat we er vanachter beter uitzien dan langs voor. Als er je iemand voorbij gaat draaien ze zich toch om, om nog eens te kijken. En wat zien ze dan? Je schoonste kant! hahahaha

Gepost door: emmy | 25-01-12

wééééhhh,die is goed zeg. Je ziet er tien jaar jonger uit langs achteren,hahahahah! Ik heb ook een heleboel foto's moeten maken voor ik er eentje had die op iets trok :met flash trok het op niets ,zonder mocht je niet bewegen en toen had ik het lumineuze idee om gewoon het toestel op mijn schouder te leggen. Gek doen is toch leuk en hoe meer we kunnen lachen met elkaar hoe beter.Zuurpruimen blijven maar liever thuis.

Gepost door: magda | 24-01-12

Reageren op dit commentaar

De volgende keer loop je dan maar beter "achter" mij Magda. Hahahaha

Gepost door: emmy | 25-01-12

Haha Emmy, gij zit echt wel een toffe moeder en grootmoeder! Groot gelijk dat er op je leeftijd nog gelachen mag worden. Er lopen idd al zuurpruimen genoeg rond, haha!
liefs

Gepost door: christa | 25-01-12

Reageren op dit commentaar

Leuk dat je meedoet Emmy! En je ziet, waar een wil is is ook een weg. :-) De (blog) tijd van vroeger brengen we niet meer terug maar we kunnen er wel nog de lol blijven inhouden hé. :-)

Gepost door: Nana | 26-01-12

Reageren op dit commentaar

Ik woon hier en jij woont daar,
Maar we zijn er altijd voor elkaar
Om lieve donderdagavond groetjes te geven.
Liefs en een dikke knuffel dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 26-01-12

Reageren op dit commentaar

Emmy kom eens kijken bij mij. Ik heb je getagd !

Gepost door: magda | 27-01-12

Reageren op dit commentaar

Wat prachtige foto's Emmy. Groot gelijk heb je, lachen is gezond. Het zijn de vrolijke mensen die het voor het zeggen hebben.

Gepost door: Stefanie | 04-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.