25-11-11

Oktober.

Iedere week, als wij een vrije dag hebben, gaan we ergens naar toe, buiten Brussel.

Soms is het nog maar 's morgens, bij het opstaan, dat we onze keuze maken.

Zo gingen we onlangs naar Namen. Die dag is ons bijzonder bevallen. Namen is een gezellige winkelstad geworden.

Na het middagmaal waar we, voor één keer, niet zo tevreden waren, gingen we met een toeristenbus naar boven op de Citadel.

Divers Novembre 2011 (12).jpg

Daar boven heb je een mooi zicht op een stuk van de Ardennen. De Maas loopt door het landschap als een zilveren lint en ontmoet er de Samber.

Novembre 20112.jpg

Wij blijven een tijdje boven. De dag er vóór was het Haloween. Het is er nog te zien aan sommige versieringen.

Novembre 20111.jpg

Er staat een cirkus op het plateau en ik kuier er even rond, terwijl mijn man op het terras van de brasserie een koffie drinkt.

Ik kon er zelfs op de binnenkoer naar de dieren kijken. Een clown stapte juist uit de grote tent na zijn voorstelling. Het is alsof ik een korte stonde zelf bij het cirkus hoor.

Novembre 2011.jpg

Wij rijden terug met het busje die ons tot in het centrum brengt. Van daar uit wandelen we naar het station om naar huis te reizen. Wij hadden een mooi gevulde dag.

Een andere dag gingen we naar Brugge.

Naar het voedingssallon gingen we ook. We aten er een boterham met een dikke snede beenham en een biertje.Voor de rest niets bijzonders meer. Meer kleding en andere zakendan voeding of huisgerief.Ze mogen al gauw de naam veranderen!

Daar ik nog nooit in Roeselare wasbesloten we daar eens naar toe te gaan. Veel heb ik niet gezien. Na in een restaurant gegeten te hebben, wandelen we langs de winkelstraten.

Later belden we naar vrienden om te vragen of zij geen zin hadden om koffie met ons te drinken in Roeselare. Zij wonen in Torhout.

Het liep echter anders uit. De man was toevallig met zijn schoonzoon in Roeselare, en stelde ons voor om mee naar huis te gaan om daar samen met zijn vrouw de namiddag door te brengen. Leuk weerzien. Het was al geleden van vóór de vakantie op het bal Van Vlaanderen-Lusitania. Bij het vallen van de avond reed onze vriend ons tot aan het station van Lichtervelde waar wij de trein juist zagen weg rijden.

Wij hadden nog een uur tijd voor de volgende. Wij gingen een beetje in een warenhuis rechtover het station rondneuzen.

De Rodenbachstad Roeselare ga ik wel eens een andere keer bezoeken. Misschien met een vriendin of iemand die zijn stad, aan een medeblogster, wil laten zien?

Met mijn man kan ik geen grote wandelingen maken of musea bezoeken. Daarin hebben we echt niet dezelfde smaak. Met hem is het vooral gaan eten en de drukkere kanten van de stad te bezichtigen, of havenstadjes in warmere landen.

Ik stap graag vlugger door. Hij slentert liever...

Commentaren

Hoi Emmy, een bezoekje aan Namen is steeds leuk. Wij fietsen er regelmatig (in de zomer) naartoe, langs de fietsroute Ravel, hier wordt het dorp in twee gedeeld door de IJzerwegfietsroute (een treinspoor van Diest naar Tienen), die fietsroute geeft in Hoegaarden aansluiting aan de Waalse Ravel.
Als we er de zin nog voor hebben, fietsen we al wel eens de Citadelle op ... voor het mooie uitzicht.
Vele groetjes en tot blogs.

Gepost door: Chris | 25-11-11

Reageren op dit commentaar

Emmy,Namen is een heel mooie stad die ik al meermaals heb bezochtmet de fiets,en weet je,ik fiets van Namen naar Dinant en terug of Dinant-Maredsous-Namen.Maredsous is een heel mooie abdij,een bezoekje waard voor jou eens.de citadel heb ik ook al meermaals beklommen met de fiets en genoten van het mooie uitzicht,dus nu weet je waar ik zo al uithang in de ardennen hé
liefs en een heel fijn weekend

Gepost door: dolfijntje | 25-11-11

Reageren op dit commentaar

leuk idee, om steeds zo op stap te gaan
zo zie je nog eens wat
en heb je plotse ontmoetingen met vrienden
Wat ziet Namen er prachtig uit

Gepost door: fotorantje | 25-11-11

Reageren op dit commentaar

Emmy prijs je gelukkig dat je nog samen uitstappen kunt doen al heb je niet allebei dezelfde interesses !!
In elk geval heb je toch een paar mooie uitstappen gedaan! We gaan alguw weer eens samen op stap hé ?!!!

Gepost door: magda | 26-11-11

Reageren op dit commentaar

Emmy, ik wil best met jou eens Roeselare bezoeken, maar eerlijk, ik weet alleen het standbeeld van Rodenbach staan en dan de winkelstraten. Musea en zomeer heb ik er ook nog nooit bezocht, maar misschien kan de brouwerij rodenbach wel bezocht worden, ik ga dat eens opzoeken.
groetjes

Gepost door: christa | 27-11-11

Reageren op dit commentaar

Het zijn toch redelijk genoeglijke dagen zo met z'n tweetjes lijkt me...en wat geeft het als je man dan even wat drinkt en jij wat verder rondkijkt...zo heb je allebei je eigen ding kunnen doen en ga je gezellig samen weer op huis aan..ideaal juist lijkt me.
Ik wist niet dat Namen zo mooi was...daar wil ik ook weleens heen dan..maar ja...zo is er nog zo véél hahaha!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 29-11-11

Reageren op dit commentaar

Ca ce sont des sportifs ! Il faut le faire, monter la citadelle à vélo!!
Si ça t'intéresse, il y a un musée ici et il y a aussi le musée Hergé et nous ne sommes pas loin de Wavre, qui est une petite ville sympa aussi.

Gepost door: Mmyriam Van Linthout | 01-12-11

Reageren op dit commentaar

ik kom je nog een fijne avond wensen en straks droom zacht
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 01-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.