30-10-11

C*H *I *P *S

Ik zie graag mooie dingen en mooi was het. Er was voor elk wat wils.

Donker, half donker en bleek. Ik val natuurlijk voor de twee eersten.

Toen een van de meisjes een kalender kocht wou ik er ook een maar op de maand januari (maand van mijn verjaardag) stond er een bleke. Dus niet voor mij.

Ik had mijn fototoestel mee maar zoals verwacht mocht men geen foto’s nemen. De bewakingsagenten hielden het in het oog.

Dan toch maar eentje van mijn dochter en kinderen genomen. Dat mocht! Vol verwachting zaten we te wachten op het spektakel.

Récemment mis à jour3.jpg

Récemment mis à jour4.jpgEn, klik, nog eentje van de scene.

Het hele spektakel hield ik mij in en hield het toestel braafjes in mijn tas.

Ik genoot volop van wat ik zag. Dans, zang en de sexy show die je van die jongens verwacht natuurlijk.

 Gillende vrouwen die vol verwachting uitkeken of ze niet zouden uitgenodigd worden op de scene of voor een omhelzing in aanmerking zouden komen.

Op het ritme van de muziek deed ik wel mee, gillen niet, dat ligt niet in mijn aard. Ik geniet met mijn ogen en hou het vast van binnen…

Iedere keer als er een van de Chippendales zich een weg baant, door de menigte, ben ik tegelijkertijd in de hoop en toch bang dat ik gekozen zal worden.

Naast mij stond een jonge dame die zich tevergeefs naar voren drong. Als er dan toch een van de mannen terug tot bij ons komt en haar omhelst, voel ik ook eens aan zijn biceps Onschuldig.

Op het einde van de show haal ik mijn fototoestel toch eens boven en maak een paar, weliswaar slechte foto’s.

Récemment mis à jour2.jpg

Wij begeven ons daarna naar de uitgang.

Daar staat de stand waar je nog iets kunt kopen als aandenken.

Récemment mis à jour5.jpgEn dan, wat is dat? Twee van die mooie mannen trekken onze aandacht met hun gezang.

Klik ik wil een foto maken maar de garde zwaait met een karton om dit te verhinderen. Hahaha het mag niet omdat hun fotograaf zich klaarmaakt

om souvenirfoto’s te maken. Business niet waar.

Terwijl er binnen op de scene veel volk staat te wachten om een foto met de Chippendales te maken staan wij hier bijna helemaal alleen met deze twee mooie hunks.

 

 

  

IMG.jpg

Zo, ik sta er ook op! Ik kon mij niet voorstellen dat zij zo groot waren of ben ik zo klein?

Als mijn kleindochter me later in de auto vertelt dat die blanke man de bleke van de kalender is moet ik toch lachen.

28-10-11

Zes jaar

 

verjaardag-6.jpg

Het is vandaag juist zes jaar geleden dat ik met bloggen begon.

Zes jaar heb ik er enorm plezier aan beleefd. Ik heb er kameraadschap en vrienden gevonden. Nu en dan duistere dagen en verdriet meegemaakt.

Mizzd mocht je ter deze gelegenheid zin hebben om een mooie prent van een hunk te plaatsen ,doe geen moeite, ik ga ze van dichtbij bekijken! In levende lijve!

Deze avond, samen met mijn dochter en kleindochters gaan we onze ogen eens duchtig de kost geven aan deze mooie…Chippendales

Chippendales2.jpg

Of ik een stukje van deze taart krijg betwijfel ik. Maar stof voor een nieuwe log zal er wel zijn zeker?

Na zes jaar weet ik niet anders meer dan over mezelf en familie te babbelen. Wie heeft daar nu iets aan denk ik dan. Het blijft eigenlijk een soort tegen mezelf babbelen en nagenieten van hetgeen ik mee maak bij uitstappen en familie en vrienden ontmoeten.

De sfeer van weleer is er uit, maar zo lang ik zie dat er toch belangstelling voor is blijf ik nu en dan posten. Lezen doe ik wel. Ik snuister zelfs heel graag in het archief van mijn en andere blogs.

En ik weet ook dat er zijn, zonder blog, die alleen nieuws van mij hebben langs mijn blog o.a. mijn zussen en een paar vrienden, zonder blog of FB of ver weg...

Aemelusia banner.jpg

Met een klik op deze banner ben ik er alle dagen met een foto 365 dagen lang.

26-10-11

Party op zaterdag

Zweden annif Jeanette (6).jpgWe kwamen met een deel familie samen in de hall van het hotel en stapten met zijn allen naar het restaurant waar we de namiddag al waren.

Onderweg zag ik dit bord die heel toepasselijk voor ons was. Het wil zeggen: wij houden van zaterdagse party.

 Mijn man zorgde al onmiddellijk voor de sfeer. Alhoewel hij andere zorgen in zijn hoofd had.

Zweden annif Jeanette (2).jpg

Leona Gävle Baptème (194).jpgDe " twee olijven " was intussen omgetoverd in restaurant en danszaal. In de meeste restaurants word er Zaterdags gedanst. Niet alleen voor de fun. De meesten komen er om iemand te ontmoeten voor één nacht ;-)

Er word veel gedronken. Vooral vrouwen kennen hun limiet niet. Een paar buitenlandse schonen Knipogen werden door een paar stoere vrouwelijke gardes buiten gezet.

 

 

 

 Wij hadden een zaal apart van waar we zicht op de dansvloer en het orkest hadden.

Zweden annif Jeanette1.jpg

Familie en vrienden vonden het goed met elkaar.

Zweden annif Jeanette2.jpg

Onze kleine meid had haar witte jurk voor haar avondjurk gewisseld.

Zweden annif Jeanette (13)-1.jpg

Er werd gebabbeld, gelachen, gegeten en gedronken. Mijn man zorgde voor de plezante kant. Ik weet niet of Zweden nu echt zo gereserveerd zijn als ze zich voor doen maar Zuiderse warmte zit er niet in!

Zweden annif Jeanette.jpg

Mijn man was uitgelaten van de zenuwen (zie waarom in een vorige post) dat hij bijna op huilen stond. Het ging gelukkig over. Hij vertelde het niet zo goede nieuws ginder pas als we naar de trein naar Stockholm stapten , om de sfeer van het feest niet te verbrodden.

Zweden annif Jeanette3.jpg

We deden ons tegoed aan het Grieks buffet. Als dessert kwam de zoon nog af met scampi’s, voor zijn vader, waaronder één grote. Wij vragen ons nu nog af waarom hij met die scampi's af kwam?

Zweden annif Jeanette4.jpg

Wij kregen Tiramisu die bijlange niet zo lekker en mooi gemaakt was als die, dat ik maak.

Zweden annif Jeanette (78).jpg

Schoondochter deed haar pakjes open. Terwijl haar man zijn streken uithaalde. Hij heeft toch iets van zijn vader ;-)

Zweden annif Jeanette5.jpg

We bleven nog een tijdje en besloten de avond in een pub verder te zetten.

Het zat er stampvol, zoals de meeste pubs. Vóór sommige instellingen stonden er ellenlange files om binnen te geraken!

In de vroege uurtjes reden we terug naar het hotel in een "cab". Dit is een spacewagen, meestal met mooie gekleurde verlichting in de cabine. Wij hadden een sterrenhemel bij het komen en een disco verlichting bij het naar huis gaan.

12-10-11

Doop in Zweden

Vier dagen afleiding, over dagelijkse kommer, hadden we in Zweden.

Twee uur vliegen naar Stockholm en daarna nog twee uur met de auto, tot in Gävle, halverwege tussen het zuiden en noorden van Zweden.

Als we in Stockholm landen regent het pijpenstelen. Gelukkig betert dit hoe verder we met de auto rijden. Het blijft mooi, zonnig maar bitter koud gedurende de drie volgende dagen.

Velen houden halt , in Gävle, als ze van de ene zijde naar de andere van het land, reizen.

Wij gingen er op familie bezoek. Kleinkind Leona werd gedoopt en haar mama vierde haar 40ste.

De voorbereidingen waren volop aan de gang. Zoals de taart dat mama voor de gelegenheid bakte. Ze is immers banketbakster op de boot waar ze werkt.

Zweden Doop Leona.jpg

Wij logeerden in een hotel. Nu zoon(van mijn man) een gezin heeft is het huisje, in het oude gedeelte van de stad , te klein geworden.

Dat geeft ons dus ook de gelegenheid om in de stad rond te kuieren en er is heel wat te zien onderweg. Zoals deze kleurrijke bokken.

Zweden séjour oct 2011.jpg

In Brussel hadden we al eens zo’n koeien.

Zaterdag kwamen jongeren van heinde en ver met hun ski’s en snowboards op de plaats waar ze hun hart konden ophalen op een piste waar ze speciaal sneeuw voor hadden gemaakt.

Zweden séjour oct 20111.jpg

Na de middag reden we naar de kapel die midden in het bos lag. Een kleine kapel, helemaal, in Zweedse stijl.

Zweden Doop Leona1.jpg

Er stond een prachtige kachel in. Nog een blok hout op het vuur en de ceremonie kon beginnen.

Zweden Doop Leona2.jpg

Een simpele, warme sfeer heerste er onder familie en vrienden.

Zweden Doop Leona3.jpg

Dan allen samen naar het restaurant voor koffie met die mooie taart. Murmur, dat betekent grootmoeder langs mama’s zijde (moeders moeder), was in klederdracht.

Zweden Doop Leona5.jpg

Men deelde de suikerbonen uit, geschenken uitgepakt en dan was het tijd om te gaan.

Zweden Doop Leona4.jpg

We gingen allen rusten en hadden afspraak om 19H op dezelfde plaats voor de verjaardag van schoondochter.

Dit is voor een volgende post.

 

06-10-11

Tweestrijd

Herfst-vert.jpgOktober begint er treurig uit te zien. Niet alleen het weer maar ook het nieuws dat ons bereikt.

Het mooie zonnige weer van verleden week, deed mijn zoon even wegdromen naar vroeger, toen hij, als jongeling, naar het Zuiden van Frankrijk ging. De zon, familie, vrienden. Waar op ik hem zeg dat alles veranderd is met de jaren.

En dan ineens…krijgen we een telefoontje van die vrienden. Niet hen zelf maar hun dochter vertelt ons dat haar mama uit hun midden is gehaald. Het vreselijke K-monster sloeg toe.

Ik denk er bij , "is de tijd van onze leeftijdsgenoten aangebroken.?"

Als we echter twee dagen er na weer telefoon van onze familie krijgen, weet ik dat er geen leeftijd op staat. Dit keer slecht nieuws over de neef van mijn man, waar hij een heel jaar verbleef, een tijdje geleden. Hij is weer opgenomen en er is niets meer aan te doen. Hoe lang weet niemand. Uren, dagen of…?

Heel onze plannen om naar Zweden te gaan raken in de war. We voelen ons slecht door het nieuws en weten niet wat gedaan. Tot vandaag was het een tweestrijd. Gaat mijn man naar Frankrijk en ik naar Zweden? Is het nu nodig om al te gaan? En geeft het geen rare indruk op de jongen als iedereen opeens bij hem komt?

We gaan nu toch samen naar de doop van ons kleinkind en Dinsdag kan mijn man naar het Zuiden vertrekken. Hopelijk krijgen we genoeg tijd om er voor iedereen te zijn.

Het feestgevoel is er echter af.

 

04-10-11

Misbaksel?

Toen ik in Gent Kathleen ontmoette toonde ik haar een paar foto's van mijn cupcakes.

Het was de eerste keer dat ik dit maakte. En ik heb geen vorm op die papieren cups in te zetten.

fotos,cupcakes,

Ik zag dat ze zich moest inhouden om het niet uit te proesten Verrast Maar ja zij is in dit soort dingen een kampioene! 

Ik probeerde het nog eens. Nog altijd geen vorm. Ik zette ze in vuurvaste potjes en het is al veel beter hé.

 Mijn man schoof er nog vlug die eend er bij dat maakte het nog mooier Knipogen

fotos,cupcakes,familie,fees,kinderen,kleinkinderen.

Nog een beetje oefenen en het zal wel verbeteren. Tegen nieuwjaar kan ik zeker mooie gebakjes op tafel zetten voor de kinderen en kleinkinderen.

Nu heb ik andere prioriteiten. Vrijdag ochtend vertrekken we, voor een paar dagen, naar Zweden.

fotos,cupcakes,familie,fees,kinderen,kleinkinderen.Leona wordt gedoopt en schoondochter viert haar veertigste verjaardag.

Dat is dus feesten.

Alleen de reis is voor mij al een feest. Even uitblazen van het drukke leven als gepensioeneerde... 

 

02-10-11

September in een babbeltje

In september bleef het natuurlijk niet bij die ene uitstap naar Gent.

Gent 2011 sept (129).jpg

Alhoewel ik het heel druk heb, tracht ik te profiteren van ieder vrij moment.

Op 10 september ging ik de ballonnenstoet zien. ballons.jpgHet was die dag heel warm. Ik zag voor het eerst zo’n grote ballonnen , buiten luchtvaartballonnen dan wel te verstaan. De meeste beelden stripfiguren uit, zoals Felix de kat, Robbedoes, Bollie en Billie, Woody de Woodpecker, Bob de bouwer op de voet gevolgd door Betty Boop! Ze leek wel een boontje voor hem te hebben. Zo dicht liep ze er achter aan.

ballons BB.jpg

Ik stond ietsje op een vervelende plaats waar er elektrische draden gespannen waren en de ballons moesten er gaan liggen om er onder door te komen.

ballons2.jpg

In de stoet liepen er verscheidene fanfares mee. Het was een mooi spektakel. De ballonnenventers maakten van de gelegenheid hun kans om de kinderen te verleiden met hun waar.

Aan het einde van de stoet pakten ze alles netjes in.

ballons fin.jpg

De dag nadien, 11 september had ik afspraak met een vriendin uit Knokke. We verjaren allebei in Januari en dan gaan we samen iets eten of zo. Dit jaar kwam het er, door verscheidene omstandigheden, nog niet van. Dus dat was onze dag. In de stad waren er bezigheden om de aanval van 11 september 2001 in New York te herdenken.

Verenigingen van brandweermannen en politiekorpsen kwamen samen van over heel Europa. Ze werden op de grote Markt in de bloemetjes gezet.

motos.jpg

Het regende dat het goot en veel rondwandelen deden we niet. We gingen wel koffie drinken op een terras. Van onder de beschermende luifel hadden we een leuk uitzicht. Toeristen die hun gids in ganzenpas volgden, gewapend met hun paraplu’s.

regen.jpg

Toen de buien wat ophielden wou ik mijn vriendin trakteren op iets zoets op de Zavel. Ik was echter even het Noorden kwijt en wist aan geen kanten meer waar de Zavel was :-{ Ik moest zelfs de weg vragen. Nu zal ik het nooit meer vergeten!

In de Pain Qutidien hadden ze niets meer. Ze werden zeker verrast door het vele volk dat er die dag in Brussel was voor de herdenking. Dan maar naar een andere zaak. We hebben het ons niet beklaagd.

 Andr..jpg

Een paar dagen nadien gingen we naar een Thai’s restaurant met een Vivabox bon die ik nog voor mijn 65 jaar gekregen had. De ontvangst en het eten waren voortreffelijk. We besloten meteen de volgende avond er nog één te verzilveren. Deze keer was het een tapas bar. Daar zaten we aan een rollende band waar de schoteltjes aan onze neus voorbij reden. Je kon zo kiezen wat je nam. Ieder gerecht had een eigen kleur van schotel. Het was er leuk en ook heel lekker.

In het begin was het wel even wennen met dat draaiend tapijt. Ons hoofd draaide mee met als resultaat dat we bijna van onze stoel gleden. Ik stelde voor niet te hard naar de band te staren maar nu en dan eens door het venster te kijken om ons af te leiden. We hadden pret!

We reden ook nog eens naar Hulst met het gedacht een bakje vis te eten bij die vriendelijke man waarvan ik de vorige keer die klompjes kreeg. We kozen echter een heel slechte dag uit. De Dinsdag staat die man er niet en veel winkels zijn dicht omdat er de dag er vóór markt is en ze ook de Zondag open zijn. Spijtig.

divers septembre 2011 (181).jpg

 

Verleden Zaterdag gingen we naar St. Gillis (Brussel) nog eens bij de Portugees eten. Als dagschotel een Portugese cassoulet met rijst. Om onze vingers af te likken! En we namen er nog een dessert boven op.

divers septembre 2011 (184).jpg

Bracht je al eens een bezoek aan mijn 365 dagen project? Ik hou het al 54 "foto's" uit Stoer

Klik op de banner.

september,uitstap,eten